CalisCalis
Üye
13. sayfada açıklamıştım kullanım şeklimi yukardaki yazıyıda oradan kopyaladım.13. sayfaya dönersen orada açıklamam var.Bu arada çok zayıf değilsen gece yatmadan önce içmemen daha iyi olacaktır.yatmadan 3-4 saat önce alabilirsin
13. sayfada açıklamıştım kullanım şeklimi yukardaki yazıyıda oradan kopyaladım.13. sayfaya dönersen orada açıklamam var.Bu arada çok zayıf değilsen gece yatmadan önce içmemen daha iyi olacaktır.yatmadan 3-4 saat önce alabilirsin
Kullanmanda sorun olmaz.Hevesini kırmak istemem ama ben karbonhidrat tozundan aldığım bütün kiloları kaybettim sende de öyle olacak diye bir şey yok tabi.Boy-kilo oranına göre çok zayıfsan makarna,pilav senin için sınırsız olacak yemekler arası 3 saati geçmesin.Ben şuan 78 kiloyum ve dediğim gibi yemekler arası 3 saati geçmedi ve tabağa her zaman yiyemeyeceğimden çok doldurup zorladım kendimi.
öteki ürünler içinde mi yoksa sadece bunda mı olur böyle bir prablım
aslına bakarsan yaramadı değil,toz ile 61 kilodan 67-68 kilolara ulaştım benim 4-5 ayımı hacimli geçirmemi sağlamıştı ve ilk defa göbeğim olmuştu hafiftentozdan sonra dediğim gibi yemeğe yüklenmeye devam edersen kilo vereceğini sanmam ama şuan kilo alamadığın beslenme düzeniyle devam edersen tozun yardımı ile aldığın kiloları kaybetme olasılığın var
Tesekkur ederım bılgıler ıcın ben anteremandan sonra wheyın olegıyle 2 olcek ve yatmadan once 2 olcek almayı dusunuyorum bakalım gorucez artık etkılerınıbench_Oo senin zevkine kalmış aslında ama genelde 300 ml öneriliyor.
bu ürün zaten bir porsiyonunda 260 gr karbonhidrat veriyor bu gerçekten ciddi bir rakam bunu daha da arttırman ıcın 24 saat baska karbonhidrat almıyor olman gerekir
50 gr da protein var içinde
bence önerdikleri şekilde kullan ben 90 kiloyum bana bile karbonhidrat oranı yetiyor ve artıyor bile
Ben bu ürünü 2 haftadır kullanıyorum optimum whey goldla kombine etmek istiyorum. Ama nasıl kullanacağım hakkında pek bir bilgim yok. Sizce nasıl kullanmalıyım ?
evet.160 gr civarında geliyor.ama ben protein tozunun ölçeğini kullanıyorum.çünkü 160 gr ürünü tek seferde içmiyorum.bir günde 2 seferde içiyorum.tek seferde içince oturduğun yerden kalkamıyorsun direk ağırlık çöküyor.hemde gerek olmadığın düşünüyorum günde 300-400 gr makarna veya pirinç 300-400 gr tavuk göğüs yiyen birisi (kahvaltı hariç 3 öğünde 150+150) için ki bu sporu yapan herkes en az bu kadarı yemeli , hayli hayli yeter 150 gr gainer günde.ben birde amino alıyorum likit optimumun yine.antremandan hemen sonra ve sabah kalkar kalkmaz.çok verimli oluyor.
ama çok aşırı zayıf sporcular için 175 boya 50 kilo gibi olanlar için paraya acınmadan günde 330 gr almak daha verimli olur bence.ki zaten 150 tl ye kadar düşmüş fiyatı.
hardline feci şekilde göbek yaptı bende.hardline ın içinde nişasta olduğunu düşünüyorum.çok işiroyr ve doyuruyor.ama yukarda allah var kilo aldırıyor.fakat kalitesi iyi değil.optimum suyla çok kolay karışıyor ve sütle karıştırmamak lazım gainerı ishal olma ihtimaliniz çok yüksek çünkü.en sağlamı suyla almak.hem suyla alınca şişkinlik olmuyor ve karnınız aşırı şekilde doymuyor.hardline da içince 5 saat yemek yiyemiyordum.
