Sabah Antremanı hakkında bilgi

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve ReveR tarafından 2 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Beyler ben antremanlarımı sabah 7-8 arası yapmayı düşünüyorum daha verimli olcagını duydum hormonların daha çok çalıştıgını. birçok şampiyonda bu şekilde yapıyor siz ne düşünüyorsunuz sabah antremanları hakkında sizce sabah yapmalımıyım ? ( cardio değil yağla sorunum yok sadece ağırlık antreman )
     
  2. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    Benim vücudum 11 den önce kendine gelemiyor ve iyi bir antrenman çıkaramıyorum.Bu kişiden kişiye göre değişebilir.Denemeden bilemezsin.
     
  3. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de daha önce antrenmana başlamadan önce 3 öğün yemiş olmak gerekir diye duydum. Hocam böyle demişti. 7-8'de açık salon, sonra 7'de salona gidebilmek için kaçta kalkacaksın?Kahvaltı, hazırlandım falan derken uykusuz kalmayasın.
     
  4. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    uykuda sorun tabi 6.30 gibi kalkıp 3-4 yumurta , 2-3 tane haşlanmış patates , protein tozu alıp antremana gidebilirim sabah 7.30 gibi başlarım 8.15 gibi bitiririm antremanı sizce verimli olmazmı ?
     
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    işte bedenin 24 saatlik faaliyet raporu.

    06.00

    Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşca kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.

    07.00

    Vücut hâlâ zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı edin, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.

    08.00

    Libidonun en yüksek olduğu saat. Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla çok daraltıyor.

    09.00


    Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülüyor, vücut röntgen ışınlarına karşı daha dirençli oluyor.

    10.00


    Organizmanın kendine gelme, 'ben burdayım' deme saati. Fazla enerjik, vücut en yükes ısı seviyesinde. Verimliliğimiz de öyle. 'Kısa süre belleği' iyi durumda. Bir önemli ayrıntı: 10.00 ile 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlanıyor.

    HAZIR CEVAPLIK SAAT


    11.00

    Vücudun tam formunda olduğu, verimli olmaya programlı bir saat. Kalp ve dolaşım o kadar zinde ki yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde, zorlanmadan çözülür.

    12.00

    Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor. Öğle uykusu uyuyabilen kişilerde istatistiklere göre enfarktüse %30 oranında az rastlanyor.

    13.00

    Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor. 14.00 Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. Lokal anestezi uzun süre devam ediyor (30 dk.).

    HOŞ GEDİN ENERJİ

    15.00

    Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. İkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az.

    16.00

    Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda.

    17.00

    Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor.Kuvvet artıyor, oksijen harcanıyor, böbrekler ve mesane çok çalışıyor. Tırnaklar ve saçın en çabuk uzadığı zaman. Midedeki asit miktarı fazlalaşıyor. 17.00'ye doğru mide kanaması geçirme riski artıyor.

    18.00

    Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif.

    19.00

    Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlara dikkat, tehlikeli olabiliyorlar. antidepresanların tesiri de bu saatte daha fazla.

    20.00

    Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyorr. Antibiyotikler de az dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde oluyor.

    YEMEĞİ KESİYORUZ

    21.00

    Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

    22.00


    Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.

    23.00

    Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz.

    TATLI RÜYALAR

    24.00

    Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. İlk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.

    01.00

    Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.

    02.00


    Araba kullananlar dikkat: görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, kazalar bu saatte çok oluyor.

    03.00

    Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. İntihar edenlerin sayısı fazlalaşıyor.

    04.00

    Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Enfarktüs krizleri saat 04.00 ile 06.00 arasında çok oluyor; çünkü kan basıncı oldukça yükselip, damarlar geriliyor. Doğum yapma olasılığının en yüksek saati.

