Pazu olmasın hyper_2 senedir body yapıyorsun ama barbell curl'ün ön kol hareketi olduğunu bilmiyormusun?
Pazu olmasın hyper_
Temelde pazu hareketi ,kurduğun cümlenin tam tersi olacak yoksa biz mi yanlış biliyoruz kaç senedir hyper_sözlü olmuyor görsel anlatım aydınlatsın seni güzel kardeşim![]()
http://www.gymuniversal.com/htmller/egzersiz/onkol.htm
burda gördüğün ilk hareket burbell curl yani ön kolun başlıca hareketi. pazu dediğimiz kısmıda içine alır ön kol![]()
Sen iyi misin lafı niye çeviriyorsun kibilmemek değil öğrenmemek ayıptırben ön kol hareketi diyorum sen pazu diyorsun aynı şeyi söylediğinin farkında değilsin
ilginç kaç senedir pazuyla ön kolun farklı adeleler olduğunu sanmak :/
![]()
Sen iyi misin lafı niye çeviriyorsun kipazu çalıştığında ben önkol mu çalıştım diyorsun hadi bunu diyebilirsin bir nebze de olsa ya önkol çalıştığında pazu mu çalıştım diyorsun hyper_.Temelde pazuyu etkiler dediğimiz hareket arkadaşa direk önkol hareketi demen de ayrı bi konu hyper_
Benim hocam da senin tebriğini bekliyordu zatenbileklemi karıştırıyorsun anlamadımki neyi anlamadığını ?
önkol bileklerinden bicepslere kadar olan yere denir
pazuyu etkileyen harekete önkol demem neden ayrı bir konuki pazu önkoldur arkadaşım senin body hocanı tebrik etmek lazım
![]()
hiçbir şıkta yok, sırt günümde çalışırım. sırt günümde genelde barbell rowing ve deadlift yaptığımdan forearms (ön kol) kas grubu iyice çalışmış olur. bunu da genelde barbell wrist curl-reverse barbell curl ikilisiyle bitiririm.
Sırt hareketlerinde bilekler birhayli çalışıyor,ister istemez şişiyor.Hareket kabiliyeti ve işlevselliğini de yitiriyor genellikle.Nispeten ufak bir kasa bu kadar yüklenmek fazla değilmi?
sadece wrist curlü yaparken ağlayan adamlar gördüm salonda.Verim alabindin mi peki bu çalışmayla?
doğrusu epey aldım. özellikle reverse barbell curl hareketi çok güzel oluyor. hatta eklemedim ama wrist roller hareketini de iki haftada bir, aynı şekilde pronation-supination hareketini de iki hafta da bir ön kol çalışmama eklerim. bu kadar çok yüklenmek ifadesini de şahsen doğru bulmuyorum neden diye soracak olursanız hiç yüklenmemektense zaten bileği kullandığımız bir günde ön kolu halledip aradan çıkarmak çok daha iyidir derim.
alfamatador bence sen de dene, en azından biceps çalıştığın günler wrist curl, reverse barbell curl ikilisini yapabilirsin, bence faydasını epey görürsün.