keşke daha çok para olsa weider giant mega mass alabilsem demiştim ama o kadar para ona değmez.çok da bir fark yok.optimum 12 lbs çok kral.kesinlikle tavsiye ederim.ve kaliteli kilo aldırıyor düzenli mide çalışılırsa kesinlikle göbek olmaz.2 set alt 2 set üst mide yeterde artar bile
gainer a servet ödemeyin derim.protein tozu olsa o ayrı bir durum ama gainerın hakkı budur.gayet kaliteli optimum ve 150 tl ciden ucuzki hardline la aynı fiyat nerdeyse.
koyu renkli yazdığım yere aman dikkat.yemek yemeden bu iş olmaz.istediğin kadar gainer iç yemek yemeyince bi işe yaramaz.yediğimiz yemekte iskender olmaycak tabi.herşeyin bir bedeli var ne yazkki.
bu kadar yemek yemeyen bence bu sporu bıraksın.
bak hocam.ben 175 boya 50 kiloydum 2 sene önceye kadar.şu an 75 kiloyum ve 42 kol var.ayrıca tamamen orantılı bir vucudum var.zayıflığın ne olduğunu iyi bilirim.
1)paraya acımıycaksın
2)günde en az 300 gr yada yarım paket makarna yiyceksin toplamda
3)en az 300 gr tavuk yiceksin toplamda
4)süt yerine suyla iç gainerı ve sen günde 350 gr al bence bitsin bi daha al ondan paraya acıma.antremandan sonra iç birde öğlen yemeğinden 1 saat sonra iç .süt mideni bozabilir.
5)sürekli yemek ye sabah akşam ne bulursan ye fındık fıstık özellikle
6)sakın bir cahillik yapıp iğne filan vurulma
sabah erken kalk kahvaltıda 5 yumurta + 100 gr peynir + nestlenin 100 de 8 şekere içeren corn flakes ından bir kase ye (70-100 gr ) arası
öğlen 12 gibi makarna bi tabak (100 gr) + 150 gr tavuk göğüs (galete unuyla şinitzel yap tadı güzel olur )
1 saat sonra gainerı çak
sonra 5 gibi 100 gr makarna + 150 gr tavuk
7-7 buçukta antreman.antremanların 40 dakkayı geçmesin.çok çalışınca çok büyümüyorsun aksine zayıflıyorsun.az tekrar yavaş yavaş ağır kilo hemen 40 dakkada bitir çık oyalanmadan
yanında antremana gainerını götür shakerla.antremandan çıktığın anda soyunma odasında gainerı dik kafaya
sonra eve gelince 100 gr makarna+150 gr tavuk
gece yatmadan önce 5 yumurta daha
bu dediklerimi yaparsan 4 ay sonra manken gibi olursun.ama aksatırsan yıllar sürebilir düzelmen.
gece 1 de yat en geç
kolay gelsin..
boyuna göre çok zayıfsan o kadar kullan.aşırı zayıf değilsen o kadar alırsan çok fena göbeğin çıkabilir.
örneğin 180cm boya 55 kiloysan günde 334 gr alman senin lehine olur optimumum içinden çıkan büyük ölçek 165 gr lık.ama bir seferde 165 bile almak fazla gelebilir.bu yüzden yarım ölçeği 400 ml suyla yada tamamen yağsız sütle karıştırırarak toplam 4 yarım ölçek yani 2 ölçek yani 334 gr alırsan ürün sana 18 gün gider.ama %500 ihtimalle en az 4 kilo alırsın.tabi yukarıda yazdığım gibi gainer dışında öğünlerini güzel yersen düzenli olarka sporuna gidersen antremanlarını kısa tutarsan.çok spor yaparsan daha çok zayıflarsın.bence haftada 5 gün git 20 dakika tek adele çalış çık.bu şekilde 1 ay gidersen 1 ay sonra ciddi farkedersin.gece en geç 1 yatman sabah erken kalkıp 5 yumurtalı 100 gr peynirli 75 gr yulaf ezmeli yada az şekerli corn flakes li kahvaltını edip,diğer 3 öğünde toplamda en az 300 gr makarna 300 gr tavuk şinitselini yersen.bunlara ek olarak gainer ı alman lazım.
