Powerlifting zor işmiş

Ben 145 x5 Deadlift, 115 x5 Squat ve 100 x5 Bench yapacak seviyedeyken Texas'a geçmiştim.
Bir soru da ben sorayım. Böyle bir programa başlamak için belli bir tecrübe gerekiyor mu yoksa başlangıçtan itibaren (hareketleri ve formları öğrendikten sonra) yapılabilir mi?

3 aydır fullbody çalışıyorum. Başlangıca göre güç olarak epey bir gelişme var. İlk hafta ki maksimum ile şuan ısınma evresini yapar hale geldim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir soru da ben sorayım. Böyle bir programa başlamak için belli bir tecrübe gerekiyor mu yoksa başlangıçtan itibaren (hareketleri ve formları öğrendikten sonra) yapılabilir mi?

3 aydır fullbody çalışıyorum. Başlangıca göre güç olarak epey bir gelişme var. İlk hafta ki maksimum ile şuan ısınma evresini yapar hale geldim.

Bende 5x5 hareketi uyguluyorum Temel hareketleri öğrendiğinde ağırlık artırmaya başlayabilirsiniz.

Diğer sorumda Herçey güzel gelişiyor yanlız Overhead Preste nasıl artırma yapıyorsunuz. 40 kiloda kaldım 42,5 Kilo geçince hep fail oluyor.

Bende 5x5 hareketi uyguluyorum Temel hareketleri öğrendiğinde ağırlık artırmaya başlayabilirsiniz.

Diğer sorumda Herçey güzel gelişiyor yanlız Overhead Preste nasıl artırma yapıyorsunuz. 40 kiloda kaldım 42,5 Kilo geçince hep fail oluyor.
O bende de zor artıyor ya. Hareket sıralamanı değiştirip dene. Genelde omuz 3-4. hareket olarak yapılıyor, en başa al enerjinin daha yüksek olması etkiler. Belki çok iyi bir çözüm değil ama moral vermesi açısından güzel oluyor :)

Sporda belli bir geçmiş olmayan birisi kesinlikle Texas Method gibi programları yapmamalıdır, bu yapılan en büyük yanlışlardan birisidir, bu kafa yapısı aşılması gereken bir kafa yapısıdır, insanlar birisinde bir program gördükleri zaman seviyesine uygun olmasa da kullanmayı düşünüyorlar.

Beni bile forumdan tanıyan ve Texas Method programını uyguladığımı bilen 4-5 tane arkadaş İnstagram'da özelden yazmıştı, "Ben de Texas'a geçmeyi düşünüyorum, sen çok iyi gelişmişsin bravo" falan diye, halbuki adam daha başlangıç seviye bir sporcu.

Ben geçenlerde @Fırat Balkaya dan canlı yayında Candito'nun 9 haftalık Squat programını anlatan bir video çekmesini rica ettim, çünkü ben de ona geçmeyi düşünüyorum, o da bana "Şu an o riske giremem, çünkü bu program Advanced bir program ve ben kanalımda yeni bir program tanıttığım zaman, insanlar direk o programa başlıyorlar seviyesine bakmadan" dedi.

Adama şu an çok iyi bir şekilde hak veriyorum, demek ki tecrübe edinmiş. :D

Spora yeni başlayan birisi bu programları tamamen unutmalıdır bence.

Sporda belli bir geçmiş olmayan birisi kesinlikle Texas Method gibi programları yapmamalıdır, bu yapılan en büyük yanlışlardan birisidir, bu kafa yapısı aşılması gereken bir kafa yapısıdır, insanlar birisinde bir program gördükleri zaman seviyesine uygun olmasa da kullanmayı düşünüyorlar.

Beni bile forumdan tanıyan ve Texas Method programını uyguladığımı bilen 4-5 tane arkadaş İnstagram'da özelden yazmıştı, "Ben de Texas'a geçmeyi düşünüyorum, sen çok iyi gelişmişsin bravo" falan diye, halbuki adam daha başlangıç seviye bir sporcu.

Ben geçenlerde @Fırat Balkaya dan canlı yayında Candito'nun 9 haftalık Squat programını anlatan bir video çekmesini rica ettim, çünkü ben de ona geçmeyi düşünüyorum, o da bana "Şu an o riske giremem, çünkü bu program Advanced bir program ve ben kanalımda yeni bir program tanıttığım zaman, insanlar direk o programa başlıyorlar seviyesine bakmadan" dedi.

