Tezcan
Üye
Arkadaşlar merhaba 1.5 senedir vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Boyum 1.82 kilom 80 kg. Sadece eylül ayında hastalık sebebiyle 1 ay ara verdikten sonra hiç vakit kaybetmeden tekrar başladım. Fakat vücudum büyük ihtimal hastalıktan yeni kurtulup daha kendini toparlayamadığından ve 1 ay gibi bir sürede paslanmaya başladığından ekim ayında başladığım ilk gün tansiyonum düştü ve spor salonundaki çalışanlar da büyük ihtimal bu durum yüzünden bana ağır program yazmamaya başladı. Normalde geçen sene nisan ayından beri 2 bölge ve kısa kas bölgelerinde 4, büyük kas bölgelerinde 5 hareket 4 set uygulaması yapıyordum. Bana yazılan program böyleydi ve oldukça gelişim gösterdi vücudum bu süre zarfında. Fakat bu ilk gün neticesi sonucunda 1 ay bana her bölge çalıştırıldı. Sonra 3 bölge yapıldı ve şimdi tekrar 2 bölgeye düşürüldü. Fakat bana yazılan programda göğüs-ön kol toplam 7, omuz-arka kol toplam 6 , sırt-bacak toplam 6 hareket yazıldı. Bacakta sadece 2 hareket koymuşlar ve az değil mi diye sorduğumda normal olduğunu söylüyorlar. Beni bu program tatmin etmiyor. Kaslarımın çalıştığını hissetmiyorum. Fakat inatla beni adam akıllı bir programa geçirmiyorlar. Bu nedenle spor yaparken zevk alamıyorum. Yeni başlayan elemanlarla aynı programa girmek biraz sinirlerimi bozuyor. Şu ana kadar ne protein tozu ne kreatin ne de başka bir ek gıda kullandım. Sadece sağlıklı beslendim.Size sormak istiyorum bu program uygun mudur? Yoksa egomu mu tatmin etmek istiyorum.