Süt içenler dikkat !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan elite35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Süt temel bir besin kaynağı, bunun tartışmaya açık bir yanı yok, buradaki konu nasıl kullanılması gerektiği. İsteyen istediği gibi beslenir arkadaşlar, kimsenin kimseye şöyle yap böyle yapma deme lüksü yok ancak nispeten yaşını almış yazarların konuya temkinli yaklaşması, problemler yaşamış olduğunu belirtmesi ve bunun aksi olarak genç arkadaşların hiçbir problem yaşamadığını ve yazının gereksiz olduğunu vurgulaması aklınızda en azından bir soru işareti bırakmalı. Akciğer kanserine yakalanmış orta yaşlı bir adam düşünün, gençliğinde sigarasıyla sigarasını yakarken öksürmemiş bile olabilir, dünyadaki her molekülün bir yıpranma eşiği var.
 
Problem sütde değil,problem böyle bir konu açıp ortalığı karıştıran,bir bardak süt için kardeşi kardeşe düşüren konu sahibinde:)böyle konumu açılır yaauuw:):):)
Tamam kabul ediyorum off topik oldu ve birazda abartmış olabilirim:):)


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Yazılanların hepsi doğru ister pastörize olsun ister açık süt olsun bünyem Laktozsuz hariç sütü kaldırmıyor.
 
http://www.******.com/2009/04/kutu-sutu-savaslari.html

Okuyup anlayıp yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır.Süte tabu gibi yaklaşmayın.Özellikle de burada belirtilen endüstriyel sütse.Ayrıca proların programlarında yer aldığına çok çok nadir rastladım sütün.
 
Sütün içinde kazein diye bir madde vardır ve insan midesi bunun asla tamamını sindiremez. Bir bebek midesi bile ancak %40’ını sindirebilir. Ayrıca süt ince bağırsakta balgam yapar ve gözenekleri tıkar. Buradaki sindirimi de engeller yani.
o zaman piyasadaki bütün kazeinler çöp,hatta lorlar peynirler yoğurtlar ayranlar.çok saçma ve boş bilgiler bunlar süte devam[DOUBLEPOST=1420824776][/DOUBLEPOST]
Yazılanların hepsi doğru ister pastörize olsun ister açık süt olsun bünyem Laktozsuz hariç sütü kaldırmıyor.
midende sorun var dostum yazılanlar tamamen yanlış
 
Sütün içinde kazein diye bir madde vardır ve insan midesi bunun asla tamamını sindiremez. Bir bebek midesi bile ancak %40’ını sindirebilir. Ayrıca süt ince bağırsakta balgam yapar ve gözenekleri tıkar. Buradaki sindirimi de engeller yani.
o zaman piyasadaki bütün kazeinler çöp,hatta lorlar peynirler yoğurtlar ayranlar.çok saçma ve boş bilgiler bunlar süte devam[DOUBLEPOST=1420824776][/DOUBLEPOST]
midende sorun var dostum yazılanlar tamamen yanlış
Migdemi benden iyi taniyorsun heralde :) Kuzey avrupa ulkelerindeki insanlarin cok buyuk kisminda laktoz hassasiyeti var. Bu sorundan çok kucuklukten beri gelen beslenme alişkanliklariyla alakali. Içen içer ben illa icilmesi gerektigini dusunmuyorum.
 
Bu makalemi tam hatırlayamadım ama böyle bir makale yazıp sütü kötüleyen bir Şahıs mide ve bağırsakları temizlemek ve sütün etkisinden arındırmak için bir Sıvı satıyordu 100 dolar civarı ve tam arındırma için 3 şişemi ne gerekiyordu. Yani adamın amacı böyle her okuduğuna inanan saf insanları kandırıp kendine rant Sağlamaktı. Insan sütü tarih boyunca kullanmış yogurt ayran peynir kaymak yapmak için kullanmış içtiğimiz protein tozunun bile peyniraltı suyundan yapıldığını düşünürsek makalenin doğruluğu ne kadar inandırıcı olabilir. Bence Saçma bir makale ve konu böyle şeylere inanmayın
 
Sütle ilgili tartışmalar eskiden beri var. Özellikte UHT süt aylarca bozulmadan kalabiliyor, yani üzerinde bakteri bile barınamıyor.
Bu sütün bir de vücudunuzdaki, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterilere neler yapacağını bir düşünün.
Bir besinin sağlıklı olması sadece içindeki proteinle falan alakalı değildir.
 
