salonda tek başına çalışma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tute
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tute

Üye
arkadaşlar salona tek giden arkadaşlar nasıl çalışıyor? ağırlık artmaya başladıkça birilerinden yardım gerekiyor ve her zaman da yardım istemeye utanıyorum. gerçi sağolsunlar geri çevirmedi kimse zaten salonda herkes yardım ediyor birbirine ama 3 sette de yardım istemekten utanıyorum :D siz napıyorsunuz?

bir de incline dumbell presste 17.5 kilolarla çalışıyorum ama dambılları havaya kaldırırken zorlanıyorum. buna nasıl bi çözüm bulabilirim? yardım mı isteyim yine? iyi kötü 17 liği kaldırıp seti bitiriyorum ama 20 kg ye geçmem gerekince o dambılı kaldırabileceğimi sanmıyorum. ama şimdiden bile 17 kiloluklar göğüs çalışırken hafif gelmeye başladı.

Kaldıramayacağın ağırlığın altına girme , mesela biz 3 kişi gidiyorduk salona ben arkadaşlarıma yardımcı olurdum.Her tekrarda yeniler diye ama bana yardımcı olmalarını pek istemezdim.Genede ellerini bar ile 2cm arası boşlukta tutmalarını isterdim sadece.Tek gidiyorsanda doğru ağırlığı seçmelisin.Örnek : Bench Press 8 tekrar yapıcaksan 60 girebiliyorsan 60 seçmelisin.70 seçip 6 tekrar çıkartıp son iki tekrarı birinin yardımıyla çıkarmayı uygun görmüyorum.

dumbell pressler cidden o konuda sıkıntı omuz press yada göğüs vs. bende arkadaşımla gidiyorum ondan olmasa 22.5 ve 25 leri kendim kaldırsam kafama düşürürüm kesin dikkatli ol :)

valla salonda kimin ne düşündüğü hayatım boyunca hiç umrumda olmadı :D elde ne varsa kullanmak gerek :D[DOUBLEPOST=1397371520][/DOUBLEPOST]
arkadaşlar salona tek giden arkadaşlar nasıl çalışıyor? ağırlık artmaya başladıkça birilerinden yardım gerekiyor ve her zaman da yardım istemeye utanıyorum. gerçi sağolsunlar geri çevirmedi kimse zaten salonda herkes yardım ediyor birbirine ama 3 sette de yardım istemekten utanıyorum :D siz napıyorsunuz?

bir de incline dumbell presste 17.5 kilolarla çalışıyorum ama dambılları havaya kaldırırken zorlanıyorum. buna nasıl bi çözüm bulabilirim? yardım mı isteyim yine? iyi kötü 17 liği kaldırıp seti bitiriyorum ama 20 kg ye geçmem gerekince o dambılı kaldırabileceğimi sanmıyorum. ama şimdiden bile 17 kiloluklar göğüs çalışırken hafif gelmeye başladı.
ilk kaldrışta yardım alabilirsin böylece gücün tamamını son sette ilk tekrara harcamamış olursun yardım dan kastım bu deildi tabiki kendi mesajımda herset her tekrarda yardım istemek de biraz garip :D yanlış bir çalısma :D

Ne demezsin ne demezsin o gün bu gündür kız cagırmam :D yardımlarından cok zararları oluyor :ad

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kaldıramayacağın ağırlığın altına girme , mesela biz 3 kişi gidiyorduk salona ben arkadaşlarıma yardımcı olurdum.Her tekrarda yeniler diye ama bana yardımcı olmalarını pek istemezdim.Genede ellerini bar ile 2cm arası boşlukta tutmalarını isterdim sadece.Tek gidiyorsanda doğru ağırlığı seçmelisin.Örnek : Bench Press 8 tekrar yapıcaksan 60 girebiliyorsan 60 seçmelisin.70 seçip 6 tekrar çıkartıp son iki tekrarı birinin yardımıyla çıkarmayı uygun görmüyorum.

yok aslında yanlış ifade ettim. göğüs çalışırken göğüs kaslarımla çok rahat kaldırabiliyorum. hatta hafif gelmeye bile başladı. ama ağırlığı yerden alıp çalışma pozisyonuna geçerken zorlanıyorum. geçende de bir çok dambıl fly çalışıcaktı da zorlandı ve yardım istedi.

zor bi durum ya ama yüzsüzlük yapıp istemek zorunda kalıyorsun göğüste son setleri zorlamak için çok ağır giriyorum ve o zaman yardım gerekiyor ve spor arkadaşlığı ilişkileri başlıyo sonra :D yanına yaklaşıp konuşamayacak kişiye bi adım yaklaşınca bi süre sonra takılıyosun

Benim olayım 110 kg ve iki kız ile sehpanın üstüne serilmemiz di :D o şekilde degil yani

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kardeşim sen ne yapmişsin ya öyle :D çağırma da zaten birdaha kız :D

Bu arada partnersiz çalışmak gerçekten zor oluyor bende evde calisiyorum partner olmayinca zor oluyor tabii genelde dumbell press yapiyorum ve definasyondayim ondan pek lazim olmuyor ama bulkta sıkıntı gerçekten. Bir arkadaşi çagiriyorsun yardim icin oda hergün hergün gelmek sıkıntı. En iyisi salonda calismak ve bir arkadasla birlikte salona yazılmak daha iyi.[DOUBLEPOST=1397403088][/DOUBLEPOST]Salona giderkende yardim istiyordum adam 1 set yardim ediyordu sonra hareketine dönüyordu . 2. Set gel bida yardim et demektende utaniyordum valla adamda gelmiyordu zaten :D

aynen her set her set olmuyor. ben 2 sehpaya ayaklarımı uzatıp dips çalışıyorum. vücut ağırlığım az geldiği içn üzerime ağırlık koyuyorum. kollarım sehpada olduğu için haliyle birinden yardım istiyorum. adam ağırlığı koyuyor bazen gidiyorlar öyle kalıyorum. :D

Back
Yukarı