Cevap için teşekkürler[emoji4]

starting strength
stronglifts 5x5
blaha icecream 5x5
ya da dengeli yazılmış herhangi bir fullbody program başlangıç seviyesindeki sporcular için iş görecektir.

starting strength
stronglifts 5x5
blaha icecream 5x5
ya da dengeli yazılmış herhangi bir fullbody program başlangıç seviyesindeki sporcular için iş görecektir.
Her döngüsü 5 hafta süren bir fullbody programında 3. döngüyü bitirdim.
Program:
Squat
Bench Press
Bent-Over Row
Barbell Omuz Presses
Stiff-Legged Deadlifts
Barbell Curl
Calf Raise

İlk hafta 4 seti 8 tekrarla,
İkinci hafta 4 seti 9 tekrarla,
Üçüncü hafta 4 seti 10 tekrarla,
Dördüncü hafta 4 seti 11 tekrarla,
Beşinci hafta 4 seti 12 tekrarla yapın.

Haftada, art arda olmayan 3 gün antrenman yapacaksınız. İlk antrenmanınız ağır antrenman. İkinci antrenmanınız orta antrenman, ağır setler için %10 düşük ağırlık kullanacaksınız. Haftanın final antrenmanı ise hafif antrenman olacak, ağır setler için %20 düşük ağırlık kullanacaksınız.

Her hareket için ağır setlerinizin 1/4'ü ile hafif bir ısınma yapın. Sonra ağır setlerinizin 1/2'si ile orta ağırlıkta bir ısınma yapın. Sonra aynı ağırlığı kullandığınız 2 tane ağır set yapın. Her hareket için bir başlangıç ağırlığı seçin ama hafif başlayın.

Her döngüye ilk antrenmanın %10 fazlası ile başlanıyor

Programa en az 3 döngü devam edilerek temel oluşması tavsiye ediliyordu. Şimdi buna devam mı etsem değişikliğe gitsem mi bunu araştırıyorum. Değişim durumunda stronglift düşünüyordum derken bu konuyu gördüm ve ilgimi çekti. Daha önceden de aralıklı olarak yaklaşık 4-5 yıl çalışmışlığım var.

Biraz uzun ve belki alakasız oldu. Kusura bakmayın.

ağırlıklarınız artıyorsa,aynada gördüğünüz kişi gelişiyorsa devam edin.

Ağır Squat yaparak bacaklarımız sürekli büyüyor yakında büyük beden pantolon giyeceğiz ve terziyi mutlu edecez gibime geliyor. Ben Pantolon sevmiyorum işimden dolayı mecbur kumaş pantolon giyiyorum.
5x5'i keşfettiğim günden bu yana Bacak 48'den 56'a yükseldi Calf 37'den 40'a yükseldi. Aramızda pantolon değişen var mı?

alt vücut baslangic seviyede üst vücut orta seviyedeyse ne yapılmalı sizce :)[DOUBLEPOST=1505038017][/DOUBLEPOST]
Ağır Squat yaparak bacaklarımız sürekli büyüyor yakında büyük beden pantolon giyeceğiz ve terziyi mutlu edecez gibime geliyor. Ben Pantolon sevmiyorum işimden dolayı mecbur kumaş pantolon giyiyorum.
5x5'i keşfettiğim günden bu yana Bacak 48'den 56'a yükseldi Calf 37'den 40'a yükseldi. Aramızda pantolon değişen var mı?

Hocam kalf icin extra çalışma yapıyor musunuz çünkü deadlift ve squatta calf çalışmıyor diye biliyorum. Belki kilo aldigimiz icin orasi da büyümüştür

alt vücut baslangic seviyede üst vücut orta seviyedeyse ne yapılmalı sizce :)[DOUBLEPOST=1505038017][/DOUBLEPOST]