gainer karnını doyurur şişirir bu yüzden yemek saatlerini güzel ayarlamalı gainerı yemekten en az 1 saat sonra almalısın ve diğer öğünden önce almamalısın.
gainerın en önemli özelliği antremandan çıktığın anda soyunma odasında alman olacaktır.onu almazsan hiçbir işe yaramaz.
334 gr ürünü 4 e bölersen yani 2 büyük ölçeği ,
-yarım ölçek kahvaltıdan 1 saat sonra
-yarım ölçek öğlen yemeğinden 1 saat sonra
-yarım ölçek antremandan çıktığın anda
-yarım ölçek gece yatmadan hemen önce
bu şekilde 2 ölçeği bitirirsen 18 antremanda yani 3 haftada biter.ve inanılmaz farkedersin.
yemek düzenin önemli
kahvaltı erken yapılmalı.gerekirse saati kur kalk kahvaltını et sonra tekrar yat.unutma oyuncak oynamıyorsun vucut yapmaya çalışıyorsun.kilo almak kilo vermekten daha zordur.
yukarda yazdıklarımla şunları birleştirirsek;
saat 10 da kahvaltı ;
- en az 3 en fazla 5 yumurta sarısıyla birlikte haşlanıp suda
-100 gr beyaz peynir az yağlı ve yumuşak olmalı yoksa yiyemezsin boğazına dizilir
-75 gr yulaf ezmesi eti marka 500 gr lık olanını al ucuzdur yuluf ezmesini light yoğurtla karıştırınca muhteşem tadı oluyor
saat 11:15 gibi yarım büyük ölçek gainerını çak
saat 14:00 öğlen yemeği ;
-100 gr yaklaşık bir dolu tabak makarna
-100 gr yani iki parça kadar tavuk göğüs şinitsel.tavuk göğüsü ince kes galeta ununa bula ve ayçiçek yağında kızart gayet güzel bir tadı olacaktır
-mümkünse yanında 1 adet salatalık yada marul yada göbek tarzı lifli şeyler yemen
saat 15:15 gibi yarım büyük öleçk gainer
saat 17:00 ikindi yemeği;
-100 gr makarna (bir tabak )
-100 gr tavuk şinitsel
-yanında salatalık yada yeşillik
saat 18:45 antreman
-antremanda kesinlikle koşu bandı ve bisiklet yok
-mümkün olduğu kadar hareketler yavaş yapılmalı
-mümkün olduğu kadar ağır kilo girilmeli tabi zorlamadan kendini
-mümkün olduğu kadar az ve kısa antreman yapılmalı ve en güzeli haftada 5 gün hergün tek adele programıdır (birinci gün göğüs , 2. gün omuz , 3. gün kanat , 4. gün kol ,5 gün bacak) ve hergün 2 şer set alt ve üst mide unutulmamalıdır gainer kullanıyorsunuz göbeğe dikkat edeceksiniz.antreman günde yarım saati geçmemelidir.
saat 19:20 yarım büyük ölçek gainer soyunma odasında giyinirken içilmeli (shaker almanız şart internetten alın ucuz bişey)
antremandan sonra protein bar yenilmesi güzel olur.12 gr kadar daha protein alınması lehinize olacaktır.gainerın içinde var ama fazlası zarar vermez.tabi toplamda birseferde 50 gr ı geçmemek lazım
saat 20:30 akşam yemeği ;
-100 gr makarna
-100 gr tavuk
-yeşillik
son yemekten sonra karınınız bir kez daha acıkaçacak benim tavsiyem 3 tane yumurta yemek gece 22:30 gibi onun dışında fındık yemek güzel olabilir.
