Pirinç Unu

Pirinç unu hakkında bilgisi olan var mı ? antreman sonrasında bildigim kadarıyla tercih edilebilen bi besin , peki gün içindeki öğünlerdede tercih edilebilir mi ? un haline getirilmiş pirinc in normal pirinçten besin değeri açısından farkı var mı ? iş yerinde uzun süre karbonhidratsız kaldıgımdan dolayı aklıma pirinç ununu suya katıp tüketmek geldi sizce makul mudur ?
 
pirinç ununun pirinç kadar besleyicidir, un halinde olduğu için daha çabuk sindirilir. Antreman sonrasında tüketmek için çok faydalı değildir, çünkü nişasta kompleks bir karbonhidrattır ve glisemik endeksi düşüktür.
 
Pirinç ununun glisemik indeksi ortanın üstünde.
Antremandan hemen sonra dekstroz gibi basit şeker alımıyla insülini fırlattıktan sonra, 2. darbe olarak kullanılabilir. Protein tozunu üzüm suyuyla aldıktan sonra, artık vücudunun sindirim kabiliyetine göre 30-60 dk sonra alacağın öğünde karb kaynağı olarak pirinç unu kullanabilirsin.
Ama unutma pirinç ununun glisemik indeksi normal pirinçten de yüksek. Aşırı tüketime uygun değil.

Pirinç unu hakkında bilgisi olan var mı ? antreman sonrasında bildigim kadarıyla tercih edilebilen bi besin , peki gün içindeki öğünlerdede tercih edilebilir mi ? un haline getirilmiş pirinc in normal pirinçten besin değeri açısından farkı var mı ? iş yerinde uzun süre karbonhidratsız kaldıgımdan dolayı aklıma pirinç ununu suya katıp tüketmek geldi sizce makul mudur ?
 
Pirinci öğütünce pirinç unu oluyor ( ne kaddar da zekiyim )

Pirinç zaten vücutçular için biçilmiş kaftan ekilmiş çeltiktir.

Tüketmek lazım tüketmeyenleri köşeye sıkıştırıp sorgulamak lazım.

Ama bence suya katıp içmen zor olur, ayrıca herkes sindirimi kolay olur demiş ama pişmediği için de sindirimi sıkıntılı olur. Tadını ise hiç denemedim, gerçi ben yemek konusunda çok seçici, tadım konusunda ise midesizim, çiğ çiğ yemediğim hububatıydı unuydu kalmadı.

Bence evde yapacağın ve gün boyunca tazeliğini koruyabilecek bir kompleks karbonhidratlı sıvı yaparsan iş yerine götürür çekmecenden arasıra çıkartıp tommiksteki konyakçı dayı gibi çekebilirsin. Forumlara bak, bulamazsan biz senin için sağa sola bakıp bi tarif çıkartalım sevabına.

Not: Gözünü sevdiğimin sefer tasları modern dünyada yer edinemedi ya ona yanarım.....

kemal.jpg
 
Son düzenleme:
Ha bir de suya katıp çiğ olarak tüketmenin sakıncaları olabilir. Buna benzer bir tartışma soya unu ile ilgili de geçmişti forumda.
 
esmer olmayan beyaz pirincin kompleks karb.sınıfında değerlendirilmediğini belirtmek isterim aynen normal beyaz patates gibi..bu yüzden Schwarzxxl'in de dediği gibi antremandan hemen sonra alınacak sıvı karb.dan sonra gelen ilk öğünde karb.kaynağı olarak kullanılabilir..
 
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-damandan-t4737.html?t=4737&highlight=%E7i%F0

Nişastayla ilgili bu başlıkta çiğ unu suyla karıştırıp tüketmenin, bu karışımın bağırsak çeperlerine yapışmasından dolayı diğer besinlerin emilimini engellediğinden bahsedilmiş.
O nedenle tüketilmesi önerilmiyor.

Bilimsel doğruluğunu araştıracak vakit bulamadım.
Ancak incelemekte fayda var.
SCWARZXXL'ın belirttiği başlık bu olsa gerek.
 
Evet, doğru başlık. Bu emilimi yavaşlatma mevzusu önemlidir.

