Sevdiğiniz güzel öğünlerinizin paylaşımı

Gecen gun spora baslamak isteyen bir arkadasim 'cok para gerekiyor spor zengin isi' dedi, oturdum hesap yaptim.
Tavuk gogsu kilosu ortalama olarak marketlerde 12₺ civari.
Yumurta yarim kolisini ben 4.85 e aliyorum ki a101 bim gibi marketlerde 30lusu 7lira civari.
Lor peynirini yagsiz olarak herhangi bir marketten 500gr'i 3.5₺ olarak aliyorum.
Simdi gelelim hesaba;
Bu adam gunde 500gr gogus yese, 6₺ tavuga gider.
Sabah 5 adet yumurta yese 15 tanesini 5₺ dan aldigini varsayalim, tanesi 35 kurus, yani 5x35=1.75₺ sabah kahvaltisi. Yulafi da hadi eti lifalif alsa 4.5₺ desen 500gr 3-4 gun yeter bu adama. Tam tahil makarna 1.5₺, 2 gun yeter(bulk veya definisyonda farklilik gosterir)
Toplamda;
Sabah:1.75₺(yumurta)+1₺ yulaf= 2.75
Gun toplami:500gr tavuk= 6₺
Gun toplami: 250gr lor= 1.75
Makarna\pirinc: 2₺ diyelim gunlugune
Bu adam gunu 12.5₺ ile kapatiyor ve efsane rakamlar seklinde protein alimi yapmis oluyor.
Simdi disardan yese tavuk doner en kotu 3.5...
Pahali diyen arkadaslar ogunlerinizi kendiniz hazirlarsaniz asla pahali degil.
Ornek alisverisim asagida, her ogunumu kendim hazirlarim, yagini tuzunu da bilirim..
c19077a5921190abcd25c13c5bdb728d.jpg

Ekstra seyler alsaniz bile pahaliya gelmez, 150gr pilic jambon benim 1 ogunum 25gr civari protein 3.9₺..

Konu disi oldu ama yemek basligi oldugundan belirtmek istedim..

Bu arada normal yulafi yumurta ile yemekten ciddi anlamda bunaldim, bu yuzden yagsiz sutle sabahlari yulafi yiyorum yanina 5 yumurtali omlet yapiyorum( 2tam 3 beyaz) . Resimdeki yesil lifalif paketini gorup merak edenler acisindan yaziyorum..

Vazgecmeyin arkadaslar.. Kimse kolay oldugunu soylemedi

Çok haklısın kardeşim geçenlerde bir arkadaşım bana dedi bu spor para işi parasız olmaz hesapladim yanında en kral şekilde 350 tl civarı çıktı aylık .arkadaşıma bir baktım elinde sigara var.sen ona aylık ne kadar veriyorsun dedim 300 tl dedi. E güzel kardeşim o batmiyorda bu mu batıyor 50tldi daha fazla ver hem sağlıklı yasa hem uzun yasa 2 merdiven çıktığında soluğu farklı yerlerinden alma ...

Çok haklısın kardeşim geçenlerde bir arkadaşım bana dedi bu spor para işi parasız olmaz hesapladim yanında en kral şekilde 350 tl civarı çıktı aylık .arkadaşıma bir baktım elinde sigara var.sen ona aylık ne kadar veriyorsun dedim 300 tl dedi. E güzel kardeşim o batmiyorda bu mu batıyor 50tldi daha fazla ver hem sağlıklı yasa hem uzun yasa 2 merdiven çıktığında soluğu farklı yerlerinden alma ...

Sigara muhabbetlerine hic girmedim bana bunu diyen arkadasimda sigara iciyor.. Sigara baska birsey ama ben beslenme kismina değindim. Bu adam baska biseyler yese gunlugu en az 7₺ civari, ki bu makarna filan olursa rakam boyle..
Spor salonuna gitmeye usenmek bir ihtimal bahane olabilir ama yeme kismi cok masrafli diyen arkadaslara katilmiyorum...

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Kendimden bahsedim bu konuda . Mersinde öğrenciyim 1 arkadasımla evde kalıyoruz 700 Tl kira ortalama 450 Tl kira artı elektirik su vs . Spor salonu aylık 90 beslenme 380 tl standart makro ve mikrolar ne yaptı 920 80 tl de ekstra olsun 1000 tl bir öğrenci için ciddi bir rakam açıkcası ☺

Kendimden bahsedim bu konuda . Mersinde öğrenciyim 1 arkadasımla evde kalıyoruz 700 Tl kira ortalama 450 Tl kira artı elektirik su vs . Spor salonu aylık 90 beslenme 380 tl standart makro ve mikrolar ne yaptı 920 80 tl de ekstra olsun 1000 tl bir öğrenci için ciddi bir rakam açıkcası ☺

