onu yeme bunu yeme !!!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve magicbaris tarafından 19 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Taş Devri Diyeti bilimsel olarak kanıtlanmamıştır iddiasına ne diyorsunuz?
    Halt etmişler! Taş Devri Diyeti’nin en az insanlık tarihi kadar yani 8 milyon yıllık geçmişi var. Yüksek karbonhidratlı diyetin geçmişi ise bir asır bile değil. İlki insanlığı buralara kadar getirmiş, diğerinin ise bizi tahrip etmekten öte işe yaramıyor. Hatta tam tersini yaptığı görülüyor. Düşük yağlı diyetlerin ABD’de obezite oranını 20 yılda iki katına çıkarttığını biliyoruz. Taş DevriDiyeti’ni tabiat ana yazmış, diyet diktatörleri değil!








    Birçok beslenme kitabında tam ekmeğin iyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olduğu yazılı? Ekmek yemezsek bunlardan yoksun kalmayacak mıyız?
    Taş Devri Diyeti’ne karşı çıkanların önemli argümanlarından biri de bu. Buradan sanki ette, sebze ve meyvelerde bahsedilen besi öğelerinin az olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılıyor ki, bu çok yanlış. Et, sebze ve meyvelerde aynı kalorik hacimdeki ekmeğe oranla lif, mineral ve vitamin kat be kat fazla. Ekmeğin başka bir zararı da içerdiği fitat nedeni ile kalsiyum, demir ve çinko gibi elementlerin emilimini azaltması. Bir başka konu da şu. Tüketilen ekmeğin dörtte üçünden fazlası beyaz ekmek ki bunların vitamin ve mineral içeriği tam ekmeğe göre çok daha düşük. Mesela 100gram tam ekmekte 4 miligram demir varken, aynı miktardaki beyaz ekmekte bu rakam 0.5miligram.










    Tabii ki fiziksel aktivitenin sağlık üzerine olumlu bir etkisi var. Ama bu sandığımızdan fazla değil. Örneğin Finlandiya’nın Kuzey Keralia yöresinde (Azize Helena kasabasında) izole olarak yaşayan çiftçilerin fiziksel aktiviteleri fazla olmasına rağmen Kroner Kalp Hastalıgı oranları oldukça yüksekmiş. Üstelik yağ tüketimleri çok az olmasına rağmen! Bilin bakalım neyi çok tüketirlermiş. Un ve şekeri! (9).

    Burdan tas devrindeki kadar hareketli olmalıyız mantıgı cürütülmüs oluyor Un ve seker tuketimi yuksek aktiviteye ragmen kroner kalp hastalıgı yapıyor

    Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby ve önemli şehri Goroka’da yapılan otopsiler incelendiğinde ilk koroner kalp hastalığı teşhisinin ancak 1964 yılında konulduğu saptanmış (10). Bu tarihten önceki otopsilerin hiçbirinde koroner kalp hastalığı tespit edilmemiş. 1964 yılından itibaren ülkenin kentsel yöresinde yaşayan kişilerde hastalığın hızla arttığı görülmüş.
    Buna karşılık 1990’lı yılların başında geleneksel beslenme tarzlarını (deniz ürünleri, Hindistancevizi, meyve, kök gıdalar) sürdüren Papua Yeni Gine’nin Kitava adasındaki insanlar felç ve koroner kalp hastalıkları bakımından incelendiğinde, hiçbir adalıda bu hastalıklara ait bir bulguya rastlanmamış

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 03:57 ----------

    YesiLZeytin

    senin o konuda yazdıgın bilimsellikten uzak bir yazıydı. Tas devrindeki kadar hareket etmeyen birisi yuksek yag protein dusuk karbonhidrat ile beslenirse ne gibi zarar gorur ? Bu konu hakkında bilimsel bir calısma okudunmu gördünmü ? O kadar kesin konusuyorsun ?

