Arkadaşlar kimse kimseye yalancı demiyor. KaRaTe, insan kilo vermek istese kolayca verir. Bu illaki sağlıklı bir şekilde olcak anlamında demiyorum. Kilo vermek kolaydır ama verilen kiloların büyük bir çoğunluğunun yağ olması zordur. Dediğim gibi bir hafta az su içersin, 0 1000-1500 kalorilik açlık diyetlerini uygularsın ilk hafta verirsin 5 kilo sonrada geri azlırsıni metabolizma yavaşlar vs... Ama yağ yakmak zordur 5-6 öğün yemek gerekir, cardio ve egzersiz yapmak gerekir. Bu dediklerimi herkes biliyor zaten sende, Saircon, saydam, panzehir, eyeseeyou?! E aklın yolu bir sonuçta. Saircon fitness konusuna bilimsel yaklaşıyor, eğitimi almış ve teorik konuşuyor. Bizide aydınlatıyor sağolsun. Sende "ben denedim iyi sonuç aldım" diyorsun yani pratiğine güveniyorsun bu da güzel bir şey. Yani ikiside kaynak olarak gösterilebilecek şeyler. Saircon'un dediği o kadar kısa sürede bu kadar çok yağ yakamayacak olman, yani kilo vermişsindir zaten kimse ona bir şey demiyor ama bu dönemde ne kadar dikkat etsende biraz su ve kas kaybı olmuştur. Sonuçta bu diyeti yaparken hergün vücut yağını ölçmediğin için kesinlikle kaybetmedim diyemezsin çünkü kanıtın yok. Aynaya bakıp anlayacak değilsin herhalde. Hem kas kaybı denilen zaten senin dediğin anlamda değil, yani bakıpta "aa kas kaybetmişim" tarzında bir şey değil. Karate+body yapıyorsun ve bu diyet süresince gücüm azalmadı hatta arttı demişsin, tamam bu da doğrudur, şartlanmadan bile olabilir psikolojik olarak. Ama bu kas kaybetmediğin anlamına gelmezki

Birde şu mahkum-amele örneğinde anlamadığım bir nokta var. Ben body yapmadan önce ne protein alımı nede başka bir şeye dikkat ederdim. Lisanslı sporcuydum, haftada 5 gün antreman falan. Beslenme düzenli değildi vs... Demek istediğim belli bir kas kitlesi elde edene kadar bu kastan yeme olayının olacağını sanmıyorum, ama bu kişinin vücut yapısına görede değişir herhalde.
Sonuç olarak bence bu konunun bu hale gelmesi biraz sunumundan oldu. KaRaTe direkt "şöyle bir diyet var uyguladım memnun kaldım siz ne düşünüyorsunuz" dese bu kadar gürültü kopmazdı bence. Çünkü saydam'ın mesajlarından sonra diyeti veren benim dedi, sonra "her kafadan bir ses çıktı çok eğlendim" tarzı şeyler söyledi. Diğer arkadaşlarda hem diyeti bilimsel açıdan pek sağlıklı bulmadıklarından(yararı olabilir ama en iyi beslenme şekli değil) ve KaRaTe'nin biraz ti'ye alan tavrından eleştiri yaptılar. Bunun üstüne olaylar gelişti KaRaTe savunmaya geçti, ben ona cevap verdim saydam bana konuyu saptırma dedi, KaRaTe yine cevap sonra ben cevap verince yine konuyu saptırma dendi

İki tarafta birbirine kendi tezini kabul ettirmeye çalıştı, yapıcı değil yıkıcı olmaya başladık. 2 ayrı blok olduk resmen, saydam'da bu başlığı açtığına pişman olmuştur! Bencede daha fazla uzatmayalım, bu diyeti denemek isteyen denesin, nasıl uygulanacağı KaRaTe'nin ilk mesajlarından okunabilir, beğenmeyende yapmaz olur biter!
p.s. bütün mesajı büyük harflerle yollamak vardı ama konuyu çarpıtıyor dersiniz diye vazgeçtim