1-ters mekik ve hafif ağırlıkla squat yaparak belinizi güçlendirin
2-iyice ısındıktan sonra serbest ağırlıkla squat yapabilirsiniz
ben makinayı tecih etmem(kişiseldir)
SQUAT veya balık yağıyla iyileşmiyorsa, muhtemelen öleceksiniz demektir.
En son 1.5 yıl önce squat yaptım oda ilk salonumdu ondan sonra 4-5 salon değiştirmeme rağmen hiç birinde squat rack yoktu 3. salonda dips aletinin çubuklarına barı yerleştirip squat yapmaya çalışırken aynayı kırdıktan sonra squat rack olmayan yerde bu hareketin yapılamayacağını anladım ve maalesef uzun süre smith machinede squat yapmaktan belimde arızalanmalar başladı makinada hack squat yaparken de nedense belimde ağrı hissediyorum ve hareketi yapamıyorum,
Bele gereken kavisi veremiyoruz makinada çalışırken o sebeple dikkatli olun squat rack varsa kesinlikle serbest ağırlıkla yapın her ne kadar makina daha güvenli görünse de bele kavis tam olarak verilemediği için serbest ağırlık daha güvenli diye düşünüyorum hele smith machinede squat çok sakat, 7 derecelik değilse zaten bele zarar vermemesi çok zor
Sana katılıyorum. Smith machine'da kesinlikle squat yapmayın belinizi sakatlama olasılığınız %100En son 1.5 yıl önce squat yaptım oda ilk salonumdu ondan sonra 4-5 salon değiştirmeme rağmen hiç birinde squat rack yoktu 3. salonda dips aletinin çubuklarına barı yerleştirip squat yapmaya çalışırken aynayı kırdıktan sonra squat rack olmayan yerde bu hareketin yapılamayacağını anladım ve maalesef uzun süre smith machinede squat yapmaktan belimde arızalanmalar başladı makinada hack squat yaparken de nedense belimde ağrı hissediyorum ve hareketi yapamıyorum,
Bele gereken kavisi veremiyoruz makinada çalışırken o sebeple dikkatli olun squat rack varsa kesinlikle serbest ağırlıkla yapın her ne kadar makina daha güvenli görünse de bele kavis tam olarak verilemediği için serbest ağırlık daha güvenli diye düşünüyorum hele smith machinede squat çok sakat, 7 derecelik değilse zaten bele zarar vermemesi çok zor