spermtacus
Üye
Sütü direk inekten sagıp iç bakalım ne oluyor ben 15 16 yasıma kadar mahalle Sütçü sünden alırdım sütümü kaynatmadan icersen hastanelik olursun orta asyalı cengiz han misin mubarek ati kesde Kimiz icelim
midende sorun var dostum yazılanlar tamamen yanlışYazılanların hepsi doğru ister pastörize olsun ister açık süt olsun bünyem Laktozsuz hariç sütü kaldırmıyor.
Migdemi benden iyi taniyorsun heraldeSütün içinde kazein diye bir madde vardır ve insan midesi bunun asla tamamını sindiremez. Bir bebek midesi bile ancak %40’ını sindirebilir. Ayrıca süt ince bağırsakta balgam yapar ve gözenekleri tıkar. Buradaki sindirimi de engeller yani.
o zaman piyasadaki bütün kazeinler çöp,hatta lorlar peynirler yoğurtlar ayranlar.çok saçma ve boş bilgiler bunlar süte devam[DOUBLEPOST=1420824776][/DOUBLEPOST]
midende sorun var dostum yazılanlar tamamen yanlış
Sütle ilgili tartışmalar eskiden beri var. Özellikte UHT süt aylarca bozulmadan kalabiliyor, yani üzerinde bakteri bile barınamıyor.
Bu sütün bir de vücudunuzdaki, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterilere neler yapacağını bir düşünün.
Bir besinin sağlıklı olması sadece içindeki proteinle falan alakalı değildir.
Sütteki proteini kullanamıyorsak ne wheyin, ne caseinin bir anlamı kalıyor. Özellikle veganların son dönemlerde acayip bir saldırısı var. Tavuk, yumurta, süt vb. Hayvansal ürünlerin hepsine neredeyse "direkt kanser yapıyor" şeklinde açıklamalar türüyor. Yazık, herkes makarna yesin istiyorlar.Sütteki proteini kullanamadığımız yönünde bir bilgim vardı hep ancak spor salonundaki hocalardan. Bilgisi olan varsa söylesin artık şu polemiği çözelim süt proteini kullanılıyor mu tüketmesi vs. çok kolay. Laktoz filan sıkıntı değil ben her türlü içerim yeter ki proteinini kullanabilelim. Gerçi bu yaz sonu süte yüklenmiştim gayet gelişim de gördüm aslında... Bilemiyorum...
Bakteriye sahip olmayan nispeten steril bir yapının, başka faydalı/faydasız bakterileri öldürdüğünü neye dayanarak söylediniz orası ayrı bir muamma ama havasız ortamda bakteri barınamıyor, sterilizasyonun temeli bu vakum etkisidir.
Kutuyu açtığınız zaman o bakteriler o süte girip sütün 3 günde bozulmasına yol açıyor mu, ? teşekkürler![]()
Aylarca bozulmayan kokmayan süt iddanıza bişey demiyorum. Gerek yok.İlk olarak kutusu açılmış UHT sütten bahsediyorum bozulmuyor diye, bu sterillikle alakalı değil bakterilerin o maddeyi kullanamamasıyla ilgilidir.
Buz dolabımda her zaman bir bardak süt bulundururum dolaptaki kötü kokuları çeksin diye, ve o süt aylarca orda kokmadan, küflenmeden, bozulmadan durabiliyor. Bir de aynısını çiğ süt alıp denesek nasıl sonuç elde ederiz sizce?
Bir diğer nokta, kutusu açılmamış sütün içinde hava olmadığını mı zannediyorsunuz? Hava olmadığı için mi bozulmadığını düşünüyorsunuz?
Bir başka nokta, neden pastörize sütler 1 hafta civarı bir sürede (kapağı açılsa da açılmasa da) bozulurken UHT sütler onca süre dayanabiliyor sizce? Yoksa pastörize sütler iyi sterilize edilmemiş midir? Rafta duran bir abur cuburun yıllarca bozulmaması iyi sterilize edilmiş olmasıyla mı alakalıdır?
Teşekkürler.
Mümkün değil, bırakın içmeyi yaklaşamazsınız bile. Ben arkadaşımızın hassasiyetini anlıyorum ama süte gelene kadar halletmemiz gereken çok şey var, şeker ve niteliksiz karbonhidratlar milletimizi felakete sürüklüyor, asıl onlar hedefte olmalı.[DOUBLEPOST=1428610693][/DOUBLEPOST]Aldigim uht sutler acildiktan sonra 3.gun tadi ve kokusu dayanilmayacak duruma geliyor.Ilkdefa sizden duyuyorum uht sütun acildiktan sonra 1 ay dayandigini.
Kontaminasyon farkı var işte, açık süt en kontamine halde, en çabuk o bozuluyor, uht süt en sterili olduğu için o daha fazla dayanıyor.Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, uzak durulması gereken sütler UHT sütlerdir. Bu sütler işlendikten sonra ve katkı maddeleriyle uzun süre bozulmayan bir maddeye (süt demiyorum) dönüşüyor.
Günlük sütler ise doğal seyrinde bozuluyorlar. Çünkü bakteriler kullanabiliyor. Bu sütleri nasıl saklarsanız saklayın bozulurlar dondurmadığınız sürece. Süt içecek insanların günlük süt kullanmaları gerekmekte. Özetle budur. Hiçbir UHT süt 1 haftada bozulmaz, deneyip görebilirsiniz.
Tıpkı margarin ile doğal tereyağı arasındaki fark gibi.
Kesinlikle,boyle konusunca sanki uht sütten başka süt icmeyin diyormusuz gibi algilaniyor olabilir ama uht süte,helede süte gelene kadar çoook seyler var tartisilacak.Mümkün değil, bırakın içmeyi yaklaşamazsınız bile. Ben arkadaşımızın hassasiyetini anlıyorum ama süte gelene kadar halletmemiz gereken çok şey var, şeker ve niteliksiz karbonhidratlar milletimizi felakete sürüklüyor, asıl onlar hedefte olmalı.