Protein ve Karbonhidrat beraber tüketilince

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve DaddyCooL tarafından 26 Haziran 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. free22
    Offline

    free22 Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    tabiiki yalnız başına yenilen tavuk ya da balıktaki protein vücudun ihtiyacını karşılar fakat burada amaç öncelikle hacim kazanmaksa proteini karbonhidratla birlikte tüketmek daha avantajlı olur.yanlış hatırlamıyorsam 56 gr karbonhidratla birlikte alınan 40gr protein vücutta büyümeyi tetikliyordu..birde önemli bi konu daha var eğer vücut yeteri kadar karbonhidrat almamışsa proteinleri karbonhidrat yerine harcamakta.yani yeteri kadar karbonhidrat alınmazsa protein enerji olarak harcanıyor.
     
  2. Blues
    Offline

    Blues Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2008
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konuda bir arkadasim, protein alimi sirasinda alinan karbonhidrat aliminin protein emilimini verimsizlestirdigini soyledi. Bana pek mantikli gelmedi ama amino asit emilimi de glikoz emilimi de bagirsaklarda oluyor diye hatirliyorum. O yuzden icime bir an suphe dustu. :)
     
  3. hardrock_danger
    Offline

    hardrock_danger Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Beden eğitimi ve Spor Öğretmeni
    Yer:
    Antalya
    antrenmandan hemen sonra karbonhidrat alamalısın ve 1/4 oranındada protein almalısınız Akşam son öğünde karbonhidratı kısın, aşırı alınan herşey yağ olarak depo edilir.
     
  4. 16pitbull
    Offline

    16pitbull Üye

    Katılım:
    25 Mart 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kilo almaya çalışan birinin metabolizması hızlı çalışıyordur makarnanın yanına 2 kaşık yoğurt ona istese de bir şey getirmez ve kilo almak için bu siteye geldiyse büyük ihtimalle spor yapıyordur kilo almak için hem spor yapıp hem karbonhidrat ve protein alıyorsa onun hiç bir şekilde kas olarak kilo almasına zararı olmaz
     
  5. gereksiz
    Offline

    gereksiz Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bazı sporcular protein ve karbonhidratın bir alınmasının iyi olacağını savunuyor olabilir ancak bu yağlanmadan başka bir şeye yaramayacaktır. Vücut salgılayacağı enzimi ve asidi, giren besine göre değil dişlerin yaptığı çiğneme hareketine göre belirler (doktorların iyice çiğneyin demesinin nedenlerinden bir tanesi de budur, ne kadar çok çiğnemek o kadar çok enzim, asit). çiğneme hareketinin sayısıyla üretilecek asit ve enzim miktarı belirlenir. Ancak enzim çeşidi besin vücuda girdikten sonra besine göre belirlenir. asıl sorun da burada, KARBONHİDRATIN ve PROTEİNİN sindirimi için gereken enzimler birbirlerinden farklı yani PROTEİN sindirilirken KARBONHİDRAT 4-5 SAAT vücudunuzda asitle parçalanmış(polimerlere, birden fazla karbonlu zincirlere) bir halde vücudunuzda bekliyor, ve sonuç akşam yemeğini yediniz 6 saat sonra hiçbir şey yemeden yattınız ama hala ikisinden bir tanesinin büyük bir bölümü polimer olarak vücutta. uyurken enerjiye ihtiyaç yok haydi yağ olarak depoya. öğlen yediğinizde ise 10 saat boyunca bir şey yemezseniz hiç sorun yok, yoksa üst üste biner. HE ÖNEMLİ bir yer vücudunuzda besin olması tok hissedeceğiniz anlamına gelmez çünkü tokluk hissi çiğneme hareketinin sonucunda üretilen hormon sayesinde hissedilir. yani siz PROTEİN ve KARBONHİDRATI bir aldınız ve acıktınız bu siz onları yediniz ve sindirildi anlamına gelmez sadece o hormon vücuttan atıldı anlamına gelir.

    Çiğnemenin hareketinin sonuçlarını abartılı buluyorsanız ya da görmek istiyorsanız sabah aç karnınıza sakızı alın ve çiğneyin, bir süreden sonra hem kendinizi doymuş hissedeceksiniz hem de mideniz asit üretip kaynamaya başlayacak.
     
  6. lakers44
    Offline

    lakers44 Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    proteinlerin hücre içerisinde efektif bir biçimde kullanılabilmesi için bir miktar karbonhidrata ihtiyac oldugu kesindir. genelde miktarda hata yapılıyor ve sonuç olarak yağlanma gerçekleşiyor. ancak proteinlerin kasa donuşebilmesi için bir enerji kaynağı oluşturmak zorundayız kii burada karb devreye girer. yani proteinler sindirilirken kendi kalori değerlerinin ustunde kalori harcatırlar. sonuç olarak zayıflama gerçeklerşir. ve bu istemediğimiz bir durum. yani bu kalori açığını kapatmak ve proteinlerin vucut tarafından glikoza donusturulmesini engellemek adına bir miktar karb almalıyız. iste bu bir miktar kişiden kişiye ve yapılan faaliyete gore çeşitlilik gosteriyor arkadaşlar. onemli olan bu miktarı iyi belirlemek
     