gece 00:00 yarım ölçek gainer shake
gece 00:00 yada en geç 01:00 da yatılmalı.uyku en az 7 saat olmalı en fazla 8 saat.uyandığınız anda su için 200 ml kadar
tabiki bunları yapabilecek birinin boş vakti olması lazım
bu söylenenler çok zayıf kişiler içindir.spor yapan insan öğün sayısını arttırmalıdır.yoksa kilo sorunu olmayan birinin gainer kullanması çok prfesyonel olmasına bağlıdır ve kilo sorunu olmayan biri gainerı gece kesinlikle almamalıdır sadece antremandan sonra alması bile yeterli olur.önemli olan antremandan çıktığınız anda almanız.
yukarda yazdıklarımı yapan birisi 3 ay sabrederse manken gibi olabilir.tabi antremanını doğru yapmalı ve kısa tutmalıdır.tabi bunların hepsi için para gerekmektedir.
ARKADAŞLAR 5,5 KİLO OLANINI ALIN .büyüğü bile 18 gün gidiyor ufak almanın bir anlamı yok hem daha pahalıya gelir.
buda benim spora başladığımdaki uyguladığım beslenme programı.çok uçuk değildir yeni başlayanlar için idealdir.
kahvaltı (9:30)= *4 yumurta beyazı (haşlanmış) (tanesinde 3,5 gr protein var) 14 gr protein (egg protein tekzincirli)
*100 gr beyaz peynir (14 gr whey protein) (yumuşak bir peynir olması daha güzel olur sütaş ya da yörsan gibi)
*çiftli ekmeğin yarısı ya da 5-6 tost ekmeği ya da 100 gr yulaf ezmesi (lifalif eti markası marketlerde var)
*bunun dışında zeytinini salatalığını domatesini normal kahvaltını yapacaksın.önemli olan yumurta ile peyniri kesin yemen ve ekmek
ben yulaf ezmesi yiyorum ama ilk başlangışta gerek yok yulaf ezmesi yemiyorsan salatalık domates yemeni tavsiye ederim sindirim kolay olur
*Kahvaltıdan hemen sonra multivitamin 1 adet (One a day ya da centrum larden yada gnc yada başka marka)
birinci ara öğün (11:00) *optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala)
öğlen yemeği (13:00) * makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti (balık öğlen yemeğinde olmaz çünkü sabah kahvaltıda peynir yiyorsun) (25 gr et proteini ki kırmızı etteki daha kalitelidir ama ucuz olması açısından ben tavuk yiyorum)
* yanında salata yemeni tavsiye ederim sindirim kolay olsun
ikinci ara öğün (15:00) *optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala ve iç su soğuk olsun tadının güzel olması açısından ve suyu fazla koyarsan tadı bozulur)(sütle tadı daha güzel olur ama ishal olabilirsin ilk başlarda tavsiye etmem)tadı nesquick e benziyor.
ikindi yemeği (16:30) *makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti ya da balık (100 gr tonbalığıda yiyebilirsin dardanellerden) , yanında salata
Antreman 17:30 (antreman programını aşağıda yazacağım)
Antremandan çıktığın anda soyunma odasındayken (18:15 ) *Optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala) (BU ÖĞÜN ÇOK ÖNEMLİ VE ÇIKTIĞIN ANDA ANTREMANDAN DAHA ÜSTÜNÜ GİYİNMEDEN SOYUNMA ODASINDA İÇMEN ÇOK ÖNEMLİ NE OLURSA OLSUN BUNU AKSATMA)
(Antremandan çıktığında ilk 45 dakika içinde en az 3-5 dakika ılık suyla duş alman gerekiyor)(ilk iki hafta burayı atlayıp direk akşam yemeğine geçebilirsin)
akşam yemeği (19:30) *makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti ya da balık (100 gr tonbalığıda yiyebilirsin dardanellerden) , yanında salata ve mümkünse ayran bir bardakta olsa
21:00 sebze yemeği ekmekle yiyebilirsin.(bu sebzeler ıspanak , karnıbahar , semizotu , patlıcan .. vb. olabilir.(gün içinde balık yemezsen bu satte dardanel ton yemeni tavsiye ederim 75-100 gr kadar hem tadıda güzel sıkmaz seni mısırla birlikte salata yapabilirsin göbek doğrarsın birazda içine) aşırı yağlı ve karbon hidratlı olmamalı son öğün ve protein ağırlıklı olmalı sebzelerde soy protein bulunmaktadır.soy protein en hafif etkili proteindir.en güçlü protein whey proteindir(peynir altı suyu proteini)
saat 21 den sonra istediğin kadar salata meyve vb. yiyebilirsin.çok acıkırsan makarnada yiceksin artık napalım.bari temiz karbon al.
