Bu diyetin kolesterol seviyesini arttırdığı söylenemez..Çünkü yapılan araştırmalar, diyetle alınan kolesterolün, serum kolesterol düzeyine pek bir etkide bulunmadığını göstermektedir. Bristol Üniversitesi'nde yapılan bir gözlemsel deneyde ketojenik diyet uygulanan ve 110 hafta boyunca gözlem altında tutulan hastaların kan ve idrar parametreleri incelendiğinde, serum kolesterol düzeyinin ilk sene yüzde 10 arttığı ikinci sene ise yüzde 4 azaldığı gözlemlenmiş..
Yani diyetle tamamen kolesterol ağırlıklı beslenseniz bile bunun kan kolesterolünüze etkisi en fazla yüzde 10'dur..Normalde kolesterolünüz 150 ise kolesterol ağırlıklı beslenme ile 165'e çıkar bir senede..İkinci sene ise vücut durumu dengeler ve kolesterolünüz düşer bir şekilde.
Yani yediklerimiz ile kolesterol düzeyimiz arasında pek bir bağlantı yok.Ayrıca kolesterol yüksekliği neden değil sonuçtur. İnsan metabolizması genellikle, unlu-şekerli gıdalar ve paketlenmiş-rafine gıda tüketiminden kaynaklanan damar içi endotel hasarını ve DNA zararını, kolesterolü kullanarak çözmeye çalışır. Bu yüzden undan,şekerden,rafine gıdadan zengin beslenen kişilerde, kolesterol miktarı artar. Burada kolesterol yüksekliği neden değil sonuçtur.
Onun için hayvani gıdalar ve yağlardan değil unlu-şekerli gıdalar ve paketlenmiş-rafine ürünlerden uzak duralım. Tehlikeli olan bunlardır. İnsanoğlu 5 milyon yıldır kırmızı et tüketmektedir. Atalarımız, bizden çok daha fazla kırmızı et tüketmelerine rağmen bizim yakalandığımız hiçbir hastalığa ve hatta diş çürümesine dahi maruz kalmadılar. Demekki yanlış olan et ve yağ tüketimi değil yanlış olan bizim yediklerimiz...Yani unlu,şekerli,rafine yada paketlenmiş gıdaları tüketmek esas yanlış olan.......
Son düzenleme: 8 Nisan 2011
nasri ve magicbaris bunu beğendi.