Hocam kalf icin extra çalışma yapıyor musunuz çünkü deadlift ve squatta calf çalışmıyor diye biliyorum. Belki kilo aldigimiz icin orasi da büyümüştür

ekstra calf yapmıyorum. Deadlift calf çalıştırıyor squat ise çalıştırmıyor. tabi kilo alınca calf bölgesi dağınık olacaktır bunları toplamak için deadlift ile yapıyorum.
romanian_deadlift-cover.jpg

ekstra calf yapmıyorum. Deadlift calf çalıştırıyor squat ise çalıştırmıyor. tabi kilo alınca calf bölgesi dağınık olacaktır bunları toplamak için deadlift ile yapıyorum.
romanian_deadlift-cover.jpg
İşte deadlift fanatiği olmamı sağlayan görsel [emoji16]

açıkcası sizin gibi örnekleri görünce hepimiz motive oluyoruz. squat hepimizin korkulu rüyası , o konuda ben de katılıyorum. muhtemelen güç antrenmanları ile tanışmasam bu sporu bırakacaktım. bu şekilde çalışmanın bana kattığı en güzel şey ise hareket formlarını doğru yapabilmek ( çok iddaalı oldu bu söz , yapmaya çalışmak diyelim ) . bırakın doğru şekilde yapmayı , nefes olayını dahi anlatamıyorum insanlara. Geçenlerde hafif kilolarla ısınırken squat için aklıma bro zamanlarım geldi. o zamanlar ne yapardık , ağırlığın zorladığı yerde nefes ver , hareketin tersini yaparken de nefes al. dur len dedim , bi de o şekilde deneyeyim. squata başlarken nefesi tutmadım , aşağıya inerken nefesimi aldım , yukarı çıkarken de verdim. inanın bana sırtımdaki 40 kg bana çile olmaya başladı. o zaman anladım ki şükür halimize.

ben de evlilik ve yakınlarımın hastalık işleri nedeniyle 4-5 aydır uzak kaldım spordan. 5x5 ile başladım tekrardan. ağırlıklar çok düşmüş ama hiç problem değil. yolumuz doğru olunca toplaması kolay olur.

Merhaba hocam deadlift yapmıyorum ancak squatta 108 kg ile 5 tekrar, benchte 100 kg ile 5 tekrar 90 kg 9 tekrar yapabiliyorum. Maxım 120 kg. Alt vücut baya geride yani... Sizce bu programa geceyim mi ? Deadlifti row ve barfiksle telafi etmeyi düşünüyorum

Merhaba hocam deadlift yapmıyorum ancak squatta 108 kg ile 5 tekrar, benchte 100 kg ile 5 tekrar 90 kg 9 tekrar yapabiliyorum. Maxım 120 kg. Alt vücut baya geride yani... Sizce bu programa geceyim mi ? Deadlifti row ve barfiksle telafi etmeyi düşünüyorum

Ben Texas Method'a başladığımda Squat rakamım 117 KG ile 5 tekrar seviyesindeydi, bu seviyeye kadar bu programla ilerledim, hala da artmaya devam ediyor Squat, 163 KG ile 5 tekrar çıkardım en son, 170 KG 5 tekrar seviyesine geldikten sonra Programı değiştirmeyi düşünüyorum, yani eğer istiyorsan bir deneyebilirsin, eğer rakamların artmıyorsa öylece beklemekten daha iyi olacaktır denemek.

Squat falan artacaktır tabi. Deadlift yapmaman da yanlış bence.

Aynı yolda yürüyoruz hocam.
Düşüncelerinin hepsine katılıyorum özellikle squat kısmına :D
Squatta başlayıp bitirince oh be antrenman bitti moduna giriyorum harbiden adamın canını okuyor. :D

Bir de bir soru sorayım ben şuan stronglifts 5x5 ile çalışıyorum powerlifting programı değil aslında güçlenmek için yapıyorum.
Squat- deadlift 5x140-145 civarlarında bench biraz geride 5x90 larda.
Acaba ne zaman texas methoda tarzı bir programa geçmek lazım bu konuda kararsız kaldım.

Genelde 5x5 Vücut Ağırlığının 1,5 – 2 Katı Squat 1,2 – 1,5 Katı Bench Press 2-2.5 Katı Deadlift'e ulasınca son bulur.. Bir sonraki program için youtube'da Fırat Balkaya'nın videolarına bakabilirsiniz.. @afka9

Seni Bulgarian Light'a davet ediyorum eminim çok eğlenirsin :D

Önümde çok seçenek var, Candito'nun 9 haftalık programı da var, hele bir 170 x5 çıkarayım da bakarız. :)

Yankı Tansuğ hocanın da var bir programı.

Back
Yukarı