kısaca saat 21 den sonra özgürsün yemek konusunda cips ve dondurma tarzı ağır şeyler yememeni tavsiye ederim göbek yapar
gece yatmadan önce (23:00 ya da 00:00 kaçta yatıyorsan) *Optimum Casein Shaker 1 ölçek
*günde en az 2 buçuk litre sıvı tüketmen lazım
*Optimum gainer shake i sadece antreman olan günlerde alacaksın.caseini her gece yatarken.başlangıç antremanında bir gün git bir gün gitme spora ve hamlığını at ilk 1 ay.sonra tek adele programı 2-3 ay kadar.
ben gainerı biraz farklı dozda kullanıyorum.içindeki büyük ölçeği kullanmıyorum.onun yerine caseinin ve wheyin içinden çıkan ölçeği kullanıyorum.standart ölçeği yani küçük olanı.bi keresinde denedim serious mass in içinden çıkan ölçek tam 3 tane bu küçük ölçeğe eş değerdi.
334 gr ürünü bu şekilde kullanabilirsiniz.ama gözünüz karaysa ve paranız varsa.yoksa ölçeğin yarısını 3 e bölüp kullanacaksınız.
ben gainerı sadece antreman olan günlerde 334 gr alarak sorunu çözmüştüm.ilk ay antremanında zaten bir gün git bir gün gitme olayı var.bu da ürünün daha uzun dayanması demek.
progainer serious massla mukayese bile edilmemez.weider giant mega mass tan sonra en iyi gainer diyebilirim.aslında hazım konusunda ondanda iyi.suyla kolay karışması ve tokluk hissi vermemesi sebebiyle ayrıca tadınında çok güzel oluşunu hesaba katarsak fiyatıda uygun olduğundan en iyi gainer optimum serious mass diyebiliriz.
edit=bütün gainerları kullandım (optimum,weider,gainfast,prolab n large , mass tech , gaspari real mass , hardline)
benim tecrübelerimle iyiden kötüye sıralarsak;
1)weider giant mega mass
2)optimum serious mass
3)gaspari real mass
4)prolab n large
5)gain fast
6)muscletech
7)hardline (aslında hardline bu klasmanda bile değil ama yinede yazalım)
bunlar benim görüşüm.toz kullanımını hiç kesmeyin.2-3 paket bitirin.düzenli kullanın.
fiyat kalite dengesine bakarsak en iyi ürün optimum serious mass diyebilirm.5,5 kilo alırsanız ucuza gelir.yoksa zarar edersiniz.ufağını almayın.yukardaki mesajlarda nasıl kullanılacağını beslenme ve antreman programlarını anlattım.
çok önemli bir uyarı olarak tekrar edersek;
"EĞER BESLENMİYORSANIZ TOZLAR BİR İŞE YARAMAZ.GAİNER TAKVİYE AMAÇLI BESİN DESTEĞİDİR"
önce beslenme programınızı yapın antremanlarınızı düzene sokun ondan sonra gainer kullanın.
spor yapmadan kullanırsanız kilo alırsınız ama sadece göbek olarak . çünkü eritemezsiniz ve eşit olarak dağıtamazsınız.kürek , yüzme gibi sporlardada kullanılabilir tabi düzenli yapıyorsanız.ama en uygun spor fitness ya da body buildig tir.
