uzmanlar dediğin gazete köşelerinde yazan,ünlülerin ve şöhretlerin gittiği zayıflama çiftliklerinin sahipleri ve benzerleriyse ,bunun için uzun uzadıya yorum yapmaya gerek yok..bu adamlar ve hitab ettikleri kesim,sabahtan akşama yatan ve yaptığı en ağır aktivite evden otobüs durağına yürümek olan insanlardır..hal böyle oluncada aldıkları kiloların sorumluluğunu üstlenecek bir günah keçisi bulurlar..ondan sonra vay efendim etten uzak durmalıymışız ,karbonhidratlardan kaçınmalıymışız,proteinlerle karbonhidratları bir arada almamalıymışız vs...varsa bu durumu kanıtlayan bir olay buyursunlar ortaya koysunlar..böyle bir olayın gereçekliği olmadığı gibi tamamen yanlış olduğunuda söyleyebilirim..en azından sporcular için..farzedelimki eğer bu olay doğruysa ozaman içeriğinde karbonhidrat ve proteini hemen hemen eşit miktarlarda bulunduran süt,tamaıyla doğanın büyük bir yanlışlığıdır..bu mantığa göre süt yağ yapar..asıl yağ yapan hareketsizliktir,metabolizma hızıdır..bu insanların hareketli yaşam ve sportif aktivitelerde bulunmaları işlerine gelmediği için bu tip teoriler ortaya koyarlar..neden bu tip teoriler ortaya koyarlar?çünkü siz sabahtan akşama yatmaya alışmış bir insana ,zayıflamak için karbonhidratlarla proteinleri ayrı bir öğünde almalarını mı söylerseniz o kişye daha cazip gelir yoksa zorlu sportif aktivitelerde bulunmalarını söylerseniz ona daha cazip gelir..tabiki gününün çoğunu televizyon başında oturarak gecirmeye alışmış bir insana karbonhidratlarla proteinleri ayırmak daha uygun gelecektir..son olarak söyleyeceğim karbonhidratlarla proteinleri çekinmeden aynı öğünde alabilirsiniz..karbonhidrat alımıyla artan insülin hormonundan bu şekilde faydalanabiliriz..insülin çok güçlü bir anabolik hormondur..max. ulaştığı anda kanda mevcut ne varsa kaslara taşır.bunun dışında alınan proteinlerin vücutta daha etkin bir şekilde kullanılması içinde karbonhidratlara ihtiyaç vardır..çoğu karbonhidrat kaynağı bitkisel protein bakımından zengindir. makarna,pirinç,fasulye vs. ..hayvansal prıoteinlerle birlikte alınan btikisel proteinlerin içerdiği aminoacidler hayvansal kaynaklı proteinlerin içerdiği aminoacidleri tamamlayarak daha zengin bir protein çeşidi oluştururlar... işte bu iki besin maddesinin beraber alınmasının avantajları bu şekilde sıralanabilir..