Optimum Whey 100% Whey Gold Standart

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?

• Total voters
    4.481
yanlış anlaşılmaya meal vermemesi için kapatılıyor o yazı. ingilizceyle türkçenin bire bir çevirilememesinden kaynaklanıyor. ingilizler o yazıyı görünce ürünün % 100 wheyden üretildiğini anlıyorlar, yani içinde soya yada yumurta içerikli başka bir protein yok. ama biz o yazıyı okuduğumuzda ürünün tamamı sanki %100 proteinmiş gibi algılıyoruz. ürün 100 gramda min 75 gram protein içeriyor. geriye yağ karbonhidrat kalıyor. ama onlarda whey kaynaklı, yani ürün %100 whey oluyor. ****** içeriğine müdahale etmiyor. umarım anlatabilmişimdir.

niye biz gerizekalı mıyız?
şahsen ben %100 whey yazısını görünce kutunun hepsinin "proteinden" oluştuğunu değil,senin dediğin gibi içindeki proteinin tamamen %100 whey olduğunu anlıyorum.ne kazein ne soya ne yumurta.

çok anlamsız bir yargı seninkisi.

niye biz gerizekalı mıyız?
şahsen ben %100 whey yazısını görünce kutunun hepsinin "proteinden" oluştuğunu değil,senin dediğin gibi içindeki proteinin tamamen %100 whey olduğunu anlıyorum.ne kazein ne soya ne yumurta.

çok anlamsız bir yargı seninkisi.

Gayet guzel anlatmis bahattinreyiz,

Tuketiciyi koruma yasalari geregi yapilan bir uygulama.

Revolt bu isin gerizekalilik ile alakasi yok.

Algida secicilik, sen fitness ile ilgili bilen bir insan olarak tek cesit protein yani %100 whey oldugunu biliyorsun, ancak bilgi sahibi olmayan bir vatandas veya yeni baslayan 100 gramda 100 gram protein var saniyor.

Tamamen algi ile alakali.

Basit ornek vereyim kardesim benim ODTU mezunu, 2004 senesinin OSS Turkiye 999.cusu, ilk optimum gorudugunde yorumu suydu:

" Vay anasini tamami protein yahu nasil bir uretim teknigidir bu tamamen ayirabiliyorlar"

Gordugun uzere tamamen algi meselesi :)

Algida secicilik, sen fitness ile ilgili bilen bir insan olarak tek cesit protein yani %100 whey oldugunu biliyorsun, ancak bilgi sahibi olmayan bir vatandas veya yeni baslayan 100 gramda 100 gram protein var saniyor.

Basit ornek vereyim kardesim benim ODTU mezunu, 2004 senesinin OSS Turkiye 999.cusu, ilk optimum gorudugunde yorumu suydu:

" Vay anasini tamami protein yahu nasil bir uretim teknigidir bu tamamen ayirabiliyorlar"

Kesinlikle katılıyorum.

Bu durum tüm dünyada ve Türkiye'de müşterileri yanıltmak üzere oluşturulmuş bir satış tekniği. Ayrıca sadece protein tozları içinde geçerli değil.

En basitinden örnek olarak;
Bir marketten sucuk aldığınızda etiketinde 100% dana eti yazdığını görüyorsunuz ve tüketicilerin birçoğu bu ürünün tamamının dana etinden oluştuğunu zannediyor ama işin gerçeği bu sucuğun içeriğindeki etin tamamen dana eti olduğudur.

Bu nedenle protein tozlarının ilgili yasa gereği 100% ibaresiyle satışı Türkiye'de yasaktır ve ilgili mevzuata göre etiketlenmesi gerekmektedir.

Kesinlikle katılıyorum.

Bu durum tüm dünyada ve Türkiye'de müşterileri yanıltmak üzere oluşturulmuş bir satış tekniği. Ayrıca sadece protein tozları içinde geçerli değil.

En basitinden örnek olarak;
Bir marketten sucuk aldığınızda etiketinde 100% dana eti yazdığını görüyorsunuz ve tüketicilerin birçoğu bu ürünün tamamının dana etinden oluştuğunu zannediyor ama işin gerçeği bu sucuğun içeriğindeki etin tamamen dana eti olduğudur.

Bu nedenle protein tozlarının ilgili yasa gereği 100% ibaresiyle satışı Türkiye'de yasaktır ve ilgili mevzuata göre etiketlenmesi gerekmektedir.

doğru diyorsun. eski kız arkadaşım gıda mühendisliğinde okuyordu. işlenmiş gıdalarda dönen dolapları bir bilseniz. ben 3 yıldır sosis salam gibi ürünler kullanmıyorum, sucuk alırsam da balkan köylerinden getirtiyorum. mesela sucuktan örnek vereyim en basitinden; kimi sucuklarda ''% 100 dana eti'' kimilerinde ''% 100 dana'' yazar. bir fark yokmuş gibi gelebilir ama birinde sadece et varken diğerinde dananın her yerini koyabilir. sen istediğin kadar dava aç, o bir kelimeyle adam yasalara uydurmuş olur işini. özetle ürünün üstünde yazan virgül dahi önemlidir, geçtim ''%100'' yazısını.

