Rinkushichi Antreman Günlüğü

Vaay.

Traps manyagi biri olarak diyorum ki lat shrugs olayi cok iyiymis. Barbell shrugs'la supersetleyeyim ben de ama agirlik yeter mi ki? Dumbell shrugs'da zaten agirliklar yetersiz, onu gectim. Barbell shrugs'ta da agirligi yere koyarken hafiften tirsiyorum bel icin, dizleri falan bukerek, egilerek koymaya cabaliyorum ama 60-60 falan taktigim zaman ne olacak -ki yakin bir gelecek bu trapez icin-, nasil tamamen yere indiricem o bari bilmiyorum. Squat rack gibi bir sey olmali, agirligi oraya koymali.

Farmer's walk olayini begenmene sevindim. Sana, Lethe'ye falan oneriyorum da bir ben yapamadim henuz ahah. Barlarla mi yaptin, nasil oldu? Dengeyi saglayabildin mi?

Ayrica benden de baska bir sey olmaz. Salon olayina girmek lazim.

Barla yapmadım 5 tane bar var salonda zaten hepsi doluydu, dumbbelları ayarladım 50 şer kg onla yaptım da 50 kg bence çok az, zaten 100kg +da deadlift trapez falan yaparkende bileklerim açılıyordu bir süre sonra, bunda da 30-40 sn sonra açıldı, zamanla güçlenir herhalde.

Strap kullanan biriyle konuştum bugün salonda 100 kg deadlift yaparken şimdi 160 yapıyormuş, 80 kg row yaparken 110-120 kg yapıyormuş şu an, strap çok farkediyor diyo, biceps çalışırken de kullanıyormuş tamamen bicepsi izole etmek için, 200 tl ye almış ebaydan.
O kadar para bayılmaya gerek yok 2 tane kemeri terziye diktirip strap yapabiliriz, forumda tarifi vardı sanırım, bu kadar farkettiğini bilmiyordum ben adam öyle diyince merak ettim, yalan söylecek tipte bir adam değildi.

Barbell Shrugda sorun olmaz ağırlığı koyarken deadlift yapar gibi eğil,rack olsa daha iyi tabi de bu şekilde de bir sorun olmaz bele kavis verip eğilirsen.

Trapez konusuna kafayı taktım ben öylesine yapardım şimdiye kadar nasılsa gelişir diye ama gelişmiyor omuz çalışırken lateral raise ile trapez çıkaran arkadaşlarım var benim keşke benim de öyle olsaydı :D Önkolda şu an izin vermediği için 5-6 tane hareketi süpersetleyip öyle yapacam, büyütecem trapezleri kararlıyım omuz başları yerinden fırlıyor sayılır artık, trapez lazım ortaya :D

Upright Row&Geniş tutuş Shrug&Dumbbell Shrug & Arkadan Tutuş Shrug & Lat Shrug

Bu şekil 4 set yapıcam bir dahaki trapeze. Zorlayınca overtraining olacak bir kasa da benzemiyor, gelişir herhalde dev setle.

Son düzenleme:
Agir kilolarda bar elimden kayiyor cidden, parmak uclarima falan geliyor hele ki son tekrar sayilarina dogru. Yoksa cok cok agir girebilirim barbell shrugs'ta, eminim. Strap hic kullanmadim, barin elden kaymasini engeller mi ki?

Harbinger eldiven var su an, soyle bir baktim da harbinger'in strap'leri de ucuz baya, Turkiye'de varsa denemek lazim.

PS: 200 tl demissin simdi gordum onu. Sunlardan demiyor musun?

http://www.bodybuilding.com/store/straps.html
https://www.youtube.com/watch?v=Uv_ibNvIoog

Dedim ya adam 100 kg deadlift anca yapıyormuş elleri açılıyormuş onun da, strapdan sonra 160 kiloya çıkmış, parmak ve bilekdeki yük çok azalıyormuş,barı bileğine bağladığını ve parmaklarınla tutmadığını düşün onun gibi birşey herhalde, Greg de kullanıyor bazı sırt ve biceps antremanlarında, Marc Fittde de vardı, faydası çok büyük sanırım, parayla almasam bile kendim yapacam ben strap en kısa zamanda.Türkiyede satıldığını sanmıyorum zaten.

