Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

• Total voters
    1.714
ozaman sağ bilek kemiğinizin sağ tarafındaki kemiğe dokunun..yada bileğinizde aralık gibi bir alan var ise yada asıldığınızda boşluk ciddi seviyedeyse,o halde eğifizleriniz açık demektir...

Orinafore, benim bileklerimde dediğin boşluktan bir hayli var. Yanlız benim bileklerim zayıf ve ince. Çıkmaya çok müsait bir yapıda. Bu tespit ne kadar güvenli. Bilimsel bir açıklaması ya da kaynak varsa paylaşır mısın? Bu kadar basit olacağını tahmin etmiyorum benn...

Orinafore, dediğin testi yaptım ve 6mm'e yakın bir boşluk tespit ettim (tabi doğru yapabildiysem...) elimin sağ kenarındaki çıkık kemik ile bileğimin sağındaki çıkık kemik arasında boşluk bu.

Bir de sakal konusuna gelirsek, bıyık ve çene altım sık ve uzun olarak çıkıyor ama yanaklarımda ve faullerimde çok az var. Son zamanlarda sıklaştırıyorum ve belli bölgelerinde sakal çıksa da yok denecek kadar az sakalım var. Burdan bir çıkarım yapabilir miyiz :)

ben 23 yaşındayım. sakallarım az ve sert çıkmyor. bilek testini yaptım bende boşluk var. hala uzacak halim yok heralde

arkadaşlar benim boy 1.71 ve dert ettim bu konuyu ve aralık 92 doğumluyum yani 16 mı doldurmama 2 ay daha var ama ergenliğimi biraz erken yaşadım yani bütün yüzümde olmasada sakalım fln var traş oluyorum aralık 24 de 17 ye gircem boyum daha uzarmı sizce ?

Arkadaşlar fazla gelemiyorum siteye..ama geldikçe yazmaya çalışıyorum..şimdi epifiz ve boşluk olaylarına gelelim..epifiz testinde boşluk çıksa bile zaten en fazla 1cm oluyor bu hatten sonra ancak streoid iğneleriyle çok fazla uzayabilirsiniz...sakalınız ve bilekleriniz açıksa bile uzamıyorsanız o halde hormonel bi sorun vardır mutlaka doktora danışın....en önemlisi senin dediğin salvadore_xp bileğindeki boşluk genetik olmalı ve hayatın boyunca devam etme ihtimali var...bunun için kafa şeklin önemli..şişkince bir yüz hattın varsa iri yapılı olmaya müsaitsindir..ama ince bebek yüzlü tabir ettiğimiz hatlardansan fazla umut bağlamamalısın..yardımcı olduysam sevinirim....tşkler.

hemen hemen...ama bir tek o yetmiyor daha çok çene bölümünün iri olması gerekiyor.üst tarafa dogru irileşiyorsan biraz daha yağ depolama kapasiten yüksek oluyor..o nedenle iyi vücutculara bakarsan çenelerinin normalin üstünde olduğunu görürsün..arnold,ralf,gunter,coleman,cutler vs vs hepsi kalın çenelidirler.

ben yirmi beş yaşındayım boyum geçen yıl 1 santim attı.sanırım artık atmaz.ama bazı kaynaklarda 30 yaşına kadar beli belirsiz 1 santim atabileceği söylenmiş..iştye ben o 1 saantimi attım:)beslenme ve yapıya bağlı..

dostum doğru olabilir... Kimseyi heveslendirmek istemem ama 2003 yılında juventusun ve italyanın kalecisi buffon 25 yaşındayken boyu 1.88 miş... şu anda bakarsanız görürsünüz wikipediada filan boyu 191-192 dir! Ayrıca 1997 yılında galatasaryın kadrosunda yer alan hakan şükürün de boyu 1.87cm olarak geçerken şu anda boyu 190-191 olarak geçmektedir... Hakan şükür 10 eylül doğumlu ve 38 yaşındadır şu anda... 1997 yılında 26-27 yaşında olduğunu anlıyoruz :) ... Şimdi buffon 3-4 cm uzamış... hakan şükür de 3-4 cm uzamış mı? yoksa şimdiki boyları spor ayakkabıyla ölçülmüş boylar mı siz karar verin ama bence adamlar uzamış diyorum ben 3-4 cm... başka açıklaması yok...

