Sabah Antremanı hakkında bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ReveR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aybı bilgi likteki makalede de geçiyor. Orda da kalp krizi riskinden bahsediliyor.

CDD 'nin vermiş olduğu çizelgede bi çok nokta doğru...

testesteron a gelene kadar sabahları ,vücudun önemli adaptasyon olayları mevcur...

ancak ,sabahları "mental ,kafa ,düşünce "açılarından iyi bir dinlenmenin ardında daha pik noktada...

ama, vücuda gelince hala hazır olamıştır, örneğin sabahları "kaslar en maksimum "durumda uzamış halde olurlar...vbvb

ancak, tabi ki bu yapılamayacağı anlamına da gelme...zaman yoksa yapılabilinir ...vücut buna alışır bi şekilde zamanla...)

Sabah antreman yapsak bile işe gittiğimiz zaman nasıl bir performansımız kalır bizi nasıl etkiler buda bir soru işareti bunuda göz önünde bulundurmak lazım

işte bedenin 24 saatlik faaliyet raporu.

21.00

Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/51677-vucudumuzda-24-saatte-neler-oluyor

Tamamen tesadüf bende spora 4 civarında başlıyorum :) bana göre doğru bir yazı

Bu kadar saçma bir saptama görmedim. Gazetelerin ne kadar baştan savma iş yaptıkları buradan belli sanırım. Evet geç saatte yemek iyi değildir, özellikle yiyip yatmak mide içeriğinin yemek borusuna geçerek fıtık ve reflü oluşumuna sebep olur, vücudun gereği gibi dinlenmesini önler ama sindirim organlarının görevinin sona ermesi nedir yahu? 23:00 dan sonra nefes almayın dolaşım sisteminin günlük görevi doluyor kalp çalışmıyor demek gibi birşey bu. Mide her saat hazım yapar, gece 3 te uyanıp yerseniz o saatte de yapar, yer yemez yatmayın 3 saat kadar bekleyin yeter.

sabah 7 de kalkıp spora gidiyorum... sabah gitmemin sebebi düzenli gidebilmem çünkü akşam iş yerinden kaçta çıkacağım pek belli olmuyor :) .. bir diğer sebep istediğim aletlerle hiç sıra beklemeden çalışabilmem.. akşam çok kalabalık oluyor ve bazen aletleri beklemek gerekiyor, sabah hiç öyle bir problem yok...

Back
Yukarı