Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
unutmadan bunları genelde yurt dışına çıktığımda yanımda getirdim...ama bir kısmı veya benzerleri en son meal replacement hariç sanırım hepsi ttürkiyede mevcut

en gerekli suplementler

bence en gerekli suplementler protein,L glutamin ve creatin ,bu üçlü kombinasyon hedefe varma mesafesini oldukça kısaltacaktır.

proteinsiz hıc bısey olmaz..arkasından vitaminler gelmekte.. sonrasında creatin,glutamine,bcaa ekleyebılırm..devamını nitrik urunlerı ve zma dıyebılırm çokta hoşuma gitti walla :D iiimişş ben bı gıdıp alıyım :D

genel olarak düşünecek olursak insanlar için gereklı olan glutamin ve creatin derim ...

ama bunun yanında kişiden kişiye göre değişecek vitaminler proteinlerde vardır.

whey protein de vazgeçilmezler arasındadır.

ayrıca sporcunun temel besini suplement değil. yumurta ve tavukdur bence dogal besin olarak :)

eğer gün içerisinde yeterli protein(vg sporcusu için ant günü kaç gr olabilirse)alınıyorsa creatin

cevabı böyle yazdım ama aklıma takıldı ant günü kaç gr (doğal yollarla) protein almalıyız ve hangi ürünlerden
ortalama kas yapmak isteyen biri günde 130 gr protein tüketmesi yeterli*
bunu da Men's Health'da okumuştum xD
dava açıcak adamlar bana :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:00 ----------

genel olarak düşünecek olursak insanlar için gereklı olan glutamin ve creatin derim ...

ama bunun yanında kişiden kişiye göre değişecek vitaminler proteinlerde vardır.

whey protein de vazgeçilmezler arasındadır.

ayrıca sporcunun temel besini suplement değil. yumurta ve tavukdur bence dogal besin olarak :)
haftada 7 yumurtadan fazlasının vücuda zararı varmış bunu da Men's health'de okumuştum.

Bence bu spora baslayan her bodyci veya guc sporcusu hemen supllementlere sarilmasi veya basvurmasi kesinlikle sart degildir, cunki bence bir insanin ihtiyaci olan cogu onemli seyleri "beslenme" den alabilecegine inananlardanim...

Ayrica guzel ve net bir beslenme listesi olmadan supplementlerin pek faydali olacaginida sanmiyorum...

Ama itiraf etmeliyim ki "whey proteine" gercekten cok kullanisli olabiliyo zaman zaman thums:

arkadaşlar ben haftada 5 gün spor yapıyorum ama kas oluşumu vucudumun özelliğinden olsa gerek cok yavas whey protein ile beraberinde bi creatine kullanabilir miyim? bir iki kişi kullanabilirsin dedi sizin görüşlerinizi nedir?acele cevap bekliyorum...

arkadaşlar elimde hardline amino 9000 hardline protein tozu witamin e si omega 3-6-9 vitamin c vitamin e ginvit(multivitamin)megadyn(multivitamin) enginar ekstratı hapı taurine kapsul saw palmetto kapsul ve hardline bcaa var bunlar hangi düzenle nasıl almalıyım 2 aylık bodciyim lütfen yardımcı olun teşekkürler

Yeni başlık açmayı beceremedim nedense o yüzden bu başlığa reply yapıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda spordan önce 750mg l-carnitin + 10gr creatine sonra ise 45 ml sıvı amino alıyorum. akşamları yatmadan önce ise 5gr glutamin alıyorum.
Malum bu tip ürünler karaciğeri yoruyor, şimdi bunları kullanırken birde nanox9 kullanmak istiyorum fakat acaba karaciğerim tehlikeye atmış olur muyum?
Bu arada alkol ve kahveyi bıraktım.

Teşekkürler.

Eğer beslenme iyi ise en çok tercih edilen supplement olann amino ve protein tozu bence gereksiz.

Ama beslenme programına uyamıyorsak Protien tozu bence şart.

Bunun dşında benim en fayda gördüğüm ve ağır antremanlar için gerekli gördüğüm supplementler pre-work out olanlar. İçinde energy rush ve NO olan, Animal Pump veya Pre-load gibi ürünler vazgeçilmezler.

En gerekliler sırasıyla: protein (içinde kesinlikle glutamine olmalı), amino asit, creatine.

Olursa iyi olurlar: l-carnitine, nitrik oksit

Paran çoksa: BCAA

Tabii bence :)

bence en azından whey protein + amino asit lazımdır , kasları direkt besleyen ürünler bunlardır ,

ayrıca sorum olacak; temmuzda almanyadan ucuza şunları bunları alıyorum sizcede uygunmudur yoksa listede değişiklik yapayımmı ;
3 adet giant megamass 4000 (7 kg)
6 adet olimp amino 5500(400 tablet)
4 adet weider amino blast mega forte (20 tüp)
3 adet weider premium whey(2.3 kg)
3 adet olimp 3000mg l carnitine (20 tüp)
3 ader weider cla (120 tablet)
3 adet weider 100.000. l-carnitine (1 litre)
imzamda bilgilerim yazıyor, ve temmuzda 1.5 yıllık body building tecrübem olacak 3-4 yılda hiç bırakmıcam inş. sizce bu supplementler benim için iyimidir ,ve beni kaliteli hatırı sayılır kaslı bi vicut sahibi yaparmı...

bodybuilding .com sitesindeki bilgilere göre "hızlı kas büyümesi için" gereklilik sırasına göre aynen şöyle imiş:

1. Creatine
2. Beta Alanine
3. Whey Protein
4. BCAA
5. Glutamine.

Back
Yukarı