4-5 gündür günlüğü güncellemedim , antrenmanlar pek iyi gitmiyor malesef. sol quadricep'imdeki ağrı şiddetlenmeye başladı ve antrenmanlarda büyük sıkıntı yaratıyor. sağ dirseğimdeki ağrı da bench press'i çok zor hale getiriyor. programı tamamlabilecek miyim bilmiyorum. şimdilik devam ediyorum ama durum daha da kötüye gidebilir.
- cuma günü bench press , overhead press ve front squat vardı. bench press'te 108 kg ile 2 set 5 tekrar , 115 kg 4 set 3 tekrar yaptım. overhead press'te 70 kg ile 4 set 8 tekrar yaptım. front squat'ta 130 kg ile 4 set 4 tekrar yaptım yalnız bacağımdaki ağrı o gün çok şiddetliydi ve squat kısmında çok zorlandım.
- dün back squat vardı. program 170 kg ile 1 set 5 tekrar , daha sonra aynı ağırlıkla 3 set 3-4 tekrar yapmamı istiyordu. son sete kadar her şey iyiydi ama son sette felaketten son anda kurtuldum diyebilirim. ilk tekrarı yaparken quadricep'imde kötü bir ağrı hissettim ve dengemi kaybettim. üstümde 170 kg varken arkaya düşüyordum nerdeyse. neyse ki geriye bir adım atıp dengeyi kurabildim , set iptal oldu tabi.
- bugün de varyasyon bench günüydü. salı günlerim hafif ve bolca izolasyon var , vücut geliştirme günü gibi bir şey diyebiliriz. dar tutuş bench'te ( güçlü olduğum tutuşumdan daha dar olduğu için dar tutuş diyorum , halbuki normal genişlikte bir tutuş. ) 100 kg ile 4 set çalıştım. ağırlık hafif olduğundan set aralarını kısa tutmak istedim , ilk sette 10 tekrar , 2. sette 9 tekrar , 3. ve 4. sette 7'şer tekrar çıktı. bacağımdaki ağrı yüzünden fazla leg drive alamadım ( bacaklarla yeri ittirip ekstra güç alma olayı ). sağ dirseğimdeki ağrı da sağ tarafımı daha zayıf hale getiriyor. artık iyi günde 140 kg bench yapabileceğimden eminim diyebilirim.
- bench'ten sonra göğüs , tricep , arka omuz ve bicep izolasyonları yaptım.
video ilk seti ve 4. seti gösteriyor.
bu da motivasyon videosu. cody lefever'ın geçtiğimiz günlerdeki powerlifting yarışması.