Bu arada sporcuların boyunda mesela bakarsanız david guiza bazı yerlerde 1.80 bazı yerlerde 1.83 geçmekte ve bu çoğu sporcuda mevcut bu 3 cmlik şaşma... telekomun basketbolcusu gardı blakney bazı sitelerde 1.82 1.83 bazı yerlerde 1.84 bazı yerlerde 1.86 olarka geçmekte...

bu olayın da açıklaması nedir merak ediyorum... steve nash için 191 deniyor ama gerçek boyunu 1.85 cm olarak söylüyorlar amerikanın ünlülerin boyları isimli sitelerde ve bazı basketbol forumlarında....

iyi günler...

tek açıklaması baştan sağma:)

sen bir keresinde uzun boy geniyle ilgili birşey söylemiştin..ona ne oldu..unuttunmu? Bildiğin birşey olmalı..bahsettiğin,aileden gelen kalıtımsal uzunluk potansiyeli olup bunu kullanamamış olanlarmıdır?

tek açıklaması baştan sağma:)

sen bir keresinde uzun boy geniyle ilgili birşey söylemiştin..ona ne oldu..unuttunmu? Bildiğin birşey olmalı..bahsettiğin,aileden gelen kalıtımsal uzunluk potansiyeli olup bunu kullanamamış olanlarmıdır?

sen de taktın ikide bir bunu diyip duruyorsun öyle bir şey dediğim yok!

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Benim de 24 yaşında 2-3 cm uzayan bir arkadaşım var. Bir de body bulding'in etkisini merak ediyorum. Bel, karın ve sırt kaslarının gelişimiyle 3cm boy uzayabiliyorsa, body bulding ile bu kasları pilatesten kat be kat fazla geliştirebilir ve asgari 3 cm uzunluğu yakalayabiliriz. Benim temize göre bel, karın ve sırt antremanlarını ayrı bir özenle yapın. Belki de sınırı zorlar 3-5 cm uzarız :D

bodynun boy uzamasina...........

selam arkadaslar,body yapsak daha dogrusu side lateral rise,front raise,rear lateral ,hammer curl,biceps curl,triceps extension gibi antrenmani olan birisinin bu tur calismasi onun boyunun uzamasinin karsisini alirmi?yani boy uzamasina ne tur zararlari vardir?yani boy uzamasini durdururmu,yavaslatirmi?zira okudum forumdan body zamani guc sarf ediyoruz ve o zaman kemikler(kemik plakalari) bir birine siklasir...boyle biseydi tam hatirlayamiyorum,dostlarim bunu guzelce anlatin yani ben bu tur calisiyorum ve bu bana yani boyumun uzamasina zarar mi ya diyil?
yas 21 boy 1.60sm
senin artik bu yasdan sonra boyun uzamaz diyenler olabilir ama ben boyumun uzamasi icinde cok calisiyorum ve bununla ilgili de forumdan cok sey oyrendim ve bunlari yapiyorumda....
yukaridada yazdim programim boyumun uzamasina zarar mi?
tesekkurler

arkadaslar bide ayip oluyo ama cok ozur dilerim mastribasyonun boy uzamasina zarari varmidir?bunu bilmem lazim.
bir sorumda ki sudur--esneme germe hareketleri hangisiler oluyor yani net olaraq esneme germe hareketleri varmi
bilenleriniz varsa bekliyorum cevaplarinizi tsekkurler

merhaba ben 16 yaşındayım boyum 183 hergün 1litre süt içiyorum ve basketbol oynuyorum sizce boyum daha uzarmı uzarsa ne kadar uzar

pardon 16 değil 15

Son düzenleyen: Moderatör:
babam 1.87 annem 1.65 22ocak 93 doumluyum boyum şuan 1.77 anne +baba boyu +13 bölü 2 formülüne göre 1.89-90 olmam gerek..ama şuan 177yim daha uzarmıyım?

Back
Yukarı