  7. cayman
    Offline

    cayman Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2011
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    İnternet üzerinde bir sürü farklı beslenme şekilleri var, ben çoğunu denedim ( düşük karb, yüksek protein vs vs)
    Ben yağ oranımı %32den %14e düşürdüm ve kullandığım beslenme yöntemi şu şekilde oldu.
    Günde 3 ana öğün yedim, hepsinde kesinlike hem protein, hem karbonhidrat, hemde sebze olmasına çok özen gösterdim. Gramaja hiç bir zaman dikkat etmedim, ancak bunun için bir el yöntemi var. Her öğünümde avuç içi kadar et,tavuk,balık türevi bir protein, yanınada yumruğum kadar karbonhidrat. Onun dışında yağ olarak sabab omletime 1 çay kaşıgı kadar koyuyordum, birde ara öğünlerde badem, kaju, fındık gibi kuruyemişlerden aldım. Onun dışında ne makarnama, pilavıma nede etime yağ kullanmadım.
    Bence en sağlıklı beslenme yöntemi bu gibi. Ancak ağırlık çalışmasının bir sürü yöntemi oldugu gibi beslenmeninde bir sürü yöntemi var herkes kendisinde farklı yöntemleri başarılı bulmuş olabilir. En iyisi deniyip kendi vücudunda test etmek.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:44 ----------


    Benim kendimde uyguladığım program bu şekilde, yakşalık olarak kilo başına 2gr protein, 2gr da karbonhidrat alıyorum. bu total karb, ve proteini 3 öğüne bölüyorum ve yanlarına sebze ekliyorum. Öğün sayısı arttırılabilir ancak ben 3 öğün aralak daha rahat hissediyorum, çünkü gün içinde dışarda oluyorum ve istediğim yemeği kolaylıkla bulamıyorum.

    Tabikide böyle beslenmek için ağırlık çalışılması lazım, ağırlık çalışmayan sadece cardio yapanların çok farklı bir beslenme programı uygulaması gerekir diye düşünüyorum.
     
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    kilo aldıran en önemli konu ,besinlerin karışık olarak aynı öğünde tüketilmesi...yani, kısaca türk usulü : "önden çorba, yandan et ve salata , pilav, makarna ve bi de üstüne meyva -tatlı oldu mu kilo almak kaçınılmaz...sebebi, mekanizmanın gerçekten karışması...

    zondiyeti denen bir olay var ...yani ,besinleri ayırıyorsunuz ...ben bununla 20 kgs vermiştim...)
     
  9. gereksiz
    Offline

    gereksiz Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    her besinin verdiği vitaminler farklıdır, önemli olan yemeğimizde karbonhidrat da yiyor olmamız değil karbon. dan da alacağımız vitamini almamız ama bunu abartmadan az miktarda almalıyız. protein nin verdiği enerjiden çoğu sindirimi için kullanılıyor diye bir şey yok, protein vücudun bir çok bölümünde kullanılır( sinir sistemi, kas doku , eşey organı, kemik, doku, kan...) önce bunlar proteinden alacağını alır geri kalanı enerjiye için sindirilir. yani atıyorum 50 gr aldıysan 40 gr mı bunlara sadece 10 gr mı enerjiye gidiyor. ama sen 90 gram da alırsan 40 gr mı biraz önce saydıklarıma gidecek. yani enerji için karbonhidrata ihtiyaç yok sadece alman gereken vitaminler için ona ihtiyacın var o da az bir miktar. işi karmaşıklaştırmaya hiç gerek yok, işin özü gerekli vitamini alabileceğin kadar diğer besinlerden onun dışında proteinden besleneceksiniz( vitaminler kas için değil kişinin sağlığı bozulmasın diye) .
    beslenme konusunda her türlü spora ( ağır spor, hafif spor... bir sürü) göre beslenme şekilleri yazıyor.
    adres: http://www.***************/beslenme/makaleler/163.html ( bu sitenin herhangi başka bir konuda iyi oluduğuna kefil değilim sadece karbonhidrat ve protein dengesini iyi açılıyor)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:34 ----------

    ercan gürgöz arkadaşımızın dediği gibi karbonhidrat ve proteinin farklı öğünlerde alınması en uygunudur, her öğünde tek bir enzimden yeteri miktarda salgılaması daha kolay sindirime yol açar ve buda fazla kilolara veda demektir
     
  10. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    eğer konu " kilo almamak "ise "zon diyeti" avantaj sağlar...yani "protein, karbonhidrat ve yağları " aynı öğünler içerisinde almamak ...farklı öğünlere bölmek...

    bu konuda bölme yapabilir ve oldukca da verim alabilirsiniz kilo almadan...)
     
  11. Xanthium
    Offline

    Xanthium Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Yine de endişeleniyor insan proteinler ziyan olacak diye :) Aşağıdaki makale de ayrı alınmasını savunuyor. Tabi uygulamada nasıl olur bilemem.

    "Eğer protein tozu kullanmayacaksanız, idmanlara üç saat kala sadece proteinli bir öğün takip edin. İdmanlara bir buçuk saat kala ise sadece karbonhidratlı bir öğün alınız. Protein ve Karbonhidratları ayırarak vücut tarafından daha iyi sindirilme ve kaslara ulaşmasını sağlamış olacaksınız. İdman sonrası yani 30dk sonra K.hidrat ve idmandan 1,5 saat sonra ise proteinli bir öğün takip edilir. Eğer protein tozu kullanacaksanız zamanları değişir. "
    KAYNAK: Testosteron ve Diyet - Vücut Geliştirme, Body Building, Body, Fitness, Antrenman, Kondüsyon, Beslenme, Diyet, Doping
     

Sayfayı Paylaş