alla halla gerçekten algı meselesiymiş o zaman.çünkü ben ilk gördüğümde %100 wheyse gayet iyi ya hızlıca sindirir vücut demiştim.aklıma kutunun tamamının protein olduğu aklımın ucundan bile geçmedi.%100 protein yazsa öyle düşünürdüm de,neyse yani gerçekten insanlar farklı düşünebiliyorlarmış ama allah aşkına monster milkteki 'o' yu kapatınca ne oluyor allasen?

ha monster milk yazmış orada ha mnster milk

ben bu ülkeyi hiç anlamadım hiç de anlayamıcam :)

arkadaslar uzulerek soyluyorum ama sanirim bu urunun icerigi degismis.10 gun once aldim %100 whey diye kutu geldiginde %100 kismi siyah bantla kapatilmisti kutunun bir yerindede turkce aciklama vardi icinde minimum %72 whey bulunur diye.kutuda %72 whey bulunuyorsa siteyede %72 whey var yazacaksin.gidipte .uzerinde %100 whey yazan kutunun resmini koyupda aliciya %100 kisminin uzerine siyah bant yerlestirp satmayacaksin.isin ilginc tarafi madem icinde %72 whey var ve gene madem bu urun yurtdisindan evimize kadar icerigiyle oynanmadan geliyor nasil oluyorda %100 yazan kismin uzerine bant atilip yan tarafta tr aciklamayla %72 whey vardir deniyor.yoksa urun yurtdisindan %100 whey olarak cikiyorda trye gelince icerigiyle mi oynaniyor?optimum nut. icerigini %72ye dusurse kutu uzerindeki %100 ibaresini fabrikada %72 olarak duzelttirir.uzerine siyah bantla kapatmak gibi acemice bir is yapmaz.bu durum ister istemez bana urunun yurtdisindan gelip trde icerigiyle oynanip satisa suruldugunu dusundurdu hatta yurtdisindan gelmesine gerekte yok direk bos kutunun icine kotu kalite bir toz koyupta satabilirler.kocaman firma neden %100 ibaresini kutu uzerinde degistirmeyip uzerine siyah bant atsinki?ben urunu ****** gidadan aldim bu isin pesine dusmeyecem ama buraya yazmak istedim.

Dostum % 100 ün kapatılmasının nedeni ülkemizde durumun yanlış anlaşılması..Türkiyede bunu gören kutunun tamamı %100 whey sanıyor zaten ürünün üzerinde protein bcaa glutamine yağ karbonhidrat şeker filan var yazıyor.Yani özetle içindeki protein % 100 whey yani başka bir protein yok diyor soya yumurta casein vb gibi.Ama işte bu algı aslında çeviride karışıyor gibi.%100 peynir altı suyu..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürünün içinde 5 g Bcaa bulunuyor.Bu yuzden dısardan almaya gerek yok diye düşünüyorum.Weider pure creatine 100 ve on whey kullanıyorum.Amacım hacimlenmek ve gunluk protein alımım ıyı.Sizce antreman sonrası veya baska bi supplement kullanmama gerek varmı?Bu arada yasım 21 kilom 71 3 ayımı doldurdum vgda.3 gün vg 3 gün Muay Thai yapıyorum.Şimdiden teşekkürler

ürünü 2 haftadır antrenman sonraları bir ölçek olarak kullanıyorum. genel olarak 40-45 dk ağırlık antremanı ve 1 saat kardiyo yapıyorum. şuana kadar gözle görülür etkileri sabahları daha rahat ve dinlenmiş vaziyette uyanma, antrenmanlarda güçten kesilmeme ve bel incelirken kilonun aynı kalması.

ayrıca yarım yağlı süt ile mükemmel tadı var. su ile yaptım beğenmedim. su veya süt içine ne katarsanız katın soğuk olunca karışmıyor

arkadaşlar bununla ultimate prostar arasında kaldım hangisini önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum..

prostarın tadına bakmadan alma derim. göreceli bir şey sonuçta ama ben prostarı resmen iğrene iğrene içerdim, bu tozu zevkle içiorum. içine bca katınca bu tozda berbat tadıyor, sanırım prostarda bca oranı yuksek ondan tadı kötü

pekala ben antreaman sonrasi hemen basit karbonhidrat kullandiktan sonra suyla iciyorum ve sabahlari kalkar kalkmaz yagsiz sutle iciyorum hangi tadi onerirsiniz?

Hollandada yasiyorum yani yurtdisindan aldim.Forumdaki arkadaslara sordum hangi aromali alim diye kimseden ses cikmadi bende bunu aldim bilmiyorum dogru bi secim mi deyil mi yarin sabah ogrencegiz:D

Gunaydin arkadaslar.Sabah kalktim ve 300 ml yagsiz sutle vanilla ice cream aramoli protein tozumu denedim.Hemen sizlerle paylasmak istedim.Tad olarak cok basarili herkese oneriririm.Idman sonrasi suyla icecegim icin suyla nasil olur bilmiyorum ama sutle gercekten cook guzeldi ve hemen homojen olarak karisti.

Back
Yukarı