Tek beslenme dersek maks 400 Tl ☺

Kendimden bahsedim bu konuda . Mersinde öğrenciyim 1 arkadasımla evde kalıyoruz 700 Tl kira ortalama 450 Tl kira artı elektirik su vs . Spor salonu aylık 90 beslenme 380 tl standart makro ve mikrolar ne yaptı 920 80 tl de ekstra olsun 1000 tl bir öğrenci için ciddi bir rakam açıkcası [emoji5]
Bende ogrenciyim, bizim kira 600, 4 kisi kaliyoruz. 150 kira dusuyor kisi basi. Faturalarla kisi basi max 400₺ oluyor ki cok zor bir ihtimal. Salonum 3 ayligi 200₺, beslenmem gunluk 10-15 lira arasi. Spor salonuna gitmek icin 30-40dk minibusle yol gidiyorum. 1.35 basiyor ogrenciye. 2.70 lira gidis gelis. Benimde aylik 600-700 masraf oluyor, supplementleri sayarsak aylik ortalama 800 olur. Protein ve kreatin kullaniyorum sadece, 800 ucuk bir hesap ama olsun.
Bence kira filan sayilmamali spor ayri bir kategori sonucta, inan bana 1000₺ aylik masrafin spor yapsan da yapmasanda olur. Benim amacim bu sporu beslenmenin pahali olusu bahanesiyle yapmayanlari aydinlatmakti. Yoksa kirasi, faturasi herkesin ortak derdi. Hep tavuk gogsunden gidiyoruz da balik, kirmizi et de yemeli. Balik da neredeyse tavukla ayni fiyatlara elde edilebilir lakin kirmizi et biz ogrenciler icin ulasilamaz bir urun. 3000-4000₺ maas aldigimizda belki... :)

Bol sporlu ve saglikli gunler

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Definisyona girmistim, sonra vazgectim, bu yaz bulk seklinde gecirmeye calisicam. Muhtesem bi gogus antrenmani ardindan
220gr tavuk
200gr pirinc pilavi
Bol salata

354df2d91b8ca0cccaad7b4d18952f9d.jpg

Gecenlerde de paraya kiyip kirmizi ete hucum ettim.
4bd2f928ab8bc1d753a3e12bdd1931ae.jpg

7d0baddd9aa537dcb30ce34243bb88ec.jpg

Afiyet ola [emoji106]

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Definisyona girmistim, sonra vazgectim, bu yaz bulk seklinde gecirmeye calisicam. Muhtesem bi gogus antrenmani ardindan
220gr tavuk
200gr pirinc pilavi
Bol salata

354df2d91b8ca0cccaad7b4d18952f9d.jpg

Gecenlerde de paraya kiyip kirmizi ete hucum ettim.
4bd2f928ab8bc1d753a3e12bdd1931ae.jpg

7d0baddd9aa537dcb30ce34243bb88ec.jpg

Afiyet ola [emoji106]

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby
Hocam afiyet olsun hep siz atiyosunuz ben de hep atmak istiyorumda yemegi gorunce aklim gidiyo bitince aklima geliyo:D def boş is hocam devamm:)))

Hocam afiyet olsun hep siz atiyosunuz ben de hep atmak istiyorumda yemegi gorunce aklim gidiyo bitince aklima geliyo:D def boş is hocam devamm:)))

ben tukettigim her ogunu baslamadan cekiyorum :) albumde sirf yemek fotosu var zaten. eyvallah doyduk simdilik, yari soguk su yari kiraz sapli sallama caydan olusan siviyi tuketiyorum simdi.. sporda benim en sevdigim kisim gogus antrenmani sonrasi goguslerdeki siskinlik ve genel anlamda beslenme. bikmadan kendim hazirlar tuketirim..

Sent from my iPad using Tapatalk

Aslında bulgur pilavını çok tüketmem, haftada 1 ya da 2 haftada 1 çünkü karbonhidratın her türlüsü kilo vermemi yavaşlatıyor. Ama severim o da bir gerçek yani.
Bir de bu menüde şalgamı tercih ederdim ama kalmadığı için ayranı tercih ettim.

Game of Thrones günüydü o gün. Hem yedim hem izledim :D

menu1.jpg

Arkadaslar sebzeler hem ucuzladi hem de artik cogunun asil mevsimi geldi, yumulun bol bol salataya. Cogunuz definisyondasiniz, hem yer tutar midede..
55976bc04ee345f103ae6fea07a82344.jpg

Ani bir kararla bulka donus yaptim ama yine de bol salata tuketiyorum..

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

hazır mı? siz mi yaptınız lezzetli görünüyor tarifini merak ettim :D
ev yapimi [emoji1]disarda yemek yemem genelde cheat meal bile olsa.

5 yumurta( 2tam 3 beyaz)
1 bardak yulaf ezmesi( un haline getirilmis olacak, ya da tam bugday unu kullanabilirsiniz)
Yarim paket kabartma tozu
Ben bu tarifte ekstra icine nesquik'in kahvaltilik gevregini attim.
Hepsini miksere atip cekiyoruz.

Sonra dibini cok az yagladigimiz tavaya kepceyle birer olcek dokuyoruz, ayni kepce kullanimi boyutlarin ayni olmasini saglayacaktir [emoji106]
Her katta 1 tatli kasigi cilek receli var dileyenler fistik ezmesi, nutella filan kullanabilir [emoji106]

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Arkadasslar Amerika'dayim bu ara, supplementler bir ucuz sormayin. 7tane protein cikolatasini 6dolara aldim. Arnold pre workout 14$. Cogu bcaa 10-20$ arasi. Cikolatanin fotosunu atiyorum. Ayrica Turkiye'de 30liraya aldigim 50adet balik yaginin 120tabletlik hali 6.2$.

4088c519b7468f5c4f3d5f6b72e535ce.jpg

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Arkadasslar Amerika'dayim bu ara, supplementler bir ucuz sormayin. 7tane protein cikolatasini 6dolara aldim. Arnold pre workout 14$. Cogu bcaa 10-20$ arasi. Cikolatanin fotosunu atiyorum. Ayrica Turkiye'de 30liraya aldigim 50adet balik yaginin 120tabletlik hali 6.2$.

4088c519b7468f5c4f3d5f6b72e535ce.jpg

Eat like an animal
Train like a beast
Sleep like a baby

Back
Yukarı