Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
benim oyum da whey protein .. ama nasıl kullanırsın kullanmak ıstersın derlerse , whey protein ,creatin - glutamin bu şekilde :)

biraz araştırma yapabilirsen bulabilirsin.

beta alanine nedir?

Beta-alanin amino asidi vücudumuzda diğer bir amino asit “histidine” ile birleşerek “carnosine”i oluşturur. Araştırmalara göre, yüksek carnosine seviyelerine sahip olan kaslar çok daha dayanıklı ve dirençlidir. Carnosine, kas liflerinin daha kuvvetli bir şekilde kasılma yeteneğini arttırır ve yorgunluğu geciktirir. Bir takım çalışma raporları, beta-alanin alan atletlerde kas dayanıklılığı ve gücün arttığını bildirmiştir.Yakın zamanda yapılan son bir çalışma neticesi de kreatin ile birlikte beta-alanin alan deneklerde kas kütlesinin daha fazla artarken diğer yandan daha fazla yağ yakımı olduğunu göstermektedir.

Beta-alanin amino asidi vücudumuzda diğer bir amino asit “histidine” ile birleşerek “carnosine”i oluşturur. Araştırmalara göre, yüksek carnosine seviyelerine sahip olan kaslar çok daha dayanıklı ve dirençlidir. Carnosine, kas liflerinin daha kuvvetli bir şekilde kasılma yeteneğini arttırır ve yorgunluğu geciktirir. Bir takım çalışma raporları, beta-alanin alan atletlerde kas dayanıklılığı ve gücün arttığını bildirmiştir.Yakın zamanda yapılan son bir çalışma neticesi de kreatin ile birlikte beta-alanin alan deneklerde kas kütlesinin daha fazla artarken diğer yandan daha fazla yağ yakımı olduğunu göstermektedir.

Hocam beta alanine de creatine gibi vucutta su tutarmı
malum yaz ayında su tutmak istemiyorum
saygılar

yetersiz bir soru olmuş
kime göre neye göre?

kişinin normal besinlerden karşıladıkları,amacı,olanakları önem sırasını belirler

tabii ki 1.öncelik protein tozudur

sonra da kişinin diğer ihtiyaçlarına göre sıralanır

whey proteinin içerisinde marka marka değişmekle beraber her serviste 5gr. bcaa-5gr glutamin ortalama olarak mevcut görünüyo. bu durumda öncelik sırasında whey pro, bcaa ve glutaminin önüne geçmiş olmazmı. yada ben mi yanlış biliyorum whey proteindeki bu miktarlar yanıltıcı mı?

Bence whey protein,gainer,amino acid,glutamine ve creatin önemlidir ancak param sadece bir tanesine yetecek olsa whey protein alırım.

ilk önce whey gelir benim için (üçüncü kutu bitiyo ve şu ana kadar kulladığım tek supplement whey)
İkinci sıra creatine , üçüncü amino asit , en son geiner gelir sanırım...
Dİğerlerini de sayardım ama şu an için pek bilgi sahibi değildim , bilmeden konuşmak da istemem :D
Gainer ın en son gelmesiinin sebebi de , onun yerine sağlam bi protein alıp , karboyu besinlerden almak en mantıklısı diye düşünüyorum...

forumda okuyup öğrettiklerime göre,whey temelimiz idman sonrası ve sabah 8-9 saatlik uykudan sonra yıkımı engellemek için bire bir..devamında ise herkesin amaçladığı süre koyduğu dönemlerde ihtiyacı değişir..Mesela ben düzenli yemekle beraber kas yapıp minumum yağlanmak istiyorum..bu yüzden ilk 4 aylık tercihim whey-glutamine-creatine ve bcaa olcak

amino asitler tabi ki...

özellikle , kas hücre içierisindeki protein sentezini tetikleyen amino asit kombinasyonlarına yönelik amino asit alımı ...20 küsur tipleme ...

----------------------
Amino asit Proteini oluşturan yapı taşışıdır. Doğada 300’den fazla amino asit vardır, fakat memelilerde bunlardan yalnız 20 küsur tane bulunur. Bunlar Hücrenin genetik materyali olan DNA tarafından kotlanan amino asitlerdir.Amino Asitler arasındaki kovalent baglarpeptit bağlar olarak oluşturdukları zincirde polypeptit zinciri olarak adlandırılır.