Olumsuz etkisi olarak bilekler çok kullanılmadığından güçsüz kalıyormuş , gerçi strapsız çalıştık da ne oldu zaten şu an da güçsüz, ayrıyetten ağır bilek çalışarak eşitleriz onu.

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:12 ----------

Bi de adam 200 tl dedi bana, gümüş kaplama falan aldı herhalde baya ucuz senin verdiğin linktekiler :D

Strap ne zamandır gözüme çarpıyor. Ben ebayden sipariş vereceğim kart elime geçince. Ücretsiz kargoyla gönderen var strap zaten küçücük birşey posta ile gönderirler sorun olmaz.

200 tlye o arkadaş ne almış öyle dediğin gibi gümüş kaplama olmalı herhalde, bildiğin 10 cmlik sağlam kumaş ya bu deri mont değilki :)

edit: uygun bir fiyata buldum alman malı http://urun.gitti gidiyor.com/spor/model-1000-bls-basic-lifting-straps-64911106 boşluğu kapatın 30 lira burda, schiek kalitelidir

http://www.ebay.com/itm/2pcs-Bodybu...531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cb3afa33

amerikadan almak isterseniz 4 dolara ücretsiz kargo var burda , gelmesi 2-4 hafta sürüyor duruma göre.

Son düzenleme:
Strap ne zamandır gözüme çarpıyor. Ben ebayden sipariş vereceğim kart elime geçince. Ücretsiz kargoyla gönderen var strap zaten küçücük birşey posta ile gönderirler sorun olmaz.

200 tlye o arkadaş ne almış öyle dediğin gibi gümüş kaplama olmalı herhalde, bildiğin 10 cmlik sağlam kumaş ya bu deri mont değilki :)

edit: uygun bir fiyata buldum alman malı http://urun.gitti gidiyor.com/spor/model-1000-bls-basic-lifting-straps-64911106 boşluğu kapatın 30 lira burda, schiek kalitelidir

http://www.ebay.com/itm/2pcs-Bodybu...531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cb3afa33

amerikadan almak isterseniz 4 dolara ücretsiz kargo var burda , gelmesi 2-4 hafta sürüyor duruma göre.

Ben de simdi gordum ebay'de, free shipping diyor ama free degil tabi, sadece US ve Canada'ya free herhalde. Ama 5 dolar gibi komik bir shipping ucreti var, 7-8 dolar strap'in kendisi zaten. Toplamda 25 liraya mal olacak bir sey. Alinabilir gibi sanki.

PS: Senin soyledigin urunu Turkiye'ye gondermiyorlar.

Bir edit daha, basic straps ile powerlifting straps arasinda ne fark var acaba. Su mesela;

http://urun.gitti gidiyor.com/spor/schiek-1000-pls-power-lifting-straps-65100609

Son düzenleme:
Valla sağlam kumaş bulabilirsen tabi. Terziye gidip %100 cotton kumaş kemer alıp diktirmek mümkün.Hatta çıktı alıp resmi gösterirsek direk straps yapar eline verir. Ama yine ücreti aynı olacak ebayda zaten 4 dolar 6 tl :) kendisini almak daha ucuz.

Birde çekme için strapslar var onlardanda almak lazım barfiks row yani sırt hareketlerinde kullanılabilir

http://www.bodybuilding.com/store/gl/hooks.html

Son düzenleme:
Ben de simdi gordum ebay'de, free shipping diyor ama free degil tabi, sadece US ve Canada'ya free herhalde. Ama 5 dolar gibi komik bir shipping ucreti var, 7-8 dolar strap'in kendisi zaten. Toplamda 25 liraya mal olacak bir sey. Alinabilir gibi sanki.

PS: Senin soyledigin urunu Turkiye'ye gondermiyorlar.

Bir edit daha, basic straps ile powerlifting straps arasinda ne fark var acaba. Su mesela;

http://urun.gitti gidiyor.com/spor/schiek-1000-pls-power-lifting-straps-65100609

evet adam almanya içi yazmış ben aramadan ilk çıkan sonucu bulup koydum buraya :) çok ürün var açıkcası bedava kargo bulunabilir satıcıya mesaj atarım çünkü adamlar hong kong mail ile gönderiyorlar maliyeti var ile yok gibi birsey cok ucuz bunun parasini almiyorlar dunyanin heryerine gidiyor. :)

aralarinda fark yok ikiside ayni tip basic yazan isimsiz basit versiyonu terzi malı gibi :) ama hook olanı farklı ve pahallı.

