ne kadar önkol çalışıyoruz ??

forearms

• Her antrenmanda çalışırım

Votes: 50 20,7%
  • Sadece kol çalışmalarının sonunda çalışırım

Votes: 99 40,9%
  • Aklıma esince çalışırım

Votes: 56 23,1%
  • Asla çalışmam kendi kendine gelişir zaten

Votes: 37 15,3%

• Total voters
    242
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :D ben ön kol hareketi diyorum sen pazu diyorsun aynı şeyi söylediğinin farkında değilsin :D ilginç kaç senedir pazuyla ön kolun farklı adeleler olduğunu sanmak :/ :D

bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :D ben ön kol hareketi diyorum sen pazu diyorsun aynı şeyi söylediğinin farkında değilsin :D ilginç kaç senedir pazuyla ön kolun farklı adeleler olduğunu sanmak :/ :D
Sen iyi misin lafı niye çeviriyorsun ki :Dpazu çalıştığında ben önkol mu çalıştım diyorsun hadi bunu diyebilirsin bir nebze de olsa ya önkol çalıştığında pazu mu çalıştım diyorsun hyper_.Temelde pazuyu etkiler dediğimiz hareket arkadaşa direk önkol hareketi demen de ayrı bi konu hyper_

Sen iyi misin lafı niye çeviriyorsun ki :Dpazu çalıştığında ben önkol mu çalıştım diyorsun hadi bunu diyebilirsin bir nebze de olsa ya önkol çalıştığında pazu mu çalıştım diyorsun hyper_.Temelde pazuyu etkiler dediğimiz hareket arkadaşa direk önkol hareketi demen de ayrı bi konu hyper_

:D bileklemi karıştırıyorsun anlamadımki neyi anlamadığını ? :D önkol bileklerinden bicepslere kadar olan yere denir :) pazuyu etkileyen harekete önkol demem neden ayrı bir konuki pazu önkoldur arkadaşım senin body hocanı tebrik etmek lazım :D

:D bileklemi karıştırıyorsun anlamadımki neyi anlamadığını ? :D önkol bileklerinden bicepslere kadar olan yere denir :) pazuyu etkileyen harekete önkol demem neden ayrı bir konuki pazu önkoldur arkadaşım senin body hocanı tebrik etmek lazım :D
Benim hocam da senin tebriğini bekliyordu zaten :D.Wrist,forearms ve biceps bence sen bunları bir iyice araştır anlarsın ne demek istediğimi hyper_,ayrıca ben senin arkadaşa yazdığın cevabı anlamadım adam hareketin temelde vurduğu yeri belirtmiş ayriyetten önkolunda çalıştığını belirtmiş sen kalkmış diyorsun önkol hareketi olduğunu bilmiyor musun barbell curl ün :D.Temelde önkol hareketidir he anlıyorum seni :D,ayrıca önkolunun ölçüsünü nerden alıyorsun harbi merak ettim hocam :D:D

on kollarım zayıf zamanında gerektigi kadar calısmamanın sonucu bu...artık biceps gunleri hammer curl ve bilek hareketi yaparak calıstırıyorum

Son 1 aydır çalışmayı bıraktım.Zaten diğer bölgelerimi çalıştırırken ister istemez hergün önkol egzersizi yapmış oluyorum,birde üstüne önkol yapıp overtraining olmayim dedim.Son 1 ayda kolda ne bir büyüme nede küçülme oldu.Sanırım tekrar başlıycam çalışmaya haftada 1 günümü ayırıcam kol egzersizine.

hiçbir şıkta yok, sırt günümde çalışırım. sırt günümde genelde barbell rowing ve deadlift yaptığımdan forearms (ön kol) kas grubu iyice çalışmış olur. bunu da genelde barbell wrist curl-reverse barbell curl ikilisiyle bitiririm.

hiçbir şıkta yok, sırt günümde çalışırım. sırt günümde genelde barbell rowing ve deadlift yaptığımdan forearms (ön kol) kas grubu iyice çalışmış olur. bunu da genelde barbell wrist curl-reverse barbell curl ikilisiyle bitiririm.

