Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

Hocam en son 90x4 bp yaptım.buna göre 80x5 kolay çıkması lazımdı en azından çok zorlamamalıydı.bugün 80kg 5x5 bp çok zorladı beni nerdeyse altında kalcaktım barın son gücüme kadar tüketti.günden güne bu kadar değişmesi normal mi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya sanki gücüm azalmış gibi oluyorum demotive ediyor beni kafaya takıyorum off

Klasik idmanlar öncesi kahve ve muz tüketiyorum.bence bu uykuyla ilgili.ne zaman kötü idman sonrası dün ne yaptım diye düşünsem geç yattığım aklıma geliyor.2ye doğru yattım 8de kalkıyorum 6 saat hiç hiç yetmiyor.8 saatten az uyursam idmana etki ediyor

bugün varyasyon bench günüydü ve kişisel rekoruma bir yenisi daha eklendi :) . bugün için vücut geliştirme günü de denebilir. hafif ağırlıklar ile rahat bir antrenman yaptım.

- programın asıl kısmı dar tutuş bench press'ti. 12 tekrarlık max ağırlığım ile 1 set , ardından aynı ağırlık ile 3 set 8-10 tekrar yapmam gerekiyordu. dar tutuşum anlam veremediğim bir şekilde geniş tutuşumdan daha kuvvetli hale gelmiş gibi görünüyor. dar tutuş ile 90 kg - 12 tekrarı zar zor çıkarabileceğimi düşünüyordum çünkü geniş tutuşla aynı ağırlığı 13 tekrar yapabilmiştim , bu yüzden 12 tekrar için 90 kg makul bir ağırlık gibi görünüyordu ama nasıl olduysa 14 tekrar çıktı. :D dar tutuşa pek alışık değilim , bar path yani barı kaldırma hizam biraz yamuk. dar tutuş ile birkaç ay pratik yaparsam geniş tutuşumdan daha fazla yapabilirim gibi duruyor ki şu anda da daha kuvvetli anlaşılan. bir sonraki programda tutuşumu daraltıp hedefim olan 3 plaka-140 kg bench'e ulaşırım umarım.

- daha sonraki setlerde 12 tekrar çıkarabildim. programda 1 set şınav vardı ve çıktığı kadar yap demiş ama şınav yapmak istemedim 80+ tekrar çıkacaktı muhtemelen , o sıcakta o kadar yüksek tekrar çekilmezdi. :D onun yerine 60 kiloyla legs up bench press yaptım.

- daha sonra pump için her biri ikişer setten cable crossover , rope pushdown , dumbell tricep extension , cable rear delt fly ve facepull yaptım. antrenman sonunda da omuz rehabilitasyonu için prone cobra yaptım.

GzkD33.png

bu da salon fotosu.

bu arada birkaç aydır bacağımda bulunan ağrının kaynağını ve nasıl çözüleceğini keşfettim. :) gün içinde 10-12 saat civarı oturan biriyim ve oturmak açık ve net bir şekilde vücudunuza yapabileceğiniz en kötü şey. bütün postür bozukluklarının , mobilite ( hareket kabiliyeti ) eksikliklerinin kaynağı sürekli olarak yaptığınız işlerden kaynaklanıyor , oturmak da bunlardan birisi. otururken sağ bacağımın normal , sol bacağımın ise ( ağrıyan bacağım bu ) eksternal rotasyon yaptığını yani dışa doğru çevrilmiş halde olduğunu farkettim. sandalyenin yapısından dolayı yıllardır böyle oturuyormuşum. bunu farkedince yabancıların deyimiyle mind blown denen durumu yaşadım. :D sürekli geniş duruş ile squat yapmanın da bunda olumsuz etki bıraktığı ortada. şimdi yapmam gereken sol bacağı aksi yönde esnetmek yani internal rotasyon yaptırmak. bunu yapınca zaten rahatladığımı direkt gördüm.artı olarak salonlardaki kızların favorisi abductor machine ile bacakları kapatma çalışacağım. :D birkaç ay önce doktora gittiğimde klasik bir şekilde ağırlık çalışma dinlen deyip ağrı kesici verip yollamıştı , neyse ki sorunu kendim çözdüm. :cool:

giphy.gif
[DOUBLEPOST=1464697001][/DOUBLEPOST]
pink zeppelin bb yıllarıma ait bir konum modumdan rica ettim geri getirdi bakın ilk 1 yılımı değerlendirirmisin yağ oranı konusunda[DOUBLEPOST=1464634160][/DOUBLEPOST]https://www.bodyforumtr.com/threads/1-yıldır-bu-işin-içindeyim.55336/
%30 falandır.

