Dihidrotestesteron'un vücut üzerine etkisi ile ilgili bir başlık açtım, saç dökülmesi konusunu da ilgilendirdiğinden bu topikte bilgili arkadaşların gözünden kaçsın istemedim buraya da linkini vereyim dedim.
Konu saçı da ilgilendirmesine rağmen ayrı bir başlık açmamı gerektirecek farklı detaylar ilgilendirdiğinden yeni bir başlık açtım. Hem buradaki konuyu dağıtmamış olacağımı düşündüm. Daha ziyade kas üzerindeki etkilerini merak ettiğim bir hormon ve bu hormonu detaylı ele almamızı istedim.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/dihidrotestesteron-dht-v-cut-zerindeki-t24677.html
Ben son zamanlarda saçımda oluşan zayıflığı çiğ yumurta akına bağlamış bulunmaktayım. Sebebini veriyorum;
• Biotinin gıda maddelerinden emilmesini engelleyen koşullar; çiğ yumurta akının aşırı ve yinelenen tüketimi (avidin ile oluşturulan kompleks), yetersiz emilimi olan kronik sindirim hastalıkları veya üst barsağın rezeksiyonu sonrası.
Yaptığım bu spor gereği fazlaca çiğ yumurta tüketmemden dolayı son zamanlarda farkettiğim zayıflığı buna bağladım sonunda. Biotin bildiğiniz gibi saç,tırnak ve cilt için çok önemli. Saçın güçlü ve kalın olmasını sağlar.
Alacağım önlem çiğ yumurta tüketimini bırakıp pişirerek yemeye başlamak olacak. Ve biyotin takviyesi sağlayacağım.
Saçlar dökülmeden önce bu önlemi ivedi alma yoluna gidiyorum![]()
Bir çok yerde sarımsağı çiğneyerek tüketmenin de saçı ve kökleri güçlendirdiğini okudum ve bunu da uygularım. 3 ay içinde bu iki önlemle sonuç almaya başlamam lazım. Bu süre içinde olumlu yönde değişiklik görmezsem proscar 0,5mg listeme eklemeyi düşünüyorum.
Belki konuyla alakası uzak olucak ama ,sadece bilgilendirme amaçlı size verile cevabı düzeltmek istedim.Türkiye'de Avrupa ve Amerika daki gibi ilaç reklamı yapmak kanunen yasaktır.İlaç reklamı derken gerçek ilaçlardan bahsediyorum,yani hekimlerin reçete edebildikleri ve devletin ödeme kapsamında olanlardan kısaca Sağlık Bakanlığı onaylı olanlardan.Bu preparatlar haricindeki bütün ürünler reklam yapmakta özgürdür!(gnc ürünleri , solgar ürünleri vs.) Bu ürünler Sağlık Bakanlığı onayı değil Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Onayı ile pazara sunulur. Ayrıca Bilgilendirmeleriniz çok güzel bütün forumu okumaya çalışıyorum , Saygılar.ayrıca sağlık bakanlığı onaylı ürünler reklam yapamazlarmış..solgar, gnc vs. nasıl yapıyor dedim..onların her yıl bütçelerine ceza miktarını eklediklerini ve bunu göze alarak reklam yaptıklarını söyledi..
9 aydır östorojen takviyesi yapıyorum dökülmelerim duruldu ve saçlarım gürleşti vücudumda kıllanmayı herhangi bir şekilde etkilemedi![]()