s60doctor
Üye
Gecen gun spora baslamak isteyen bir arkadasim 'cok para gerekiyor spor zengin isi' dedi, oturdum hesap yaptim.
Tavuk gogsu kilosu ortalama olarak marketlerde 12₺ civari.
Yumurta yarim kolisini ben 4.85 e aliyorum ki a101 bim gibi marketlerde 30lusu 7lira civari.
Lor peynirini yagsiz olarak herhangi bir marketten 500gr'i 3.5₺ olarak aliyorum.
Simdi gelelim hesaba;
Bu adam gunde 500gr gogus yese, 6₺ tavuga gider.
Sabah 5 adet yumurta yese 15 tanesini 5₺ dan aldigini varsayalim, tanesi 35 kurus, yani 5x35=1.75₺ sabah kahvaltisi. Yulafi da hadi eti lifalif alsa 4.5₺ desen 500gr 3-4 gun yeter bu adama. Tam tahil makarna 1.5₺, 2 gun yeter(bulk veya definisyonda farklilik gosterir)
Toplamda;
Sabah:1.75₺(yumurta)+1₺ yulaf= 2.75
Gun toplami:500gr tavuk= 6₺
Gun toplami: 250gr lor= 1.75
Makarna\pirinc: 2₺ diyelim gunlugune
Bu adam gunu 12.5₺ ile kapatiyor ve efsane rakamlar seklinde protein alimi yapmis oluyor.
Simdi disardan yese tavuk doner en kotu 3.5...
Pahali diyen arkadaslar ogunlerinizi kendiniz hazirlarsaniz asla pahali degil.
Ornek alisverisim asagida, her ogunumu kendim hazirlarim, yagini tuzunu da bilirim..
Ekstra seyler alsaniz bile pahaliya gelmez, 150gr pilic jambon benim 1 ogunum 25gr civari protein 3.9₺..
Konu disi oldu ama yemek basligi oldugundan belirtmek istedim..
Bu arada normal yulafi yumurta ile yemekten ciddi anlamda bunaldim, bu yuzden yagsiz sutle sabahlari yulafi yiyorum yanina 5 yumurtali omlet yapiyorum( 2tam 3 beyaz) . Resimdeki yesil lifalif paketini gorup merak edenler acisindan yaziyorum..
Vazgecmeyin arkadaslar.. Kimse kolay oldugunu soylemedi
Tavuk gogsu kilosu ortalama olarak marketlerde 12₺ civari.
Yumurta yarim kolisini ben 4.85 e aliyorum ki a101 bim gibi marketlerde 30lusu 7lira civari.
Lor peynirini yagsiz olarak herhangi bir marketten 500gr'i 3.5₺ olarak aliyorum.
Simdi gelelim hesaba;
Bu adam gunde 500gr gogus yese, 6₺ tavuga gider.
Sabah 5 adet yumurta yese 15 tanesini 5₺ dan aldigini varsayalim, tanesi 35 kurus, yani 5x35=1.75₺ sabah kahvaltisi. Yulafi da hadi eti lifalif alsa 4.5₺ desen 500gr 3-4 gun yeter bu adama. Tam tahil makarna 1.5₺, 2 gun yeter(bulk veya definisyonda farklilik gosterir)
Toplamda;
Sabah:1.75₺(yumurta)+1₺ yulaf= 2.75
Gun toplami:500gr tavuk= 6₺
Gun toplami: 250gr lor= 1.75
Makarna\pirinc: 2₺ diyelim gunlugune
Bu adam gunu 12.5₺ ile kapatiyor ve efsane rakamlar seklinde protein alimi yapmis oluyor.
Simdi disardan yese tavuk doner en kotu 3.5...
Pahali diyen arkadaslar ogunlerinizi kendiniz hazirlarsaniz asla pahali degil.
Ornek alisverisim asagida, her ogunumu kendim hazirlarim, yagini tuzunu da bilirim..

Ekstra seyler alsaniz bile pahaliya gelmez, 150gr pilic jambon benim 1 ogunum 25gr civari protein 3.9₺..
Konu disi oldu ama yemek basligi oldugundan belirtmek istedim..
Bu arada normal yulafi yumurta ile yemekten ciddi anlamda bunaldim, bu yuzden yagsiz sutle sabahlari yulafi yiyorum yanina 5 yumurtali omlet yapiyorum( 2tam 3 beyaz) . Resimdeki yesil lifalif paketini gorup merak edenler acisindan yaziyorum..
Vazgecmeyin arkadaslar.. Kimse kolay oldugunu soylemedi