sizce en iyi sırt geliştirme egzersizi hangisi?

en iyi sırt geliştirme egzersizi hangisi

• Total voters
    692
bende barfiks özürlülerdenim,benim en favori sırt hareketim dambıl row,çok güzel yanıyor hele biraz hızlı yapınca.

Sorunun cevabı cok basit eger bu sporda yenıysenız(henuz 2 3 yılınız dolmadıysa) temel sırt egzersızı olan barfıx tartısmasız en ıyısıdır ama sız bu sporu zaten fıresız 2-3 yıldır hıc gecıstırmeden cıddı bır sekılde yapıyorsanız sızın ıcın en ıyı egzersız barbell rowıng olacakdır(Dorıan bunu hacım donemlerınde ''darbe'' egzersız olarak kullanmıstır eger rgercekden dogru agırlık kullanılır ve hareketın formu bozulmadan yapılırsa tum sırtı ızole eder.

Sirt Genisligi icin barfiks
Sirt Kalinligi icin ise Barbell row & Dumble row

Benim dusunceme gore sadece 1 hareket (barfiks) ile kalin bir sirta sahip olamazsiniz, illa ki row hareketi (kanatlari uzatmak ve sisirmek icin) elzemdir.

Hocaların ilgilenmediği,gelişemediği gerekçesiyle benden yardım isteyen bir arkadaşın sırt antrenmanı günü(özellikle sırtta herşeyi denemesine rağmen büyümemesinden şikayetçi):

arkadaş: ne yapıyoruz?

ben:barfiks

arkadaş: barfiks mi var neden makineler değil ?!!

ben:evet 3 set

sonuç: 1. set 2.5 barfiks, 2. set 1.5, 3. set omuzum ağrıdı :)

devam edilir,
ben: deadlift yapıyoruz, bir set ısın 3 set çıkarabilirsen 4 te ağırlık arttırıp bir set daha deneyelim

arkadaş: abi bu bacak hareketi değil mi ?

Başa dönüyoruz arkadaş herşeyi denemesine rağmen sırt gelişiminin istediği yönde olmamasından şikayetçi :)

Hocaların ilgilenmediği,gelişemediği gerekçesiyle benden yardım isteyen bir arkadaşın sırt antrenmanı günü(özellikle sırtta herşeyi denemesine rağmen büyümemesinden şikayetçi):

arkadaş: ne yapıyoruz?

ben:barfiks

arkadaş: barfiks mi var neden makineler değil ?!!

ben:evet 3 set

sonuç: 1. set 2.5 barfiks, 2. set 1.5, 3. set omuzum ağrıdı :)

devam edilir,
ben: deadlift yapıyoruz, bir set ısın 3 set çıkarabilirsen 4 te ağırlık arttırıp bir set daha deneyelim

arkadaş: abi bu bacak hareketi değil mi ?

Başa dönüyoruz arkadaş herşeyi denemesine rağmen sırt gelişiminin istediği yönde olmamasından şikayetçi :)

adam herşeyi denemiş işte daha napsın:D

Benim oyum t-bar dan yana. salona yeni geldi alet, sırtı zaten güzel çalışıyorum her zaman kas ağrısı yaşıyorum ama bu seferki büyük ihtimal t-bardandı..

Barfiks ve yüksek ağırlık dumbell rox sırt açma kapamada olabilir ama iyi ağırlıkta dengeli basman lazım

Barfiks bencede ama barbell bent over row da baya etkili kişiye göre değişir ama barfiksde sırt kası yapabilmek için kolların baya sağlam olması lazım

Back
Yukarı