    05.00

    Erkeklik hormonu salgılanması artıyor. Strese hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Gelsin, yeni bir gün başlıyor. Bugün

    Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/51677-vucudumuzda-24-saatte-neler-oluyor

    Tamamen tesadüf bende spora 4 civarında başlıyorum :) bana göre doğru bir yazı
     
    Son düzenleme: 2 Aralık 2011
    TorettoEA, simitci88, Azi ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  6. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bunun hakkında geçen hafta bir makale okumuştum. Orda sabah idmanından kaçının diyordu. Sabah erkek vücudu maksimum testesteron düzeyinde olur ve bu akşama doğru gittikçe düşer diye bahsediyordu. Hatta sabah yapılan idmanda bu testesteron etkisinden dolayı kaldırılan kiloların artacağını ama bunun yerine akşam yapılan idmanın düşen testesteronu tekrar ateşleyeceğini ve vücudu düzenli olarak yüksek testesteron seviyesinde tutacağından bahsediyordu.
     
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bende bu aralar okumuştum şöyle bir yazı geçiyor içinde

    Spor sabah çok erken yapılmamalıdır. Çünkü sabah saatlerinde vücudun ısınması daha güç olur. Vücudun ritme uyum sağlayacağı zamanlarda yapılmalı. Spora sabah 9 ya da 10 gibi saatler uygun ancak bu da iş nedeniyle uygun değilse akşam yemekten en az 2 saat sonra spor yapılmalı. Isınmadan spor yapmak kalbe zarar veriyor.Vücudun egzersize uyum sağlaması geç olduğu için kişi 30 dakikada alacağı verimi 50 dakikada ancak alabiliyor.

    alıntıdır.
     
  8. ismail217
    Offline

    ismail217 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2011
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    21.00

    Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

    bu bana çok saçma geldi. veya ben anlayamadım. şimdi ben saat 22:00 de yediğim yemekteki proteinden anca ertesi günmü faydalanabilecem. sindirim olmazsa 21:00 de casein için yediğimiz yoğurt veya peynir ürünleri boşunamı. bilen biri varsa açıklasın bunu.
     
    wrestler ve Azi bunu beğendi.
  9. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Bu konular hakkında çeşitli makaleler mevcut ve kafaları çok karıştırıyor. kimileri senin dediğin gibi derken kimi bilimadamlarıda sabah testosteron ve hgh hormonlarının yuksek oldugunu yapılan antremanlardan daha çok verim alındığını ve günün daha mutlu daha sakin ve gece uykularının daha verimli olduğu yönünde. ben sabah 7.5-8.5 arası bu çalışmayı deniycem.gece yatmadan önce makarna gibi karbonhidratlı şeyler sabahları yumurta,haşlanmış patates ve protein tozu alarak antremana gidicem. 2-3 hafta sonra sonuçları burada paylaşırım
     
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    gece karbonhidrat ne alaka anlamadım tam tersi olur gün içinde karbonhidrat alınırki bunu gün içindede harcarsın aktivitelerinde akşam daha çok protein ağırlıklı beslenilir nedeni vücüt kendini yenileme gereksinimine girer akşam alıcağın akrbnhidrat direk yağ olarak depo edilicek çünkü akşam uyumaya gidiceksin karbonhidrt yerine protein al kasın gelişsin :)

    kahvaltıda patates yerine yulaf ezmesi önerirdim patetesi öğlen yemeğinin yanında tüketebilirsin.

    proteini 1 kere içiyorsan antremandan hemen sonra iç whey protein işini görür hızlıca kana karışır

    ayrıca sporla yemek arasında 2 saat tutmanda fayda var midende yemekle spora gidersen vücüt kanı kasamı göndersin? yoksa sindirimemi göndersin?
    ama siz zaten kararınızı vermişssiniz konuyu neden açtınız eğer sabah yapıcaksanız 1 ay sonra gelişmelerden bizide haberdar edin.
     