    Ben sana eskimoları arastırmanı öneririm 6 ay buzdan yapılmıs klubelerinden cıkmayan fazla fiziksel aktivitesi olmayan yemekleri fok fok yagı balık balık yumurtası olan kesinlikle un seker hatta meyve dahi bulamayan eskimolarda neden kalp kirizi ve kalp hastalıkları gorulmuyormus?
     
    magicbaris bunu beğendi.
  2. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    Köy yumurtası buluyorsanız 10 tanede yiyin problem yok yeterki çıktığı yeri görün ve hayvanın yemlenmesine dikkat edin.Günümüzde suni yemle beslenen 20-30 günde kesime giden tavuklardan bahsediyoruz.Köy tavuğu saatlerce kaynayıp ancak pişerken yeni nesil tavukların üzerine kaynar su dökerseniz bile haşlandığını görürsünüz :)

    Eskisi gibi değilki üreticiler ticari kaygılar yüzünden sağlıkla oynar oldu.Bir çiftliğim olsaydı orada tereyağı,yumurta ve diğerlerini yapabilseydim en azından kendime kadar sonuna kadar yağlada beslenirdim,ancak malesef şuanda mümkün değil belki daha sonra...
     
  3. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    @heldic

    Ben bu diyetin zararlı ve karşısında olduğumu söylemedim beni hala o tarafa çekmeye çalışıyorsun. Ama henüz güvenmek için yeteri kadar delil yok, ancak sadece bu diyeti uygulayıp sonuçlarını gözlemleyen arkadaşların verdiği bilgilere göre kafamızda yorumlar oluşabilir.
     
  4. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    güvenmemen için ne sebep var? kolesterol yüksek olduğu içinmi? Loren cordain bu beslenme biçimini uygulayan profesör atlet. Görseniz 20 yasında gençlere taş çıkaracak derecede dinç bir insan.

    ve hepsi şunu ekliyor yağın kesilmesinin iyi olmadığını.

    bakın açık konusalım ve bunu hocamızda söylüyor. Metabolizma masalları rafa kalktı. Bunuda unutmayalım yani artık kasları olmayan insanlarda kilo verebilecekler hemde istedikleri kadar.

    insanları madde bağımlısı yapıp metabolizman yavaş hızlı çalışıyor gibi ayrımlarla beyinlerini mahvettik ve karıştırdık.

    günde bir öğün yiyin isterseniz metabolizmanız yavaşlamaz. metabolizmayı yavaşlatan zaten yüksek karbohidratlı beslenme.

    Yağlar göbek yapmıyor bunuda ekleyelimde arkadaşlarımızın gönlü rahat olsun. Bu gun tam olarak 300 gram kadar proteinlerle beraber yağ tükketim. 3-4 avuçta kuru üzüm ve bir mandalina.

    sizce ben sorunsuz bir şekilde nasıl hala ayaktaym ve su an dışarı çıkıp gezesim var. inanması güç. Hiç bir yorgunluk belirtisi yok.

    kardiyologlar bunu desteklemiyor ilaç firmaları desteklemiyor hazır ürünlerin satıcıları desteklemiyor ve kısacası işin içinde rant var. Hocalarında destekleyeceğini dusunmuyorum.

    Dolayısıyla ahmet hocamız ve doktor pascal ve doktor atkins bunu delileri ile kanıtlıyor.

    Loren cordain bunu kanıtlıyor mesela.

    doktor atkins diyeti biraz asidik yükü fazla ancak emin olun karbohidratlı diyetlerden çok daha güvenli ve zarar verme olasılığı çok daha düşük.

    Bakın 8 saat oldu tam hala daha yemek yemek istemiyor canım.

    gün içinde deli gibi öğün yapmaktan bıkmıştım. sürekli altı öğün yap dışarı cıkarken ne oluyor peki. Oğlen dışarı çıkıyoruz aa bu gun altı öğün yapamadık. ne kadar saçma ya. geçen zamana yanıyorum su an.

    enerjim kesilmiyor bunu ugur güvenede anlattım. Bol bolda çekirdekli kuru üzüm yiyorum.

