ShreddedLion
Üye
Estağfurullah bir paylaşım yapmışsın kusur olur mu hiç. Her insan bir örnek olabilir severim kişisel deneyimleri dinlemeyi okumayı. Benim sorunum da aynı biliyor musun. İnsanlar yok zayıfsın yok şeylesin böylesin diye diye başımın etini yerdi. En yakından en uzağa böyle çok insan olur malesef. Bende tabii epey üzülürdüm. Yani insanız sonuçta psikolojik baskı hissetmek kötüdür. Ama insanlar karşısındakini düşünmüyor. Diyen adamlar da zaten vücudu iyi değildir boş atarlar. Ama robot değiliz ve duygularımız elbet var ve bu bizi rahatsız eder. Bende hacim alma derdindeydim. Kas gelişimi büyük olma vb. Benim bir sorunum vardı. Hacim çok kötüyken gücüm bunun çok ilerisindeydi ki ben powerlifter gibi çalışmadığım halde. Özellikle biceps in dahil olduğu hareketlerde çok rahatım. Garip. Fakat insanlar buna bakar mı? Bakmaz. Sen zayıfsın. Sen küçüksün. Sanki güç için illa büyük olmak gerekmiş gibi. Kendini yerden kaldıramayan adamların söylemleri beni epey düşündürdü. Şimdi ise ne için ne yapmam gerektiğini biliyorum ve hala daha yeni şeyler öğrenme peşindeyim. Bilgide ve öğrenmede sınır yok. Dediklerin doğru. Biliyorum. Ama yine de teşekkür ederim. Düşünmüş cevap vermişsin. Sadece şuan hedefim kas geliştirmeyi düşünmeden duruma göre hareket etmek. Mesela dinlenme ihtiyacı hissedince zaten geri duruyorum. Ama toparlanıyorsam sıkıntı çekmiyorum. Mesela ağrılarım var veya psikolojik olarak hazır değilim veya beslenmem iyi gitmiyor veya gerçekten toparlanmam lazım ise kesinlikle dinlenirim. Yoksa vücuduma zulüm olur. Bir de doğal beslenme vücudu çok fena toparlıyor. İmkân oldukça köy yumurtası alırım, köy tavuğu alırım, yerli doğal beslenmiş kırmızı et alırım kemiğiyle iliğiyle suyuyla tüketirim zaten tavuğun bile suyu jöle gibi olur tam bir antibiyotik. Köy yumurtası desen 10-12 gram proteini var. Aynı etler gibi %20. Bildiğim yerler var ve imkan oldukça alıyorum. İmkân olmayınca da klasik şehir beslenmesi. Ve gerçekten ilk dediğim gibi beslenince ertesi güne en ağır idmanı bile yapsam toparlıyorum. Ama ikinci dediğim gibi dinlenme ihtiyacı hissediyorum. Aynısı haftada 1-2 gün sadece bitkisel beslenince de oluyor ve bedenen rahatlıyorum. Ama kıştan itibaren zaten vaktim de olmayacağından dediğin gibi ağırlık artırıp birer hareket sade full body olarak devam edeceğim. 1 gün om bir gün off devam edeceğim. Şimdi vaktim varken biraz da tadını çıkarıyorum. Hele bayramdan sonra kim bilir neler yaparım