    Son düzenleme: 3 Aralık 2011
  11. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Cabarov, hatta sakatlıklarla ilgili bir yazı okumuştum, gün içinde yer çekimi etkisinden dolayı sıkışan omurga ile akşam saatlerinde ağır squat ve deadliftler yapmak yerine, sabah omurilik rahatken yapmak sakatlanma riski açısından daha az diye bahsediyordu yazı. Gayette mantıklı. Birde ReveR gece uyumadan önce karbonhidrat kesinlikle almayın sadece yağlanırsınız. Gece uyurken kan şekeriniz ve insülin seviyeniz gh salınımıyla ters orantılıdır.
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  12. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Yazının mantığına bakılırsa sabah saat 5 de kalkan kişi için saat 21.00 de yenilen yemek midede kalıyor ben sabah saat 8 de kalkıyorum benim akşam 24.00 de yediğim yemek midede kalabilir veya çok yavaş sindirilebilir
     
  13. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    vücut ilk olarak önce karbonhidrat depolarını yoklar daha sonra proteinleri ve en son yağları yakarak enerji yapar diye biliyorum belki yanlıştır. ben geceden karbonhidratlı beslenmemin amacı sabah enerji olması açısından böyle birşey düşünmüştüm. sizler ne önerirsiniz oturup kral gibi kahvaltı yapamam ama enerji olarak ne alabilirim antremandan önce sabah ?
     
  14. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    üsttede yazdığım gibi yulaf ezmesi işini görür

    Besin öğeleri (100 gramda)
    Enerji(kcal) 356
    Karbonhidrat(gr) 60.7
    Lif(gr) 7.6
    Protein(gr) 12.6
    Sodyum(mg) 4.1
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/et-lifalif-yulaf-ezmesi-t24612.html

    kahvaltıda sadece karbonhidrat al denilmiyor gün içinde öğünlerinde protein ve karbonhidrata dikkat etmen gerekiyor karbonhidrat yakılarak sana enerji verir gece sana enerji gerekıyormu? yatağa gidiceksin o karbonhidratı vücüt yağa çevirir sonra bakmıssın bel kalınlaşıyor.

    kahvaltıda yumurtanı peynirini yulafını eksik etme bunları çoğu sporcu her sabah yiyor peynir olarka lor çok daha iyidir yağ değeri çok düşüktür protein değeri yüksektir

    akşam yemeğinde karbonhidratı düşürüp proteini yüksek besin tüketilmelisiniz


    Karbonhidratların görevleri nelerdir?

    Karbonhidratların temel görevi vücuda enerji sağlamaktır ve sporcular için temel enerji kaynağıdır. Ayrıca, sindirim enzimleri tarafından parçalanmayan, posalı karbonhidratlar da, kalın bağırsakların çalışmasını arttırarak, zararlı artık maddelerin bağırsaklarda uzun süre kalmasını önlemektedir. Karbonhidratların kaynakları nelerdir?

    Karbonhidratlar basit ve kompleks karbonhidratlar olmak üzere 2 grupta incelenmektedir ve sporcuların basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tüketmeleri, performansları ve sağlıkları açısından önerilmektedir. Basit ve kompleks karbonhidratların kaynakları aşağıda gösterilmiştir.
    Karbonhidratların Kaynakları

    Basit karbonhidratlar

    Çay şekeri
    Reçel
    Marmelat
    Bal, pekmez
    Şekerlemeler
    Meyve
    Süt Kompleks karbonhidratlar

    Ekmek
    Pirinç
    Makarna
    Kurubaklagiller
    Sebzeler
    Tahıl ürünleri Sporcuların beslenmelerinde kompleks karbonhidratlar olan pilav, makarna, ekmek, kurubaklagiller, sebzeler ve diğer tahıl ürünleri muhakkak bulunmalıdır.
    Sporcular için karbonhidratlar neden önemlidir?

