Rinkushichi
Üye
Kulaklığını tak. Yoksa setler arasındaki dinlenmeler 2-3-4dk uzuyor gidiyor. Ben kırmak istemiyorum ama artık soru soranlara basitçe 2-3 cümlede özetleyip idman sonrası devam edebiliriz diyorum. Yoksa gerçekten çok aksıyor idman.
Abi valla bizim salondakiler tam cins kulaklık varken çıkart diye işaret yapıyolar veya dürtüyolar bakarmısın diye

Salon cidden çok kalabalık oldu artık bilmiyorum diyecem veya tersleyecem yoksa bitecek gibi değil a32
Az önce göğüs-sırt antrenmanını yaptım. Kilolar ve tekrarlar düşük oldu gibi ama set aralarını daha da kısalttığım için bence normal, 10 tekrar yapıp 45-60 saniye dinlendikten sonra ağırlığı arttırıp 7-8 tekrar çıkmıyor maalesef o sebeple son tekrarlarda yardım aldım ve göğüsten ziyade sırt çok fena kasıldı sırtta böyle etki almamıştım uzun zamandır.
Geçen haftaki gibi piramit yaptım farklı olarak bazı hareketlerin yerlerini değiştirdim, bazı hareketleri de tamamen değiştirdim bir önceki programın aynısını yapmamaya özen gösteriyorum.
Çantamı partnerim getirdi ve atleti koymayı unutmuş o sebeple onu hırpalayarak ısındım antrenmandan önce

5 dk ip atlayarak, 1 set plyo push up yaparak ısındım, plyo pull up'u da niyeyse yapamadım cesaret gitti bi anda ve zıplatamadım kendimi yukarı, düşecekmişim gibi geldi bıraktım o yüzden.
Hareket başına 2-3-4 set karışık, kaçıncı sette istediğim baskıyı hissettiysem bıraktım, son tekrarlar yardımlı, set aralarında 30-90 saniye dinlenme, 45-55 dk arası sürdü.
-Bench Press
-Flat Cable Fly
-Incline Bench Press
-Incline Dumbbell Fly
-Dips
-Chin Up
-Lat Pulldown
-V-Bar Barbell Row
-V-Bar Pull up
Sonrasında 5 dk dumbbellarla yürüme.
V-Bar Barbell Row müthiş ötesi bir hareket Arnold boşuna yapmıyormuş yani bu hareketi gerçekten sırtın heryeri kasılıyor ve ağır kg ile yapılabildiğinden de zevkli oluyor, olimpik barın ucuna 60 kg taktım son sette 10 çıktı onu da acıdan bıraktım yoksa 15-20 giderdi, daha fazla takacam bi dahakine.
V-Bar Pull Up da hoşuma gitti, barfiks barına V-barı yerleştiriyoruz sonra bir sağa bir sola barfiks çekiyoruz, 2 set yetti.
Göğüste de flat cable fly güzel vurdu, dumbbelldan daha iyi cable ile yapmak çünkü tepe noktasında dumbbelldaki gibi gerilim azalmıyor tam tersi artıyor.
Bu programı da bitirdikten sonra(şuan 2.turdayım 4 tur yapacam) gücü ölçmek açısından 4-6 tekrarlı programları yapıcam ki kaç kg basabiliyorum gelişme var mı öğreneyim, 5x5 sistemi aklımda şu an gayet basit ve etkili gibi duruyor, 2 hafta deneyebilirim.
Antrenman bu kadar, yarın bacak var. Şimdi detaylara geçeyim.
DETAYLAR
Negatifler en az 2 saniye, pozitifler 1-2 saniye, çok zorlandığım set sonlarında 1 saniye indiriş 1 saniye kaldırış yaptım kası patlatayım diye.
-Bench Press (Aralar 45-90 saniye, set3-set4 son tekrarlar yardımlı)
Set1: 50 kg 12 tekrar
Set2: 60 kg 10 tekrar
Set3: 70 kg 7 tekrar
Set4: 80 kg 4 tekrar
-Flat Cable Fly(Aralar 30-45 saniye)
Set1: 20 kg 15 tekrar
Set2: 30 kg 10 tekrar (nizami olmadı düşürdüm o sebeple)
Set3: 20 kg 15 tekrar
-Incline Bench Press(Aralar 45-90 saniye,set3 son tekrar yardımlı)
Set1: 35 kg 15 tekrar
Set2: 50 kg 10 tekrar
Set3: 65 kg 6 tekrar
-Incline Dumbbell Fly (Aralar 45-60 saniye)
Set1: 15 kg 20 tekrar
Set2: 24 kg 12 tekrar
Set3: 30 kg 12 tekrar
-Dips (Aralar 45-60 saniye)
Set1: 10 tekrar
Set2: +7.5kg 8 tekrar
Set3: +15 kg 7 tekrar
-Chin Up (Aralar 60-90 saniye, set2&set3 son tekrarlar yardımlı)
Set1: 8 tekrar
Set2: +7.5kg 6 tekrar
Set3: +15kg 4 tekrar
-Lat Pulldown (Aralar 45-60 saniye, set3 son tekrarlar yardımlı)
Set1: 50 kg 12 tekrar
Set2: 60 kg 10 tekrar
Set3: 70 kg 7 tekrar
-V-Bar Barbell Row (Aralar 30-45 saniye)
Set1: 35 kg 20 tekrar
Set2: 50 kg 15 tekrar
Set3: 65 kg 10 tekrar
-V-Bar Pull Up (Ara 45 saniye, set2 nin tüm tekrarları yardımlı

Set1: 4 sağa 4 sola
Set2: 3 sağa 3 sola
bench_O bench_O bench_O
Son düzenleme: