bugün üst vücut günüydü. powerlifter için üst vücut günü bench günü demek.

yanında da itiş ve çekiş kasları için aksesuarlar vardı.
- bench'te volume aşamasının son antrenmanını yaptım. sol göğsüm bu aralar biraz sıkı olduğundan paused bench yapmak zorunda kaldım ( pause göğsümü ağrıtmıyor ). set aralarını kısa tutarak 110 kg ile 8 set 5 tekrar girdim. oldukça kolay geldi , yüksek volume aşaması bittiğine göre artık hafif antrenmanların sonu geldi diyebilirim. bundan sonraki 4 haftada set sayılarını kısıp ağırlıkları biraz daha artıracağım ( orta volume - orta intensity ) . set aralarındaki dinlenme süresi de yükselecek. bench'in bir gününü asıl diğer gününü varyasyon yapmayı planlıyorum ( varyasyon muhtemelen dar tutuş bench ve spoto press olacak )
kaçıncı set hatırlamıyorum hepsi aynıydı çünkü.

bu kadar kolay olmasını beklemiyordum açıkçası , hiç antrenman yapmamış gibi hissediyorum keşke son sete bir amrap ( çıktığı kadar ) ekleseydim. şu an bu ağırlıkla paused şekilde 8 yaparım gibi görünüyor. işin ilginç yanı 2 haftadır kreatin kullanmayı unutuyorum. aldığım tek supplement kreatin ve onun da plasebo etkisinden başka bir işe yaramadığını düşünüyorum , en azından benim bünyem için.
- bench'ten sonra üst vücut aksesuarlarımı yaptım. normalde önce itiş sonra çekiş kısmını çalışırdım ama bugün bir değişiklik deneyip bir itiş bir çekiş şeklinde çalıştım , bench press + ağırlıklı barfiks ( 10 kg ile 5 set 8'er tekrar ) + dumbell press ( 40 kg ile 5 set 8'er tekrar ) + seated row + rope pushdown ( dirseğimi ağrıtmayan tek tricep izolasyonu bu ) + dumbell curl şeklinde yaptım. açıkçası çok hoşuma gitmedi , bundan sonra yine önce itiş sonra çekiş kısmını yaparım.
ve ek olarak salonda 100 kg ile 5x5 squat yapan bir kız gördüm , 1 tekrar için tek sette aşağı yukarı 120 yapar gibi görünüyor. 180 civarı boy , 60 civarı kilosu vardı. yani vücut ağırlığının 2 katı squat'tan bahsediyoruz.

tabi teknoloji çok ilerledi , travesti falan da çıkabilir.