Süt Tozu?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve meri jeyn tarafından 19 Mayıs 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 24 üye.
  1. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    aslında oranında kulanılırsa sutten bır farkı yoktur ama sen gıdıp gunde 200gr sut tozu ıcersen o zaamn kalorı artar ve kılo alırsın
    ben sahsen sut tozunu tafsıye etmıyorum bence fıyat-performansı cok dusuk bence sut tozu yerıne sut proteın konsantrelerı daha uygun olur hem yagsız hemde lactozu az
     
  2. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bence herşeyin doğalı makbuldur, ne gerek var doğal süt varken süt tozuna, yağı az olsun istiyosanız light süt alın en azından taze-doğal olsun!!
     
  3. deep_fly
    Offline

    deep_fly Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    ayrıca yağsız sütde hemen hemen alacağınız karbonhidrat ve protein miktarı yakın.ayrıca kaltie protein
     
  4. NeW_BoSnA
    Offline

    NeW_BoSnA Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    yha tam olarak ne kadar miktar atabiliriz şu şekilde yapsam olurmu azmı çokmu oldunu söylerseniz sevinirim çünkü daha yeni başladım bb ye antremana giderken bir su şeşesi süt 2 yemek kaşığı karbonhidrat tozu 2 tatlı kaşığıda süt tozunu mikserde karştırsam içsem nasıl olur biraz bilgi verebilirmisiniz...
     
  5. NeW_BoSnA
    Offline

    NeW_BoSnA Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bide kilo almak istiorum bi tavsiyeniz olabilirmi
     
  6. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul

    bence karbonhidrata ağırlık vermelisin ve sütün içine ayrıyetten bide süt tozu katman hem gereksiz hemde zaten doğalı varken tozuna ne gerek var...
     
  7. Newbodyman
    Offline

    Newbodyman Yeni Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Meslek:
    öğrenci futbolcu
    Yer:
    konya
    Arkadaşlar bazı arkadaşlar nescafe nin içindeki sanıyorlar ama daha başka bir şey ve duyduğuna göre duyduğum kişi süt fabrikasında çalışıyor bu yapılan sütlerin içine katıyorlarmış ve 1970 annemden duydum heralde amerika türkiyedeki okullara gönderiyormuş ben kullanmadım ama demeyeceğim
     
  8. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    ne sanıyolar?

    hiç birşey anlayamadım?
     
  9. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    arkadaslar bugun tansasa gıttım ve su meshur pınarın sut tozuna denk geldım ve bır paket aldım cunku uzun zamandır gormemıstım sıze resmınıde eklıyorum ben yaptıgım yulaflı kurabıyeye katmak ıcın aldım


     

    Ekli Dosyalar:

  10. bitirim***
    Offline

    bitirim*** Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar sızın yanlıs bıldıgınız bırsey var sanırım sutun ıcındekı yag sıze ne kadr yag kazandırabılır sut yag protein sentezine yardımcı olur bunu unutmayın yanı o kadarda takılacak bırsey degıl bence tabı yıne sız bılırsınız
     
  11. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ne demek istiyorsunuz, tam anlaşılmıyor?
     
    SEZER YZL bunu beğendi.
  12. leone1907
    Offline

    leone1907 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    belki konuyla ilgisiz olacak ama yazılanlar kafamı karıştırdı
    kimisi demiş yatmadan önce alınan protein kilo yapar, kimisi demiş kilo almak için karbonhidrat alımı önemlidir.
    yatmadan evvel protein almakmı daha etkilidir karbonhidratmı?
     
  13. bitirim***
    Offline

    bitirim*** Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    sut yagı zararlı degıl bb de yag zararlı kabul edılır ama sut yagı protein sentezine yardımcı olur
     
  14. body87
    Offline

    body87 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar antrenmandan sonra 100gram süt tozu içeceğim bunu ne kadar suyla karıştırmam gerek birde 100gram süt tozunun bi zararı olurmu
     
  15. dizzyhero
    Offline

    dizzyhero Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Aydin
    Basit bir süt tozu hakkinda bukadar yanliş ve alakasiz yorumlari görünce bir Gıda Mühendisi olarak olaya el koymak istedim. Öncelikle Ne nedir ne degildir;
    Süt tozu :Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir.Kurutma işlemi sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır.

    Gıda Sektöründeki Tarihi
    Süt tozu, ilk olarak 1802’de Rus Doktor Osip Krichevsky tarafından yapılmıştır.Gelişen ülkelerde, ürünü taşıma ve saklama koşullarının pahalılığı nedeniyle çok çabuk benimsenmiştir. Çünkü ortalama % 87’si su olan sütü kurutarak asıl önemli olan katı içeriği hafiflemesinden ürün taşıma sayısı artıyor.Ayrıca susuz olduğundan, mikroorganizmalardan koruma gibi bir sorun kalmıyor ve soğutmalı kamyonla taşıma gereksinimi olmadığı için de taşıma ucuzluyor.Bu kurutma, raf ömrünü de 1 yıl kadar uzattığı için süt tozu normal süte tercih ediliyor.