Sütle ilgili tartışmalar eskiden beri var. Özellikte UHT süt aylarca bozulmadan kalabiliyor, yani üzerinde bakteri bile barınamıyor.
Bu sütün bir de vücudunuzdaki, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterilere neler yapacağını bir düşünün.
Bir besinin sağlıklı olması sadece içindeki proteinle falan alakalı değildir.

Bakteriye sahip olmayan nispeten steril bir yapının, başka faydalı/faydasız bakterileri öldürdüğünü neye dayanarak söylediniz orası ayrı bir muamma ama havasız ortamda bakteri barınamıyor, sterilizasyonun temeli bu vakum etkisidir.

Kutuyu açtığınız zaman o bakteriler o süte girip sütün 3 günde bozulmasına yol açıyor mu, ? teşekkürler ;)
 
Sütteki proteini kullanamadığımız yönünde bir bilgim vardı hep ancak spor salonundaki hocalardan. Bilgisi olan varsa söylesin artık şu polemiği çözelim süt proteini kullanılıyor mu tüketmesi vs. çok kolay. Laktoz filan sıkıntı değil ben her türlü içerim yeter ki proteinini kullanabilelim. Gerçi bu yaz sonu süte yüklenmiştim gayet gelişim de gördüm aslında... Bilemiyorum...
 
Sütteki proteini kullanamadığımız yönünde bir bilgim vardı hep ancak spor salonundaki hocalardan. Bilgisi olan varsa söylesin artık şu polemiği çözelim süt proteini kullanılıyor mu tüketmesi vs. çok kolay. Laktoz filan sıkıntı değil ben her türlü içerim yeter ki proteinini kullanabilelim. Gerçi bu yaz sonu süte yüklenmiştim gayet gelişim de gördüm aslında... Bilemiyorum...
Sütteki proteini kullanamıyorsak ne wheyin, ne caseinin bir anlamı kalıyor. Özellikle veganların son dönemlerde acayip bir saldırısı var. Tavuk, yumurta, süt vb. Hayvansal ürünlerin hepsine neredeyse "direkt kanser yapıyor" şeklinde açıklamalar türüyor. Yazık, herkes makarna yesin istiyorlar.

33 yaşındayım, 20 yaşına kadar evimize günlük aoç süt ve yoğurt geldi. Sporla ilgilendiğimden beri Her gün 1 litre süt içerim, ofisteki günde 2 paket sigara içen arkadaşım, süt çok zararlıymış kardeş dedi. Parasıyla kanser olmaya çalışan adam bana zararlı diyor, olay bu kadar trajik.
 
Bakteriye sahip olmayan nispeten steril bir yapının, başka faydalı/faydasız bakterileri öldürdüğünü neye dayanarak söylediniz orası ayrı bir muamma ama havasız ortamda bakteri barınamıyor, sterilizasyonun temeli bu vakum etkisidir.

Kutuyu açtığınız zaman o bakteriler o süte girip sütün 3 günde bozulmasına yol açıyor mu, ? teşekkürler ;)

İlk olarak kutusu açılmış UHT sütten bahsediyorum bozulmuyor diye, bu sterillikle alakalı değil bakterilerin o maddeyi kullanamamasıyla ilgilidir.

Buz dolabımda her zaman bir bardak süt bulundururum dolaptaki kötü kokuları çeksin diye, ve o süt aylarca orda kokmadan, küflenmeden, bozulmadan durabiliyor. Bir de aynısını çiğ süt alıp denesek nasıl sonuç elde ederiz sizce?

Bir diğer nokta, kutusu açılmamış sütün içinde hava olmadığını mı zannediyorsunuz? Hava olmadığı için mi bozulmadığını düşünüyorsunuz?

Bir başka nokta, neden pastörize sütler 1 hafta civarı bir sürede (kapağı açılsa da açılmasa da) bozulurken UHT sütler onca süre dayanabiliyor sizce? Yoksa pastörize sütler iyi sterilize edilmemiş midir? Rafta duran bir abur cuburun yıllarca bozulmaması iyi sterilize edilmiş olmasıyla mı alakalıdır?

Teşekkürler.
 
İlk olarak kutusu açılmış UHT sütten bahsediyorum bozulmuyor diye, bu sterillikle alakalı değil bakterilerin o maddeyi kullanamamasıyla ilgilidir.

Buz dolabımda her zaman bir bardak süt bulundururum dolaptaki kötü kokuları çeksin diye, ve o süt aylarca orda kokmadan, küflenmeden, bozulmadan durabiliyor. Bir de aynısını çiğ süt alıp denesek nasıl sonuç elde ederiz sizce?