Göğüslerim ve sırtım şu an hala acıyor fst-7 den dolayı, o sebeple yarın off veriyorum yani kardio yapacam, ondan sonraki gün de off vermek zorunda kalırsam perşembe üst vücut, cuma bacak yapıp memlekete gidecem, büyük ihtimal 2 gün off vermek zorunda kalıcam salı ve çarşamba yani, çünkü 2 günden aşağı geçmez bu acılar, 4. gün bugün hala hafiflemedi.

Merkez bölge antremanı tamamdır.

5 dk ip atladım

2 ve daha fazla hareket olan bölümler süperset, drop setler 1 ana set +1 drop set şeklinde, sadece cable crunch 1 ana + 2 drop set.

Genel setler arası duruma göre 45-120 sn, bölümler arası 2 dk dinlenme. 1 saat sürdü.

Bölüm 1 (3 set)
- Windshield Wipers

Bölüm 2 (3 set)
- Hanging Knee Raise Drop Sets

Bölüm 3 (3 set)
- Decline Sit Up Drop Sets

Bölüm 4 (3 set)
- Hanging Leg Raise & Leg Raise

Bölüm 5 (3 set)
- Cable Crunch Drop Sets

Bölüm 6 (3 set)
- Hanging Oblique Raise & Side Bends

Bölüm 7 (2 set, en zor ve en zevkli bölüm, tavsiye ederim)
- Flat Reverse Crunch & Flutter Kicks & Air Flutter Kicks & Air Sprint & Decline Twist

Bölüm 8 (3 set)
- Hyperextensions & Side Hyperextensions

Bölüm 9 (5 set)
- Farmer's Walk

Genel olarak böyle antreman, güzeldi, bölüm 7 yi acıdan zevk alanlara tavsiye ediyorum.

DETAYLAR

- Windshield Wipers (Set arası 45 sn dinlenme)
1. set 16 tekrar
2. set 12 tekrar
3. set 8 tekrar

- Hanging Knee Raise (Set arası 60-90 saniye dinlenme)
1. set +15 kg 10 tekrar, vücut ağırlığıyla 20 tekrar
2. set +15 kg 10 tekrar, vücut ağırlığıyla 15 tekrar
3. set +15 kg 8 tekrar, vücut ağırlığıyla 15 tekrar

- Decline Sit-Up (Set arası 90-120 saniye dinlenme)
1. set +30 kg 8 tekrar, vücut ağırlığıyla 12 tekrar
2. set +30 kg 8 tekrar, vücut ağırlığıyla 10 tekrar
3. set +30 kg 6 tekrar, vücut ağırlığıyla 10 tekrar

- Hanging Leg Raise & Leg Raise (Set arası 45-60 saniye dinlenme)
1. set vücut ağırlığıyla 10 tekrar & vücut ağırlığıyla 20 tekrar
2. set aynı
3. set aynı

- Cable Crunch (Set arası 45-60 sn dinlenme)
1. set 73 kg 8 tekrar, 54 kg 12 tekrar, 32 kg 20 tekrar
2. set aynı
3. set aynı

- Hanging Oblique Raise & Side Bends (Set arası 30 saniye dinlenme)
1. vücut ağırlığıyla 12 tekrar & 40 kg 30 tekrar
2. set aynı
3. set aynı

- Flat Reverse Crunch & Flutter Kicks & Air Flutter Kicks & Air Sprint & Decline Twist ( Set arası dinlenme yok, güzelliği de burda zaten :D )
1. set her hareket 30-45 saniye
2. aynı

- Hyperextensions & Side Hyperextensions ( Set arası 30 sn dinlenme)
1. set vücut ağırlığıyla 20 tekrar & vücut ağırlığıyla 20 tekrar
2. set aynı
3. set aynı

- Farmer's Walk (set arası 1 dk dinlenme)
1. set 70 kg 1 dk
2. set aynı
3. set aynı
4. set 40 kg 2 dk
5. set 40 kg 1.5 dk

Önkol için ne kadar verimliyse en az o kadar da merkez bölge için verimli bu hareket yapmaya özen gösterecem o yüzden.

