Conclisfast
Üye
sen o mücadele sporlarındaki ne yaptığını ne konuştuğunu bilmeyen şu adamsın ismin cismin bile yok + Belki cok fazla bilgim yok doğrudur sporu veya kendi sitende sorduğunu soruları cevaplamak için belki o kadar akıllıda olmayabilirim ama sen bu sporu eleştirecek kadar gerizekalısın sinirim, düşüncelerinden değil sinirim, bütün dünyadaki wing chun yapan binlerce insanı aptal olarak görüp onları spordan soğutmak olduğu içindir.Evet doğru yenilmezlik reklamları var en profesyonel dövüşçü bile 4/1 oranında darbe alır bu bilimseldir wc ile bu oranı minimize edebilirsin dünyadaki herkez senin yaptığın sporu yapmak zorunda değildir ayrı bir konu ise UFC dir bu konudada haklılığın var wc den kimse ufc veya bu tip zikredilen arenalara cıkmadı ama oralara cıkıp soytarı olmaktansa oraya cıkmadan korkakta olsunlar bırakta eleştirdiğin bir konu ise yer dövüşünün wc de olmaması ve sonradan gelmesi bir dövüş sporunu öğrenecek kişiye ne lazımsa örn:yer dövüşümü ? öğrenmesi lazım bunuda cok rahat wc ye sokabilir bir problem yok senin sporunda kroşe atmak yok diye dayak yiyecek değilsin öyle değil mi?(örn) Ben sporada yeni olmama rağmen benim gözlemlediklerimi öğrendiklerimi yazdım unutmaki hala hazırda İsrail,İngiliz ve Alman özel kuvvetlerine Wing Chun dersleri veriliyor!Bu söylediklerimi iplemesen bile biraz etrafına ılımlı bakmayı,düşünmeyi,nerde ne konuşacağını öğren yaşını başını almış adamsın ayıptır orda burda milleti soğutma (ki işi bilende seni dinlemezDeğerli arkadaşım Leung Ting'in Ip Man'in oğlu olduğunu nereden duydun bizimle paylaşacakmısın?
Bilmeyenler için bir daha söyleyelim; Ip Man'in VT-WC ile uğraşan (WT değil ama) iki oğlu var bir de yeğeni, oğulları Ip Chun ve Ip Ching yeğeni de LoManKam'dır.
Leung Ting ise Ip Man'dan çok az ders almış, düşük dereceli bir sporcudur, fakat işi ticarete dökmeyi başarmış, Alman Kernspecht ile işbirliği kurarak bu şüpheli ve de yanlış WTsini tüm dünyaya tanıtmış bir eziktir.
Gerçek WT-WC-VT camiasında dalga geçilecek kadar bilgi-yoksunu ve ödlek bir sahtekar olarak mimlenmiştir.
Maalesef Türkiye'deki okulların önemli bir kısmı (EBMAS-Çifçi-Avcı-UWTO) bu sakat WTyi bilmektedir sadece.
Bu konudaki bilgi ve farkındalık seviyesi de zavallı bir durumdadır.
Bir süredir sırf bu konuları yazan birisi olarak bilgisizliğin boyutlarına şaşmaktayım. Hiçkimse Türkiye'deki WTnin kökenini ve sahih olmamasını bilmemektedir, bir de üzerine acımasızca yürütülmüş YENİLMEZLİK reklamlarını da eklemek lazım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:24 ----------
Sırf bu konuda yardım isteyen birine düşüncelerimi paylaşmak için üye oldum.Eğer sinirlendiğin
konular varsa kişi veya kurum,kuruluşlar üzerinden yorum yap herkezin yaptığı spora laf etme.