    Karbohidrat insan için çok önemli bir malzeme değil aslında ancak mutluluk kaynağı.

    karbohidrat insanları mutlu yapıyor insanların sadece yağ ve proteinle beslenmesi onları çok dirençli hale getiriyor ama düşük kan şekeri baş ağrısı yapar biliyorsunuz ve bu sırada yakıt olarak yağlar devamlı yakılır.

    hocamız diyorki yemeklerde çekirdekli kabuklu kuru üzüm yiyin bol bol yiyin diyor mesela.

    Yani kalori olaylarına takılan insanlardanmısınız yesil zeytin ? ben kalori hesaplamalarını yapanada yaptıranada kızıyorum.

    Doymadıktan sonra neyin anlamı kalabilirki, neden insulini devamlı zıplatalım ve yağlanalım.

    Bodybuilder oluruz okey, ama daha yolun başında sayılırız.

    yani siz delil ve ispatmı ariyorsunuz bu iilk insan beslenmesinin mükemmeliği için sayın ahmet aydına güven duymuyormusunuz.

    Kendisi bu konularda çok uzman.

    Doktor atkins, doktor pascal dan çokta farklı dusundugu tek noktalar yemeklerde yada diğer zamanlarda antioksisant içeriği yüksek meyveleri tüketmek.

    KAKAO tüketimi serbest mesela tam bir antioksidan

    türk kahvesi içebilirsiniz fincanda

    haftada 2 kere rakı icmenize izin var o da gülmek eğlenmek keyif almak için.

    bende aynı fikirdeyım karbohidrat neşe kaynağı, yağlar ise insan vücudunun yaşamını sağlayan ve enerji santrallerinin en iyi şekilde çalışmasını sağlayan maddelerdir.
     
    Son düzenleme: 28 Kasım 2010
    magicbaris bunu beğendi.
  5. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    ancak bu sporda bişiler inşa etmek isteyen herkes bilirki ortalama 80 kilo birini ele alsak. gunda 3500 kcal , 300 gr karb. , 150 gr yağa ihtiyacı vardır. bunlar ortalama rakamlar kişinin fiziksel yaspısı bunları deiştirebilir. metabolizma hızı vs. buna etkendir. ama emin olun ortalama rakamlardır bunlar. sıkı ant. yapan kişiler için gecerlidir. karblar kan şekerini yukselterek kaslara enerji sağlarlar. gercekten sıkı calısan ve bişiler yapmak isteyen birinin bu rakamlara ihtiyacı vardır. ancak amaç life fitness ise sağlıklı kalmak form tutmaksa sadece tabiiki buna gerek yok bu rakamları harcayamazsanız sonucundada istemediğiniz yağları kazanırsınız. oyuzden karb kotu yağ kotu demeden once amaç nedir? nasıl bişiler bekliyorsunuz bu spordan? sorularını dikkate almak lazım. kas inşaa etmek için gunluk ihtiyacımızdan 1000 kcl fazlası ihtiyacımız olan ilk şeydir. bu kalori(ve total kaloride dahil) sadece yağlardan yada sadece karb lardan elde edilemez. karma yontemle hepsinden kullanmak gereklidir. yağların nasıl vucuda faydaları varsa , karblarda doğru kullanıldığında faydalıdırlar. ister yiyin ister yemeyin ben bişi demiyorum ancak burada karblar kotudur bunarı tuketmeyin gibilerinden insanları yanlıs yonlendirmeyin. karbında iyisi kotusu var tıpkı yaglarda olduğu gibi. iyi çalışmalar saygılarımla...
     
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    konumuz saglikli beslenme ise icine tahil giren hersey zararlidir benim gorusum boyle cig sebzeler saglikli meyvelerin dusuk sekerli olanlari sagliklidir
     
  7. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    karblar kan şekerini yukselterek kaslara enerji sağlarlar.

    Sadece karbonhidrat değil yüksek miktar proteinde insülini yükseltir.