Güzel bir antremandı,genelde vgciler karın kaslarına, obliklere hacim istemez, ince ve belirgin baklavalar ister, kalınlaşsın şişsin istemez ama ben de tam tersi karnımdan fışkıran baklavalar istiyorum, yağlı olduğum halde görünüyor zaten karın kasları, hacimlenmeye başladılar sanırım o sebeple ağır merkez bölge antremanlarına devam edecem zaten haftada 1 giriyorum.

Normalde yarın göğüs-sırta geri dönecektim ama dediğim gibi imkansız acılardan dolayı.

Salı - Off
Çarşamba - Off
Perşembe - Üst Vücut
Cuma - Alt Vücut

Sonra memleket ve full vücut rutinleri, %95 böyle olacak sıradaki program.

Harbiden varmış, elimizin altındaki şeyi demesen farkedemicez :D Çok sağol :D

Fiyatlar pahalı gibi ama alıcam, 30 tl veya 57 tl olandan birini alıcam büyük ihtimal.

Hic oyle indirimli falan degil belirteyim, Schiek'in Turkiye distributoruyle ayni fiyata satiliyor. Alacaksan da oradan almani tavsiye ederim. Yakin bir gecmiste de kendileriyle konusmustum, henuz 2 aydir Schiek urunlerini Turkiye'ye getiriyorlar, yakinda cok daha fazla cesitlilikte Schiek urunu gelecekmis.

PS: Elimizin altindaki seyi demesen fark edemicez demissin de, Caner de link vermisti zaten gittigidiyor'da. :)
agirlik eldiveni.com bu arada. Schiek Turkiye icin.

Bir edit daha; wrist wrap ve lifting strap kombinesi reklamina aldanarak yukarida belirttigim urunu aldim ben, Rin'e soylemistim gerci ama buradan da yazmis olayim hazir konusu geciyorken. Elime gecince detayli bir inceleme sunarim. Urun de budur, tekrar link atayim;

http://www.ironcompany.com/deluxecottonliftingstrapgrizzly8614-04.aspx
http://www.bodybuilding.com/store/griz/deluxecottonliftingstraps.html

Son edit, kargoyla birlikte 45 tl'ye aldim, onu da belirteyim.

Son düzenleme:
Gittigidiyordan hoşlanmıyorum ben pek bakmamıştım o sebeple :D Aynı fiyataysa protein,7den alırım, çok alışverişim oldu ve en memnun olduğum satış sitesi protein,7, o sebeple ordan alırım büyük ihtimal. 57 tl lik olan epey kaliteli duruyor.

Gerçekten ihtiyacınız oluyor mu bu strap'lere?

Row'larda belki hani, gerçi daha hiç sırttan önce önkolum tükenmedi ama; diğer hareketlerde falan gerek var mı?

Strap alacağınıza forearm çalışması yapın!! :D

Gerçekten ihtiyacınız oluyor mu bu strap'lere?

Row'larda belki hani, gerçi daha hiç sırttan önce önkolum tükenmedi ama; diğer hareketlerde falan gerek var mı?

Strap alacağınıza forearm çalışması yapın!! :D

Strapsın faydası ağır kilolarda deadlift - bent over row gibi hareketler yaparken parmak tendonları dayanmıyor ağrı yapıyor ve kayma, kavrayamama riski oluşuyor bu strapta yükü forearma taşıyor :)

Tamam biliyorum da, deadlift yaparken mesela bacaklar titriyor sırt yoruluyor ama ellerim gripe devam ediyor yine. Benim ellerimin en tükendiği çalışma reverse curl sanırım. Setin sonlarında baş parmakta kalıyor bar artık, tam kavrayamıyorum acıdan :)

O kadar ihtiyaç duyulacak gibi oluyor mu yani? Meraktan soruyorum yanlış anlamayın.

Bir de salonda 15kg curl'ü straplerle, 20kg squat'ı kemerlerle bağıra bağıra yapan bir genç var. Büyüycem diye 3 ayda 25kg almış. Fena triplerde. Ağzına havlu çorap sokasım geliyor...

Rin kusura bakma, başlığını dertleşme amaçlı kullanıyorum :)

Back
Yukarı