Bir diğer nokta, kutusu açılmamış sütün içinde hava olmadığını mı zannediyorsunuz? Hava olmadığı için mi bozulmadığını düşünüyorsunuz?

Bir başka nokta, neden pastörize sütler 1 hafta civarı bir sürede (kapağı açılsa da açılmasa da) bozulurken UHT sütler onca süre dayanabiliyor sizce? Yoksa pastörize sütler iyi sterilize edilmemiş midir? Rafta duran bir abur cuburun yıllarca bozulmaması iyi sterilize edilmiş olmasıyla mı alakalıdır?

Teşekkürler.
Aylarca bozulmayan kokmayan süt iddanıza bişey demiyorum. Gerek yok.
Uzun ömürlü süt ile kutu sütlerin kutusu aynı nitelikte değildir. ( iç katmanlar vs) Geçtiği ısıl işlemler de aynı değildir, alüminyum folyo ya da plastik kapaklı cam şişe sütler bir hafta bile dayanamazlar, teknik olarak açık bile sayılabilirler.

Abur cubur zaten yarı sentetik olduğu için bozulmaz, doğada abur cubur şeklinde bir gıda olmadığı için doğal olup olmadığı umurumuzda değil. Külliyen zarar.

Sıkıntı şurada, sizin tabirinizle bakteri o maddeyi kullanamıyorsa, açıldıktan sonra nasıl kullanıyor?
Kimsenin işlenmiş gıdaların risklerini tartıştığı yok, amam bağırsak florasını ( faydalı bakteriler ölünce kaçınılmaz olur) bozar demek çok aşırı oluyor. Dediğim gibi ben 33 senelik tüketiciyim, hiç açık süt içmedim, hayatımda bir kere bile sindirim sorunu çekmedim. Babam 64 yaşında o da aynı şekilde...
 
Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, uzak durulması gereken sütler UHT sütlerdir. Bu sütler işlendikten sonra ve katkı maddeleriyle uzun süre bozulmayan bir maddeye (süt demiyorum) dönüşüyor.

Günlük sütler ise doğal seyrinde bozuluyorlar. Çünkü bakteriler kullanabiliyor. Bu sütleri nasıl saklarsanız saklayın bozulurlar dondurmadığınız sürece. Süt içecek insanların günlük süt kullanmaları gerekmekte. Özetle budur. Hiçbir UHT süt 1 haftada bozulmaz, deneyip görebilirsiniz.

Tıpkı margarin ile doğal tereyağı arasındaki fark gibi.
 
Aldigim uht sutler acildiktan sonra 3.gun tadi ve kokusu dayanilmayacak duruma geliyor.Ilkdefa sizden duyuyorum uht sütun acildiktan sonra 1 ay dayandigini.
Mümkün değil, bırakın içmeyi yaklaşamazsınız bile. Ben arkadaşımızın hassasiyetini anlıyorum ama süte gelene kadar halletmemiz gereken çok şey var, şeker ve niteliksiz karbonhidratlar milletimizi felakete sürüklüyor, asıl onlar hedefte olmalı.[DOUBLEPOST=1428610693][/DOUBLEPOST]
Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, uzak durulması gereken sütler UHT sütlerdir. Bu sütler işlendikten sonra ve katkı maddeleriyle uzun süre bozulmayan bir maddeye (süt demiyorum) dönüşüyor.

Günlük sütler ise doğal seyrinde bozuluyorlar. Çünkü bakteriler kullanabiliyor. Bu sütleri nasıl saklarsanız saklayın bozulurlar dondurmadığınız sürece. Süt içecek insanların günlük süt kullanmaları gerekmekte. Özetle budur. Hiçbir UHT süt 1 haftada bozulmaz, deneyip görebilirsiniz.

Tıpkı margarin ile doğal tereyağı arasındaki fark gibi.
Kontaminasyon farkı var işte, açık süt en kontamine halde, en çabuk o bozuluyor, uht süt en sterili olduğu için o daha fazla dayanıyor.
 
Mümkün değil, bırakın içmeyi yaklaşamazsınız bile. Ben arkadaşımızın hassasiyetini anlıyorum ama süte gelene kadar halletmemiz gereken çok şey var, şeker ve niteliksiz karbonhidratlar milletimizi felakete sürüklüyor, asıl onlar hedefte olmalı.
Kesinlikle,boyle konusunca sanki uht sütten başka süt icmeyin diyormusuz gibi algilaniyor olabilir ama uht süte,helede süte gelene kadar çoook seyler var tartisilacak.
 
Back
Yukarı