Proteinlerin yapı taşı ise amino asitlerdir. Doğada bulunan 22 amino asitten 8 tanesi organizmada yapılamaz. Mutlaka dışardan besinlerle alınmaları gereken bu amino Asitlere elzem amino asitler denir (esansiyel amino asitler). VALİN, LÖSİN, İZOLÖSİN, TREONİN, METİONİN, FENİLALANİN, TRİPTOFAN, LİZİN elzem amino asitlerdir. Ayrıca HİSTİDİN ve ARGİNİN çocuklar için özellikle ilk yıllarda elzem amino asit olarak kabul edilir. Spor performansı açısından GLUTAMİK ASİD'te önem kazanmaktadır. Glutamik asit büyümede, beynin ve sinir sisteminin metabolizmasında, dolaylı olarak sporcunun konsantrasyonunun düzenli olmasında etkendir. Elzem amino asitlerden valin, löysin ve izolöysin enerji temini için kasta kullanılan amino asitlerdendir. Alanin ve glutamat ise karaciğerde glikoza çevrilerek kana geçer, kan şekerinin seviyesinin korunmasına katkıda bulunur. Karbonhidrat depolarının tükenmesi durumunda amino asitler toplam enerji tüketiminin % 5-10 kadarını sağlar.

---------------

kısaca , bu konuda "et özütlerinden "elde edilen amino asit tiplemeleri , hem en kolay ,hem de zahmetsiz yoldur...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:10 ----------

amino asitler tabi ki...

özellikle , kas hücre içierisindeki protein sentezini tetikleyen amino asit kombinasyonlarına yönelik amino asit alımı ...20 küsur tipleme ...

----------------------
Amino asit Proteini oluşturan yapı taşışıdır. Doğada 300’den fazla amino asit vardır, fakat memelilerde bunlardan yalnız 20 küsur tane bulunur. Bunlar Hücrenin genetik materyali olan DNA tarafından kotlanan amino asitlerdir.Amino Asitler arasındaki kovalent baglarpeptit bağlar olarak oluşturdukları zincirde polypeptit zinciri olarak adlandırılır.

Proteinlerin yapı taşı ise amino asitlerdir. Doğada bulunan 22 amino asitten 8 tanesi organizmada yapılamaz. Mutlaka dışardan besinlerle alınmaları gereken bu amino Asitlere elzem amino asitler denir (esansiyel amino asitler). VALİN, LÖSİN, İZOLÖSİN, TREONİN, METİONİN, FENİLALANİN, TRİPTOFAN, LİZİN elzem amino asitlerdir. Ayrıca HİSTİDİN ve ARGİNİN çocuklar için özellikle ilk yıllarda elzem amino asit olarak kabul edilir. Spor performansı açısından GLUTAMİK ASİD'te önem kazanmaktadır. Glutamik asit büyümede, beynin ve sinir sisteminin metabolizmasında, dolaylı olarak sporcunun konsantrasyonunun düzenli olmasında etkendir. Elzem amino asitlerden valin, löysin ve izolöysin enerji temini için kasta kullanılan amino asitlerdendir. Alanin ve glutamat ise karaciğerde glikoza çevrilerek kana geçer, kan şekerinin seviyesinin korunmasına katkıda bulunur. Karbonhidrat depolarının tükenmesi durumunda amino asitler toplam enerji tüketiminin % 5-10 kadarını sağlar.

---------------

kısaca , bu konuda "et özütlerinden "elde edilen amino asit tiplemeleri , hem en kolay ,hem de zahmetsiz yoldur...)

arkadaşlar;
weıder whey proteın
weıder amino
weıder l-glutamın
all star creatın

elimde olanlar,
sadece sorum şu
ant 4 gün
antraman günü alımı
sabah 1 çay kaşığı creatın
ant öncesi 2 yemek kaşığı(30gr)whey- 6 adet amino+1 çay kaşığı creatın
ant sonrası 2 yemek kaşığı(30 gr)whey+2 çay kaşığı glutamın-6 amino+1 çay kaşığı creatın
yatarken 1çay kaşığı creatın
---------------------------------------------
diğer 3 gün
hiç bir suplement yok
--------------------------------------------
soruma deneyimli arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim
amacım hacim yapmak
beslenmeme mümkün olduğunca dikkat etsemde yeterli değil kilo 73 /boy 1.70 kullanım doğrumu ekleme veya çıkartma yapmam gereklimi..

Back
Yukarı