    Ketojen diyet sadece yağ yakma diyeti olarak kullanılmaz ayrıca kas inşası içinde kullanılır. Daha öncede belirttiğim gibi kas inşası için kalori arttırırsın bulk diyet olur kalori düşürürsün definasyon diyeti olur.

    Kas inşaa etmek için gunluk ihtiyacımızdan 1000 kcl fazlası ihtiyacımız olan ilk şeydir

    Böyle mucizevi bir rakam yoktur. Bu metabolizmaya bağlıdır. Sporcu kalori fazlalığına ihtiyaç duyar. 1000 kalori fazlalığı metabolizması yavaş olan bir kişiyi hem kaslandırır hem yağlandırır.

    karblarda doğru kullanıldığında faydalıdırlar

    Karbonhidrat yükleme günüde onun için vardır zaten bu diyette.

    Kas kazanımı için bende karbonhidratlı beslenme şeklini kullanıyorum ama bu yöntem sağlık mı dersen değil ama en etkilisi bu. Ayrıca oklahoma insanları yanlış yönlendirmeyin diyorsun ya bence bunu sen yapıyorsun gibi geliyor bana. Her buraya yazdığım bilgi için kaynak gösteriyorum. Lakin eğer biz bu görüşlerle insanları yanlış yönlendiriyorsak lütfen sende bunun yanlışlığını bir araştırmaya kanıtlarsan bizde yeni birşey öğrenmiş oluruz.
     
    Coyote ve heldic bunu beğendi.
  8. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    sayın oklohama, karbohidratlar kasların içerisinde glikojen olarak depolanıyor ve neticede insanın enerji kaynağı değiller.

    Gün içerisinde sürekli yağ yakıyoruz, zaten yağların aşırı kesilmesi ile beraber doyma hissi ortadan kalkıyor.

    Dolayısıyla aç olan vücut insulin direncide düşmediği için tutuyor kaslara saldırıyor.

    Ve yine karbohidrat yine kaslar.

    Asıl tehlikeli olan karbohidratlar. ama hepsi değil tabiki.

    Sağlıklı olan karbohidrat kaynakları var. Mesela esmer pirinç çok pahalı bir ürün örneğin yulaf örneğin fıstık kabukları ve yulaf bir arada tüketildiğinde bu mükemmel çok daha yavaş emilen bir karbohidrat kaynağı oluyor.

    Mesele şuki insanlar ağız tadına ve mutluluk durumlarına göre hareket ediyor.

    Ben kalori hesaplamalarına karşıyım demiştim.

    dolayısıyla kas arttirmak ve yağ yakmak isteyen adamın bol bol yağ ve proteinle beslenmesini önermiştim.

    Birincisi yapılan butun araştırmalar gösteriyorki karbohidrat yaşamımız için gerekli bir kaynak değil.

    Sadece kas içerisinde glikojen olarak depolanıyor ve insana mutluluk sağlıyor.

    İkincisi kötü karbohidrat kaynaklarının, vücutta verdiği hasar yağların vereceği hasardan daha berbat.

    düşününki insan iki öğün yiyor ve akşama kadar açlık falan hissetmiyor ve kas kütleside artiyor.

    Ancak içerisinde glikojen yok.

    altı hafta sonunda emin ol yavaş adımlarla glikozda verilecek.

    metabolizma masalları ve insan bedeninin çalışmasını bilmeyen göz ardı eden kişiler tarafından sürekli kandırıldık.

    Karbohidrat almassak neden kaslarımız yıkılsınki ?

    Ayrıca size verdiğim örnekler belgelerle elimde mevcut.

    Ayrıca insulin direncini yenen tek beslenme biçimi bu, vücutcularında programına girmeye başladı.

    Klasik olarak doyma kavramı öğrenilmedikçe kalori hesaplamaları devam edecek.

    ben ne kadar besin tüketip tüketmeyeceğimizi enerji ile değil geçmiş çağlarda yaşayan kabilelerin beslenme stilleri ile belirleneceğine inanıyorum.

    Bunun içinde size kaynak gösteriyoruz ama sanırım anlamak istemiyorsunuz.