Yalnız bu durum, karbın sindirimini de yavaşlattığı için glisemik indeksi düşürüyor olabilir. Bunu araştırmak gerek. Bu durumda antreman sonrası için kesinlikle uygun olmaz ama gün içinde ara öğün için whey ile birlikte alınabilir. Ama dediğim gibi araştırmak gerek.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-damandan-t4737.html?t=4737&highlight=%E7i%F0

Nişastayla ilgili bu başlıkta çiğ unu suyla karıştırıp tüketmenin, bu karışımın bağırsak çeperlerine yapışmasından dolayı diğer besinlerin emilimini engellediğinden bahsedilmiş.
O nedenle tüketilmesi önerilmiyor.

Bilimsel doğruluğunu araştıracak vakit bulamadım.
Ancak incelemekte fayda var.
SCWARZXXL'ın belirttiği başlık bu olsa gerek.
 
Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını dengelediği ishali kestiği bilinmektedir. benim için önemi çok fazladır çünkü peygamber efendimizin takdirini almış bir bitkidir. bu nedenle bir hikmeti olduğunu düşünür ve saygıyı eksik etmeyeceğim bir besin maddesidir.bilimin hala çözemediği sırları vardır. çünkü bilim, organik olan maddelere verilen isimler topluluğudur. ve bu maddelerin deney gözlem ile faydaları araştırılıp ilaç yapımında kullanılmaktadır.
fazla detaya girmek istemiyorum..

Nişasta açısından zengin bir besin olan pirinç içerdiği kalori ile miktarı ile çok iyi bir enerji kaynağıdır arkadaşlarım bağırsaklara yapıştığını söyledir. saygıdeğer arkadaşlarım nisaştanın ağızda sindirildiğini ortaokuldanda hatırlayanınız yokmudur. tükürük bezleri ile daha mideye gitmeden ayrıştırılır.

100 gr yaklaşık 360 cal. dir.[FONT='Verdana','sans-serif']e ve b vitamini açışından zengindir.[/FONT]
[FONT='Verdana','sans-serif']7 gr protein 81 gr karbonhidrat ihtiva eder. yağ yok denilecek kadar azdır.[/FONT]

[FONT='Verdana','sans-serif']yemek kısmına gelince sayın arkadaşım süt,şeker ile kaynatıp soğumaya bırakarak yersen harika bir antrenman sonrası besini olur. [/FONT]

[FONT='Verdana','sans-serif']saygılarımla[/FONT]
 
çiğ un ile ilgili farklı yerlerde aynı makalelere rastlamıştım bir zamanlar.kesinlikle ince bağısrak duvarına yapıştığı ve oldukça uzun süre sonra bu durumun yan etkilerinişn baş gosterdiği yazıyordu.bağırsaklar bu süre sonunda işlevini yitiriyor ve dışarıdan enjeksiyon yontemi ile bağısaklara sulama yapılıyordu.oldukça eski oldugundan şu anda kaynak belirtemiyorum.
 
senin değidin çölyak hastalığıdır. çölyak hastalığında bile diyet programına prinç una verilir. nasıl olurda prinç unu bağırsaklara yapışır dediniz. nişaşta ağızda çözünür diyorum biraz saygı aaştırın
nerde çözündüğünü araştırınız. lütfen rica ederim saygıdeğer arkadaşım.

http://www.frmpaylas.com/coliyak-hastaligi-t172607.html

http://tgr.dergisi.org/pdf/pdf_TGR_248.pdf

guardbody yanlış birşey söylememiş burada...keşke biraz daha araştırsaydın...karbonhidratlar enzimler aracılığıyla monosakkaritler, yani karbonhidratların en küçük yapı taşlarına ayrılırlar...ama bundan önce ince bagırsaklarda onikiparmak bagırsagında yine disakkaritlere parçalanır..
karbonhidratlar ince bagırsaga da ugrarlar sindirim için anlayacagın, bunlar lise ye yeni başlayan herkesin bildigi şeylerdir...

bu arada, saygı istemeden önce, saygıyı hakedecek bir uslübun olmalı!!!...
 