    Egzersiz sırasında enerjinin temel kaynağı karbonhidratlardır. Yiyeceklerle alınan karbonhidratlar, karaciğer ve kaslarda glikojen olarak depolanır. Kaslarda 300-400 gram, karaciğerde 75-100 gram kadar glikojen deposu bulunmaktadır. Sporcular, yüksek karbonhidratlı beslenme ile glikojen depolarını yaklaşık 1.5-2 kat kadar arttırabilirler. Sporcularda glikojen depolarının çok azalması veya tükenmesi (antrenman sonrasında veya yetersiz karbonhidrat alımı nedeni ile olabilir) kronik yorgunluk veya sürantrene durumlarına neden olabilmektedir.
    Sporcuların karbonhidrat gereksinimi ne kadardır?

    Spor yapmayan kişilere, enerjinin karbonhidrattan gelen oranının % 50-55 civarında olması önerilirken, sporcularda bu değerler % 60-65’e, çok yoğun antrenmanlarda ve dayanıklılık sporcularında ise %70’e kadar çıkmaktadır. Sporcuların glikojen depoları ne kadar fazlaysa performansları o kadar yüksek olmaktadır. Sporcuların, azalan veya boşalan karbonhidrat depoları ile antrenmana devam etmeye çalışmaları, sakatlanma ve yaralanma risklerini arttırmaktadır.
    Sporcuların karbonhidrat gereksinimleri vücut ağırlığına göre de hesaplanmakta, egzersiz şiddeti ve süresine göre günlük 5-10 gram/kg karbonhidrat alımı önerilmektedir. Örneğin 70 kg ağırlığındaki bir sporcunun, günde 1 saat antrenman yaptığında karbonhidrat gereksinimi günlük 5-6 g /kg’ dan (350- 420 gram) hesaplanırken, 3-4 saat yoğun antrenman yapıldığı günlerde ortalama günlük 8-10 g/kg’ a (560-700 gram) kadar çıkmaktadır. Özellikle yüksek enerji alan sporcularda, enerjinin % 50’sinin karbonhidratlardan alınması, ağırlık başına önerilen karbonhidrat miktarlarını karşılarken (7-8 g/kg), günlük enerjinin 2000 kkal’ den az olması durumunda enerjinin % 60’ının karbonhidratlardan sağlanması bile ağırlık başına karbonhidrat miktarı için yeterli olmamaktadır (4-5 g/kg). Bu nedenle özellikle yüksek ve düşük enerji alan sporcularda karbonhidrat gereksinimlerinin hesaplanmasında hem yüzde, hem de vücut ağırlığı başına önerilen değerler bir arada düşünülerek hesaplama yapılmalıdır.

    karbonhidrat yazısını alıntı yaptım.
     
    Son düzenleme: 3 Aralık 2011
    Azi, ReveR ve ZeusS_ bunu beğendi.
  15. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Süper yazılar Sevgili cabarov bilgiler için teşekkürler :)

    Bu arada bende bir yorum yapıyım; bende en az 2 öğün almadan antremana çıkmam bende akşamüstü tercih ediyorum 4-6 arası ;)
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  16. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    sayın draft testosteron düzeyi sabah maximum olur yazmışsınız. Testosteron saatlik salgılanan bir hormon değildir.Ama sabahları testosteron aktivitesi daha yüksek olur deseydiniz doğru olabilirdi diye düşünüyorum.
     
  17. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    geceden sabaha uzunca süre ciddi bir kasılma yapmadan duran bir kası birden ağırlıkların altına sokmak sakıncalı gibi görünüyor. Ben de bir yerde sabah ağır idmanlardan kaçınılmalı, sakatlıklar meydana gelebilir şeklinde birşeyler okumuştum. Koşu yapılırken dahi hafif tempolu, zorlamadan kısa koşular şeklinde yapılması gerektiği yazıyordu.
     
  18. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
  19. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
  20. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    Abime sordum bana söylediklerini aynen yazıyorum.Testosteronun salgılanma periyodu vardır.Sabah salgılanma miktarı en fazla akşam ise en düşüktür.Sabah ereksiyonu ve genelde sabah olan kalp krizleri testosteron salgısının fazla olmasındandır.Yanlış hatırlıyormuşum draft :D
     

Sayfayı Paylaş