    Ketojen yaptıgınızı söylüyorsunuz ve hareket etmekte zorlandıgınızı soyluyorsunuz.

    Siz kalori hesaplaması yaparak ketojen diyet yapmışsınız sanırım.

    Böyle birşey mümkün değil vücudun ne zaman doyup ne zaman doymayacağını anlamanız ve diğer bütün hislerinizin farkına varmanız zaten 2 hafta sürüyor.

    Uyku su içme yemek yeme tatlı isteği bunların hepsini anlamanızu sağlıyor birde üzerine yağ yakıyor birde üzerine kasları koruyoruz.

    Sadece bu yönüyle kötüde değil dedik.

    Loren cordain 6-8 haftadan sonra taamen esmer pirincin ve doğala yakın ürünlerin yenebileceğini söylüyor.

    Bu insan doğası için en temiz beslenme biçimi.

    Zaten hocamızın dediği gibi bazıları bu ziyaretimizi hiç sevmedi ve beyenmedi.

    Bir bağımlı gibi yaşadıgımız gerçeğini asla aklınızdan cıkarmamanız gerekiyor.

    Doyma sinyalleri ni algıladıktan sonra ortalama 7-8 saat sürüyor bu.

    O zaman soruyorum size şimdi ben bir oturuşta 1500kalori yağlı proteinli besin yedim. ve daha sonra bir 1500 kalori daha.

    dolayısıyla 2 hafta icinde vücudumun yağ metabolizmasını aktif hale getirdim ve acıkmıyorum.

    Söylermisin bunun neresi ters? ben burada terslik göremiyorum.

    Ancak olay bel çevresinde bitiyor ve tartıları yasaklıyoruz.

    bel çevreniz genişlerse eğer çok enerji aldıgınızın göstergesi. Eğer azalırsa fazla enerji aldıgınızın göstergesi.

    Sonuçta insan vücuduna yeterli olan amino asitlerin miktarları çok yüksek değil.

    Bunun için gunde 6-7 tam yumurta ve yarım yada 1 litre kefir tüketimi ve bolca sebze ve kabuklu fındık fıstık urunler tuketmemiz bize losin izolosin ve valin açısından yüksek değerleri ve butun yeterli amino asitleri sağlıyor.

    kasların içinden su ve glikojen çekildiğinde 4-5 cm oynama gerçekleşiyor ve sonuçta ortaya kas lifleri çıkıyor.

    Hipertrofi ( gücünüzün yüzde 50-60) arasında bol tekrarlı çalıştıgınızda ise kaslarınız büyüyor?

    şimdi bunun karbohidratla ilgisi ne? yada alınan enerji ile. aynı enerji mitokondrilerde yakılıp vücutta kas yapımında kullanılmıyormu?

    Damak zevki mutluluk kaynağı derseniz anlarım.

    ancak yağ yakacak ve kas arttiracak arkadaşlarımız için ketojenik diyetler en iyi çözümlerdir.

    özellikle 2 hafta içinde sorunlar azalacaktır ve enerji bombası haline geleceksınız.

    Taş devri diyeti ayrıca doktor pascal diyetlerinden daha yumuşak ve daha modern ve güzel. yağ yıkımını biraz sekteye uğratacaktır ancak bunuda egzersiz ve sporla çözüyoruz.

    2 haftadan sonra glikojen depolarınız boşaldığında kaslarınız dümdüz oluyor. O zaman gerçek ölçünüzde ortaya çıkıyor :)

    sonuçta 38-40 olan kollar birden 36 35 lere düşüyor. Sporcuda bu durumdan memnun olmuyor :)

    sonra karbohidratlar tatlı ve güzel geliyor.

    leptin seviyeleri düştüğünde aşırı acıkma ataklarıda yaşanmaya başlanıyor tecrübe ile sabittir.
     