Basit düşünün.vucudunuza girenler ve çıkanlar.Enerji alıyorsunuz.Aldığınız enerji yaktığınızdan fazlaysa depolanır ve kilo alırsınız.Az besleniyorsanız spor sizi zayıflatır.Bu sebeple zayıf arkadaşlar antremanlarını kısa tutmalı hareketleri yavaş yavaş yapmalı ve mümkün olduğu kadar yavaş hareket etmelidir.uzun antremanlar sizi daha fazla zayıflatır.Zayıf arkadaşlar ısınma amacı dışında bisiklet ve koşu bandı gibi enerji harcatıcı hareketler yapmamalıdır.Kardiyovasküler hareketler sizi formda tutmak amacıyla yapılır.Yani mevcut olan kas kütlesini korumak ve yağ yakımı amacıyl****ilo almanızı engeller.
Kilo almak iki türlüdür.Kas olarak kilo almak ve yağ olarak kilo almak.
Neden makarna yeriz? çünkü yağ yoktur.Baklavada karbonhidrattır.Ama yağve şekerden gelen karbonhidrattır ve kas olarak değil yağ olarak kilo aldırır.Mümkün olduğu kadar şekersiz karbonhidratlarla beslenmeliyiz.Şeker sadece meyvadan (fruktoz) alınmalıdır.
Bir insanın günlük şeker ihtiyacı 2 küp şeker büyüklüğündedir.Daha fazlası size kas olarak değil göbek olarka geri dönecektir.Kilo alacaksınız ama vucut sahibi olamayacaksınızdır.
İşte gainer tam bu noktada en başarılı besin takviyesidir.Temiz kompleks bir karbonhidratır ve şeker oranı düşüktür.
En iyi gainer en az yağ ve şeker içerendir.Paketin üstünü dikkatli okursanız "NO SUGAR ADDED" yazar.Yani ekstra şeker eklenmemiştir der.
Diğer gainerlara baktığınızda şeker oranının yüksek olduğunu içine şekeri basıp nişastayı basıp aroma koyup alın size kilo aldırıcı diye sunulduğunu görürsünüz.
O zaman gainera para vermeyin niyetiniz buysa alın corn flakes (yüz gramında 30 gr şeker var) 5 tane çilekle atın blendera çekin 100 gr günde için.
Gainer alıcak paranız yoksa yulaf ezmesi yada makarnaya abanmanız gerekir.Ama gainer ların özelliği içinde mineraller vitaminler ve proteinde bulunmasıdır.Bu sebepledirki protein tozları pahalı gainerlar ucuzdur.Çünkü karbonhidrat ucuz birşeydir.100gr makarnada 80 gr karbonhidrat vardır yani bir paket makarnada 400 gr karbonhidrat var ve 1 tl =) (bu tozun 336 gr ında 225 gr karbonhidrat olduğunu hatırlatırım)
demekki öncelik beslenme.Sonra beslenme düzenine ek olarak ek kilo almak için gainer kullanmalıyız.Kilo mu almak istiyorsunuz günde 5 postada eşit saat aralıklarıyla normal yemeğinizin üstüne 1 tabak 1 tabak toplam 5 sefer makarna yiyin.bunu 1 ay yapın.Bakın nasıl kilo alıyorsunuz.Hemde günde 1 tl ye.
Uzun süredir kullandığım bir gainer.2 kutu sipariş etmiştim.1 kutusunu bitirdim.Baya oldu bitileli ama bir türlü yorum yazamamıştım.Benim gibi zayıf olan arkadaşlara tavsiyemdir,kesinlikle alsınlar.1 kutusunu yaklaşık 1 yılda bitirdim bazı zamanlar spor yapmadım bazı zamanlar da almadım ya da genellikle ölçekten az aldım , çünkü gerekli protein ve karbo yu dışardan almaya çalışıyorum bunu sadece antreman sonrasında recovery için kullandım.Gerçekten faydasını gördüm iyi bir spor ve beslenmeyle 1,5 yılda yaklaşık 6 kg aldım.Ve imkanı olanlar için tavsiyem örneğin akşam 10 da yatıyorlarsa 8 de spor yapıp üstüne bunu içip daha sonrada beslenmeyi tamamlayıp yatmaları.Ben öyle yaptığım zamanlar daha fazla fayda aldığımı gözlemledim.