d.wolf senin yazdığın hiç bir yazıyı tasvip etmiyorum zaten hangi makalede senin adın geçiyorsa okumayı bile pas geçiyorum bilime tekniğe çok uzak yazıların ve varsayımdan öteye geçmemektedir. yazımı bir daha ve dikkatlice oku.

burdan yöneticilerden özür dilemekteyim. bu platformda bu tartışmayı başlattığı için d.wolf u kınıyorum.
 
ben guard body saygım ve sevgim sonsuzdur. makalelerini okrum. sadece neden yapıştığını sordum kendisine çünkü öğrendiğim doğrular arasında nişaştanın ağızda sindirldiğini biliyorum. kendisi bir makalede okuduğunu söylemişti. buna istinaden yorumunu almak istedi. aman D:WOLF sen yorum yazma başka söze gerek yok. guard body den yorum bekliyorum. sen mümkün mertebe benim sorularımı pas geçç anlaşılır yazdım değilmi yeterince..
 
Madem ağızda sindirip "bitirecektik" midemizi kaldırıp atalım.

Hadi basit karbonhidratların falan ağızda sindirilmeye "başlandığını" biliyorum da pirinç unu sindiriminin ağızda "başarıyla sonlandığını" yeni duydum, bi yaşıma daha girdim 23 oldum.
 
yazımda sadece okuduklarımı aktardım.bir yerde okumadıgımdanda eminim.oldukça eski bir konuydu bu.ayrıca un olarak geçiyordu yazıda.pirinç unu veya soya unu gibi bir ayrım görmedim.benim müğsabık olan arkadaşlarımdan birkaçı sadece balık unu kullanıyordu.bilime saygı derken o bilim 2 sene önceye kadar sütü içmeyin diyordu hatırlatırım.
 
Proteinler [değiştir]
Diğer besinlerle daha iyi bağdaşan bitkisel proteinlerin haricindeki konsantre hayvansal proteinler asidik ortama ihtiyaç duyduklarından diğer besinlerle özellikle de nişastalı karbonhidratlarla birlikte tüketilmemelidirler. Çünkü karbonhidratlar alkalik hayvansal proteinler ise asidik enzimlere ihtiyaç duymaktadırlar.

tükrük salgısında bulunan tükrük amilaz (pityalin) enzimi pişmiş nişasta ve glikojeni parçalar. amilaz enzimi sa¬dece bazik ortamlarda aktiftir. amilaz etkisini su ile birlikte yapar. amilazın et¬kisiyle nişasta veya glikojen, maltoz ve dekstrine kadar parçalanır. nişasta (veya gilikoz) + su maltoz + dekstrin karbonhidratlar ağızdan sonra mideye gelir. midede hiç bir kimyasal de¬ğişikliğe uğramadan on iki parmak bağırsağına geçer.
 
ben guard body saygım ve sevgim sonsuzdur. makalelerini okrum. sadece neden yapıştığını sordum kendisine çünkü öğrendiğim doğrular arasında nişaştanın ağızda sindirldiğini biliyorum. kendisi bir makalede okuduğunu söylemişti. buna istinaden yorumunu almak istedi. aman D:WOLF sen yorum yazma başka söze gerek yok. guard body den yorum bekliyorum. sen mümkün mertebe benim sorularımı pas geçç anlaşılır yazdım değilmi yeterince..[/quote

benim ne düşündügüm seni hiç ilgilendirmez, ben, plagiarism hastalıgı olan bir insana hiçbirşey diyemem...ben dogru olanları yazıyorum...sen öyle bir yazıyorsun ki, sanki ben velihatım bu sitede ben ne dersem o olur, siz 2 dk geride durun....bu nedir ya?...kendi fikirlerini ve üretkenliğini konuştur yazılarında...öyle daha başarılı olursun inanki...
 
d.wolf buda sana lütfen asıl sen araştırma yapmadan yazmaaa ok.

tamam kaynak göstermeden yazmış olabilirim ama sırf senin için kaynak göstermeden yazı yazmayacağım. iyiki arkadaşa bir yazı yazdık burda önemli olan tartışmaktır. tartışarak çözüm üretilir tamam sen yoğurda siyah diyebilirsin eyvallah. ama gerçeği birlikte kardeşçe bulmamız gerekir.
 
Back
Yukarı