    Son düzenleme: 28 Kasım 2010
    heldic bunu beğendi.
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    tas devri diyetide cok guzel bir diyet fakat yag yakimi biraz yavas oluyor ketosisden atiyor zaman zaman



    bugun 0 karbo yuzde 80 yag yuzde 20 ile basladim 1 ay ketosisde kalip yag yakmayi hedefliyorum
     
  10. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    @Coyote & @Achilles1980

    Siz ikiniz de ketojenik diyet yaptınız sanırım.

    Bu diyette antrenman sırasında enerji durumu nasıl oluyordu, ve enerji sürekliliği? Yanlış hatırlamıyorsam antrenman süresi yarım saati geçmemeli diye okumuştum birinizin yorumlarından.

    Ayrıca siz antrenman günlerinde karb. yüklemesi yapıyor muydunuz?
     
  11. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    İlk önce şunu belirteyim diyete adaptasyon kolay bir süreç değil. Tamamen enerji kaynağınızı değiştiriyorsunuz bu da haliyle halsizlik bazen baş ağrısı yapabiliyor ki bunlarda geçici yan etkiler. Benim kişisel olarak çok fazla yaşadığım yan etkiler olmadı ama dayanıklılık konusunda başta sıkıntılı olduğu doğru yani antremanın zamanını sınırlı tutmalısınız yeteri kadar şiddetli çıkarabilmek için fakat daha sonra vücut tamamen adapte oluyor ve karbonhiratla yaptığınız antremanlardaki gibi oluyorsunuz.

    Ben definasyon için uyguladığım için hafta 1 gün karbonhidrat yüklemesi yaptım. Bulk dönemde ise 2 farklı çeşit keto diyet uyguladım. Birinin ismi TKD ( targeted ketogenic diet ). Yani antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat aldım sadece gün içinde. Diğerinin ismi CKD yani definasyon döneminde yaptığımla aynı. Tek farkı 2 defa karbonhidrat yükleme günü olması. Biri çarşamba biri c.tesi günü gibi. Dediğim gibi kaslanmak için kullanılabilir bir diyet devam etmek cidden pek kolay değil. Ayrıca karbonhidratlı diyetler kas kazanımı için ketodan daha iyi fakat bu ketonun kullanılamayacağı anlamına kesinlikle gelmez.

    Yine bununla igili bir araştırma yapılmış. Yağ, karbonhidrat kaynağı gibi etkili bir enerji kaynağı olduğu ortaya çıkmış.

    [​IMG]

    Görüldüğü gibi ilk hafta endurance time da düşüş olmuş yani dayanıklılık süresi ama vücut alışmaya başladıkça yükselmiş ve hatta karbonhidratlı diyeti geçmiş. Tabii araştırmada kilo verilmiş o olmuş bu olmuş onları yazmıyorum bile.

    Fakat tekrar belirtiyorum kas kazanımı ketojen diyetle olur mu ? Evet kesinlikle olur fakat karbonhidratla diyete nazaran daha yavaş gerçekleşir. Bunu göze alıp başlamak gerekir.
     
    heldic ve YesiLZeytin bunu beğendi.
  12. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Adaptasyondan ziyade, hücre içinde bulunan yağı enerjiye çeviren enzimlerin artması için 6-8 hafta öneriliyor ve ilk 2 hafta idman falan yapmayın demiştik.

    Çünkü inanılmaz oranda değişimler sonucu kendımızı tuaf hissedebiliyoruz.

    bu sırada ibadet edin meditasyon yapın bol bol uyuyun gezin dolaşın eğlenin demiştik.

    Testosteron seviyeniz aşırı yükseleceğinden (bol yağ tuketımı) enerjiniz mükemmel oranda artacak.

    Leptin seviyeside yükselecek hücre içinde bulunan quenzim10 ve mitokondriler etkinliğini arttiracak.

    Zaten düşük karbohidrat diyetlerinin mantığındada bu yatar ama yağlar kesildiği için doyma sinyalleri ve hissi ortadan kalkar.

    bunun sonucunda vücut kaslara yönelir.

    kas kaybı denilen şey bu .

    insulin düşürüldüğü zaman yada insulini hızla arttiran yiyecekler alınmadığı zaman ve antioksidan değeri yüksek ve insulini çok daha yavaş yiyeceklerle ketojenik diyet uygulandığında

    6-8 hafta sonra herşey eskisinden daha iyi oluyor.