Son düzenleme:
Ben bir şey sormak istiyorum incile press de daha rahat daha fazla ağırlık basabiliyorum ama bench de nedense elim titriyor fazla ağır giremiyorum 75 12 tekrar yaptım 80 i takınca az daha üstüme düşüyordu son anda tutdum yoksa tam boynuma düşüyordu hacimli göğüs kasları için sadece incile yapsam bench yerine bir eksiklik hisseder miyim yoksa hafif ağırlıklada yapmam gerekiyror mu?

Sadece incline da is gorur tabi ama cesitlilik katmak icin flat bench de eklemek lazim. Bari kavradigina emin misin ? Thumbless grip yapiyorsun muhtemelen. Bas parmagini barin arkasinda tutma.
Kavrıyorum ancak ben de bench fobi gibi bir şey kollarım omuzlarım gelişirken zaten göğüslerim genetik olarak çok geriden geliyor ve eskiden 180 kg üstüne düşürüp ölen bir yarışmacınında videosundan çok etklinmiştim ve çoğu kez 1-2 saniye kala üstüme barı düşürme korkusu benchten beni uzak tutuyor ilk olarak fobimi arttırkdıktan sonra benchde kilo artışı sağlayacağım ancak 1 haftada cardio arttırdım çok hızlı kilo veriyorum karbonhidratı ciddi miktarda azalttım güç düşmeside yaşıyorum bir süre incile dumbell devam ediyim o zaman cevabınız için teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1464716371][/DOUBLEPOST]
incline da daha ağır giriyorsan,benchde kesin formda sıkıntı vardır onunla ilgilidr çünkü incline daha zordur,bar omuza doğru yükseldikçe hareket zorlaşır indikçe kolaylaşır
Evet formumda bir sıkıntı var farkındayım bunun belimi yukarıya kaldıramıyorum buda fobiden dolayı galiba geçirdiğim sakatlıklardan dolayı yine spordan uzak korkusu var kanatlarım kullanbiliyorum incilede benchde sadece düz durduğum için sadece kollardan güç alabiliyorum buda kötü etkiliyor yarın ilk bench sonra incile girmeyi planlıyorum formumu düzeltmeye çalışıcam yarın

Ustune dusuren tayfa genelde ekipmanli bench yapanlar. Degisik bir kiyafet giyip 100 kg falan fazla kaldiriyorlar. Digerleri de yukarda soyledigim thumbless grip yapanlar yani bari kavramayip bas parmagi barin arkasinda tutanlar. Bu ikisini yapmadigin surece dusurme riskin yok denecek kadar az icin rahat olsun. Bari son gucunle kavra bench yaparken , tricepleri de daha iyi aktif etmis olursun ayrica.

Ustune dusuren tayfa genelde ekipmanli bench yapanlar. Degisik bir kiyafet giyip 100 kg falan fazla kaldiriyorlar. Digerleri de yukarda soyledigim thumbless grip yapanlar yani bari kavramayip bas parmagi barin arkasinda tutanlar. Bu ikisini yapmadigin surece dusurme riskin yok denecek kadar az icin rahat olsun. Bari son gucunle kavra bench yaparken , tricepleri de daha iyi aktif etmis olursun ayrica.
Yarın deneyeceğim tekrar bilgiler için teşekkür ederim

yağ oranım şu aralar 15 falan olsa gerek. belim kalın aslında baya , eskiye oranla kalın en azından. yağsız olduğum zamanları biraz özlemeye başladım , spora başlamadan önceki yağ oranıma şimdi sahip olsam nasıl olurdu acaba. çok ufalır mıydım merak ediyorum.

o7ZmOQ.jpg
hocam burda bel kalınlığınız ne kadar?ve nereden ölçülüyor bel tam oblik ve göbek deliğinin üstünden geçilecek şekildemi?bu arada yeni form fotoğraflarınızda daha hacimli duruyorsunuz ama absler gene yerinde gibi

Back
Yukarı