Sırt hareketlerinde bilekler birhayli çalışıyor,ister istemez şişiyor.Hareket kabiliyeti ve işlevselliğini de yitiriyor genellikle.Nispeten ufak bir kasa bu kadar yüklenmek fazla değilmi?
sadece wrist curlü yaparken ağlayan adamlar gördüm salonda.Verim alabindin mi peki bu çalışmayla?

haftada 2 kez sırt ve bıceps gunumde calısyorum

ve cok fazla yuklenıyorum cunku cok zayıf ınkollarım var

Sırt hareketlerinde bilekler birhayli çalışıyor,ister istemez şişiyor.Hareket kabiliyeti ve işlevselliğini de yitiriyor genellikle.Nispeten ufak bir kasa bu kadar yüklenmek fazla değilmi?
sadece wrist curlü yaparken ağlayan adamlar gördüm salonda.Verim alabindin mi peki bu çalışmayla?

doğrusu epey aldım. özellikle reverse barbell curl hareketi çok güzel oluyor. hatta eklemedim ama wrist roller hareketini de iki haftada bir, aynı şekilde pronation-supination hareketini de iki hafta da bir ön kol çalışmama eklerim. bu kadar çok yüklenmek ifadesini de şahsen doğru bulmuyorum neden diye soracak olursanız hiç yüklenmemektense zaten bileği kullandığımız bir günde ön kolu halledip aradan çıkarmak çok daha iyidir derim.

alfamatador bence sen de dene, en azından biceps çalıştığın günler wrist curl, reverse barbell curl ikilisini yapabilirsin, bence faydasını epey görürsün.

ben önkolu göğüs kanat ve omuz bacak çalıştıgım günlerde yapıyordum. zaten biceps triceps gününde çalışltıgı için. ama şimdi söliyince fark ettimki galiba biraz fazla çalıştırıorum. ondan belli bir ölçüyü geçmiyor. haftada 2 kol antremanından sonraya ekleyerek denicem bir kaç hafta..

zevkle ve hırsla çalıştığım bir bölgedir hatta omuz sakatlığımda dolay hiç çalışamadığım şu günlerde bile ihmal etmiyorum

doğrusu epey aldım. özellikle reverse barbell curl hareketi çok güzel oluyor. hatta eklemedim ama wrist roller hareketini de iki haftada bir, aynı şekilde pronation-supination hareketini de iki hafta da bir ön kol çalışmama eklerim. bu kadar çok yüklenmek ifadesini de şahsen doğru bulmuyorum neden diye soracak olursanız hiç yüklenmemektense zaten bileği kullandığımız bir günde ön kolu halledip aradan çıkarmak çok daha iyidir derim.

alfamatador bence sen de dene, en azından biceps çalıştığın günler wrist curl, reverse barbell curl ikilisini yapabilirsin, bence faydasını epey görürsün.

Sırt çalıştıgım günlerde bilekler yeterince çalışıyor genelde ağrıdan üzerine başka bir hareket girmeye gerek duymadım,kütle olarak ta tatmin edici sonuclar aldım.Üzerine bide curl yapmıyordum ama denerim.
Farmerswalk veya deadlift yaparken de bilekte diğer günlerde için yeterli.Genel bir ihtiyaç hissetmedim şuana kadar ama bi deneyelim bakalım.

bence trisep bisepsten kolay gelişir
yeterki hareketleri düzgün yap
tabi kesin böyledir demiyorum ama bende böyle

bilekten kasıt "önkol" ise ve bilek nahiyesiyse bunu en iyi "sopaya ağırlıklı ip sarma "ile yapabilirsiniz...)

hareket meaknzması olarak hem bilk ,parmak eklemleri, hem de önkol kaslarını en efektif çalıştıran harekettir...

ayrıca, ıkavrama yeteneğinin de artmasına yardımcı olur !...)

önkolla ilgili bi sorum olcak ben ön kol çalışırken bileklerim acıyor. yani el ile ön kölun birleştiği yer. bileklik kullansam bu ağrıyı hissedermiyim?

Back
Yukarı