    2 hafta sonra etkileri başlıyor demiştik.

    buda yağ yakan enzimlerin artması ile ilgili ve hücre faaliyetlerinin doğduktan sonraki ilk 6 aydaki faaliyetlerine geri dönmesi ile ilgili.

    insanoğlu genetik şifresinde enerji kaynağı olarak yağın kullanıldığı yazıyor

    eğer öyle olmasa ilk altı ay boyunca annemiz bizi ketojenik beslemizdi

    çünkü anne sütünün yüzde 50 oranında doymuş yağlar ve kolesterol yüzde 28 sadece şekerden olusuyor ayrıca içerisindeki mineral ve vitaminler çok zengin geri kalanı su.

    zaten diyetin bu noktadan yola çıktıgını da belirtmek istiyorum. Taş devri diyeti ise bir yaşam biçimi.

    yani diyette karbohidrat tamamen yasaklanmasına gerek yok. Esmer pirinç ve Yulaf, tam tahıllı ekmekler(yüzde98 olmakzorunda bizim fırıncılar hileli ekmek yapıyor)

    insulini bozan şey ve yağlanmanın sebebei insanoğlunun yaptığı saçma ve gereksiz besin maddeleri.

    nutrition and pyscal degenereation (beslenme ve fiziksel yozlaşma) kitabı incelendiğinde şaşırtıcı ve inanılmaz sonuclar çıkıyor.

    beyaz adamın kendine yaptığı kötülükleri görmek zor değil aslında.
     
    Son düzenleme: 29 Kasım 2010
    YesiLZeytin bunu beğendi.
  13. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    kaliteki karbonhidratlardan bahsetmişsiniz. aslında bende bunlardan kullanmak gerektiğini söylüyorum ama dinleyen yok. bu tarz karblardan ve yağlardanda tuketerek + protein = dengeli ve kaliteli beslenme çıkıyor ortaya. yukarıda bundan baska bişeymi yazdım acaba? onun dışında kcal meselesi yukarıdadfa belirttiğim gibi ''ortalama rakamlardaır'' kişi yağ oranına ,metabolizma hızına, ant. sistemine bağlı olarak bu rakamları ayarlar. siz bana laf yetiştirmek yerine once bunları dikkatle okuyun. bunun dışında kcal fazlası bir gercektir eğer amaç kas kazanmaksa. ama bu fala kcal siz deneme yanılma yada bir diyetisyenle beraber(ki bu daha isabetli olur) uygun miktarı bulursunuz. bundan sonra çalışmalar bu doğrultuda ant. yapmayıda gerektirir. yani anlayacağınız tamamıyle birbiriyle bağlantılı bir durum. taş devri diyorsunuz. tamam. ancak bu donemde meyveler, sebzeler, koklu bitkiler tuketmiyormuydu insanoğlu. ''ben buradakilere deli gibi karb. tuketin onerisi yapmıyorum'' sadece doğru ve gerekli olanlarını uygun zamanda tuketin diyorum. mesela fazla kcal. alımını ant. dışı gunlerde azaltabiliriz gibi. sadece tek bir kelimeye takılıp yorumlar yapmayın resme at gozluguylede bakmayın biraz geniş bakın. vede nasıl beslenirseniz beslenin bu saatten sonra beslenme kısmında tekbir yorumda bile bulunmayacağım. saygılar iyi çalışmalar ...
     