    Gıda Sektöründe Kullanımı:
    Süt tozu suda çözünebildiği için direk tüketiciye satılıyor. Süt tozuna 1’e 9 oranında su eklemekle, normal süt kıvamında bir ürün elde edilebiliyor. Süt temininin ya da süt saklamanın zor olduğu yerlerde süt tozu tüketimi tercih ediliyor

    Süt tozu, sütle aynı aromayı verdiği, ama süt kullanmaktan daha ucuza geldiği için, süt kullanılan sektörlerde çoğu zaman süt tozu tercih ediliyor. Ayrıca saklanma koşullarının elverişliliği, ürünün bozulması durumunun olmamasından süt tozu tercih ediliyor.


    Afrika gibi ülkelere gıda yardımlarında, sütün besin değerini o insanlara ulaştırmak için gıda güvenliği ve ekonomik sebepler nedeniyle süt tozu tercih ediliyor.

    Pasta ve hamur işlemlerinde, ürün kalitesi için, sıvı sütün ürünü çok inceltmesini istenmediğinde süt tozu katılıyor.

    Bebek mamalarının üretiminde süt tozu etkindir.

    Hazır çorba gibi kurutulmuş hazır ürünlerin içeriğini hazırlamakta süt tozu kullanılmaktadır.

    Hayvanlar için hazırlanan çoğu mamaların içine de süt tozu katılmaktadır.

    Kahve kremalarının içeriği süt tozundan faydalanılarak yapılır.

    Süt tozu yoğunluğunu arttırmak amacıyla %1-2 oranında pastörize olmuş süte katılıyor. Ayrıca dondurma, şekerleme, peynir, yoğurt gibi süt kullanılarak üretim yapan çoğu işletmede süt tozu kıvamlaştırıcı olarak rol almaktadır.

    Şimdi toparlayacak olursak içerisinde su olmadigi icin ve bundan dolayi mikroorganizma kolay kolay gelişemedigi için raf ömrünü uzatici koruyucu maddeler katilmaz.Ayrica rengi doğal oldugu için renk maddeside katilmaz.Doğal süt aromasina sahip oldugu için aroma maddeside katilmaz.Body sporuna çevirecek olursak bu ürünü şunu görebiliriz.

    Şimdi derste gördüğümüz bilgiyi ele alacak olursam, normal insanlarda 1 litre süt, günlük protein ihtiyacinin %50 sini karşilar.Eger günde 1 litre süt içiyorsak ve her içimde belli miktar sütün içerisine süt tozu ilave ederek karişim yaparsak günlük protein ihtiyacin %100 ünü karşilariz ki geri kalanini ( vg yapan kişi normal birisi olmadigindan %100 den fazla almak zorundadir proteini) başka besin maddelerinden karşilamamız kolay olacaktir.Bu yüzden kremaya yada süte yogunluk katmak için üretilmiş olan bu ürünü lehimize kullanmak akillilik olacak, suya kariştirmak ise boşa kürek çekmek olacaktir.( madem suya kariştiracaksin o zaman süt al onu iç).

    Şimdilik bilgilerim bukadar...
     
    muration ve yalnızkovboy_89 bunu beğendi.
  16. dizzyhero
    Offline

    dizzyhero Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Aydin
    Bu forumun bir modu olmandan dolayi "süt tozunun içerisinde nebati yağ vardir yani margarindir" demeni bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum...
     
    Jundar bunu beğendi.
  17. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    konu süt olunca bi kaç bişey demeden geçmiyim....
    yeni bi yazı yayınlandı...kutu sütlerin ve uht yönteminin ne kadar beş para etmez insan sağlığını tehdit eden bişey olduğunu yazıyor...

    bağlantı verince mesajımı komple siliyorlara32a32...google a yazın okuyun.


    sözün özü kutu süt kemiklerin düşmanıdır.içindeki kalsiyumu vücut kullanamaz.içerdiği zararlı bakterilerden dolayı vücutta mantar vb enfeksiyonları da azdırır..özellikle kadınlarda....kafa_
     
    deathlifter bunu beğendi.
  18. donnie_brasco
    Offline

    donnie_brasco Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Bunu söylemek bana düşmez ama sanırım MK #7 süt tozundan değil, kahve kremasından bahsetmiş.
     
  19. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Nasıl yani! zaten her yer kutu süt artık sütdemi içemeyeceğiz?
     
  20. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Aynen öyle. Ben de araştırdım çok. super_hornet in dedikleri 100% doğru. ben de foruma bir link koymuştum. bir daha koyayım belki silinmez. yazanların hepsi bilimselliği kanıtlanmış sonuçlar. evet kutu süt = çöp.
    ben 2-3 günlük sütlerden içiyorum şişe sütü bulabilirsem. uht sütleri bırakn faydayı oldukça zararlı. hele bir de light olanlar var ki, insanlanların sağlığını hiçe sayarak pazar ve satış kandırmacası.

    http://beslenmebulteni.com/bes/inde...ru-bildiiniz-yanllar&catid=94:suet&Itemid=279

    Hemen olur mu öyle şey ben kutu sütü içerim sağlıklı temiz vs demeyin. Mantıklı yaklaşın. Süt gibi çabuk bozulan bir şey nasıl olur da aylarca süren son kullanma tarihine sahip olur? İstedikleri kadar kutulasın havasını alsın. Benim aklıma sığmıyor. Hiç içmem daha iyi.
     

Sayfayı Paylaş