FLEX-POINT
Özel Üye
senin kamburluk ne durumda bilmiyorum cnk45 ama özellikle kamburlaşmaya maillı omurgaya sahip insanlar, bütün egzersizleri yaparken çok dikkatli olmalı ve sırtı kavislendiren hareketleri yapmamalı. ben plates gibi şeyleri kendi kafamdan uygulayarak kifozumu çok hızlı ilerlettim. pilates kimseyi kamburlaştırmamış ama kamburlaşmaya mailli yani sırtı hafif kavisli duran insanlar, pilatesteki bazı hareketleri yapınca çok hızlı ve daha çabuk ilerliyor kamburluk.youtube'da pilatesonfifth 'ti sanırım bu isimde kullanıcıların yüklediği plates videoları var, ingilterede pilates stüdyoları var.onlara da sordum.bu pilates, bütün kasları eşit çalıştırıp güçlendiriyor diye ben hepsini yaptım, daha da ilerledi kifoz diye, onlar da haklısın, sırtı yuvarlayan egzersizleri yapmaktan kaçın, daha çok swan gibi yüzüstü yatılıp göğsü yerden yükselten egzersizleri yap dediler
sonuç olarak , benim anladığım, eğer zaten omurgada yamukluk varsa ya da yamulmaya meyil varsa çok çok dikkatli olunmalı
çok doğru!!! kamburluğun bir nedeni de ( biçok nedenle birlikte ) göğüs kaslarının kısalmasıyla alakalıdır. zaten öne doğru duruşta kaslar kendini esnetemez. swan gibi geriye olan pilates egzersizlerinde göğüs kaslarını açarak uzatmış oluyoruz. bu şekilde pectoralis esneyip rahatladığı için kendini serbest bırakmayı öğreniyor. ve öne doğru olan kavis zamanla düzeliyor.