  14. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    At gözlüğüyle bakan biz değil sensin. Sen karbonhidrat alımının zorunluluğunu anlatıyorsun biz almadanda ve ya sadece belirli dönmeler alınıp spor yapılıp bulk olunabileceğini söylüyoruz. Sonrada bize abuk sabuk yorumlar yapıyosun yok insanları yanlış yönlendirmeyin diye. Bundan sonra senin yazdığın her yanlış yorum karşısında altına doğrusunu yazıcam. Ayrıca bu çok bilmişliğin devam ettikçe bende sana bu tavrımı sürdürücem.
     
    heldic bunu beğendi.
  15. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    2 haftadır taş devrine benzer şekilde besleniyorum ama değiştirdim biraz. Sabah tereyağında 5 tam yumurta +200 gram tavuk veya et , öğlen 100-150 gr et yarım litre süt , antremandan önce 14 gibi falan 100 gram tereyağlı bulgur , 200 gr et , 150-200 gram yoğurt , antremandan 1 saat sonra 19 gibi falan yarım litre süt 100 gr tereyağlı bulgur , 200 gr et , yatmadan 1 saat önce de 100-150 gr kaşar yiyorum.

    Yoğurt süt falan tam yağlı hepsi , etde de en yağlı olan bölgeleri tercih ediyorum but kalça falan. Baya bi kalori ediyor hesaplamadım ama hesapladığım zamankinden daha fazla kalori aldığım kesin idmanda bir düşüş yaşamadım , 1 kilo verdim göbek inceldi onda da , kaldırdığım ağırlıklarda eskisi gibi artış devam ediyor , yorgunluk yok eskiden antreman sonrası ölü gibi olurdum

    Benim sonuçlarımda bunlar 2 haftadır yapıyorum ama sizin gibi değil diyet antreman oncesi ve sonrası karbo alıyorum 200 gr bulgur + sütten falan gelen karbolarla 150-200 gr arası karbo alıyorum bunu kesmedim kesmekte istemiyorum bu şekilde memnunum

    Kesin olarak diyebileceğim tek şey yağları artırdım hatta aşırı arttırdım arttırdığımdan beri libidonun arttığını bizzat hissediyorsunuz gerek zihinsel gerek fiziksel belli oluyor enerji bitmeyecekmiş gibi hissediyorum son tekrar çıktıktan sonra bi 5 tekrar daha yapabilirmişim gibi geliyor daha 2hafta oldu idmandan sonra hoplayıp zıplayasım geliyor eskisi gibi acıkmıyorum da yakında belki karboyu da keserim ama şimdilik öyle bi niyetim yok iyi gidiyor böyle
     
    Coyote ve heldic bunu beğendi.
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    gun gectikce daha iyi olcaksın arkadasım vucudun adaptasyon surecinde su an

    insanın zihnin ve nesesinin yerinde olması cok guzel
     
  17. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    forumda okuduğum en yararlı topiclerden birisi oldu bu, çok güzel atışmalar da var :)

    bu arada şunu sormak istiyorum: karbonhidrat bakımından yoğun olan gıdalar hangileri?
     
  18. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    icinde un olan hersey makarna princ bulgur v.s ve icinde seker olan hersey ve meyvelerin bazıları
     
  19. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    Meşhur 3 zehir yani: Un-tuz-şeker
     
  20. codespr
    Offline

    codespr Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    ben bu şekeri kısma olayını son zamanlarda çok sivilcelendiğim için uygulamak istiyorum bir nevi taşdevri diyetini ama gün içinde dışarda yemek zorunda olduğum öğün dolayısıyla rafine ürün almak zorundayım bazen fakat evde sadece kaliteli karbonhidrat ve çok fazla et ve sebze ile beslenme amacı güdüyorum.Antremandan sonra 200 ml kadar basit şeker( meyva suyu) alıp glikojen depomu doldurmam gerekmiyor mu ?

    Bir de tuz vücutta su tutulmasını sağlayan bir şey.Kuruyemiş sınırsız yazmışsınız bir yazınızda Sayın @Coyote.

    Beni beslenme hakkında biraz daha kesin kurallarla bilgilendirirseniz sevinirim.Çünkü bu sene nefes alıcak vaktim dahi yok ama en azından vücutsal açıdan biraz da olsa gelişme sağlamak istiyorum.

    İyi forumlar herkese.
     

Sayfayı Paylaş