Metabolizmamı Nasıl Daha Hızlı Çalışır Hale Getirebilirim

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve John399 tarafından 16 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. John399
    Offline

    John399 Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    920
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    103
    Dün yaklasik 250 gr kadar baklava 1.5 kavanoz incir receli üstünede 100 gr kadar dondurma yiyince bu sabah kalkar kalkmaz kardio yapmaya gittim ve aklima bu soru geldi metabolizmamı nasıl daha hızlı çalışır hale getirebilirim diye düşündüm ve bir kaç araştırma yaptım bulduğum sonuçlar şunlardı diğer üyelerin işine yarayacağından eminim özellikle definisyonda olan kişiler için bakalim .


    Şimdi vitaminlerden başlayalım ...

    Düşündümde sporcular işte recovery için bir çok vitamin aliyor peki bu vitaminlerin içinde metabolizmayı hızlandıran hangisi tabikide B vitamini peki bu B vitamini hangi besinlerin içinde var dedim ve zaten günlük tükettiğim ama bilmediğim bir kaç besin daha çıktı .



    B vitamini içeren besinler ( nohut, bamya, mercimek, hindi ve dana eti, ton balığı, pirinç )

    Forumda bir kaç sefer görmüştüm baharatlar metabolizmayı hızlandırır diye bende araştırma yaptım ve Dr.Ender Saraç'ın bir yazısında şu bilgileri buldum .

    Biberiye: Yağ metabolizması üzerine olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.

    Kekik: Kolesterolün düşmesini yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerine olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırcı, damar açıcı özelliği vardır.

    Funda (Çay olarak kullanılır): Aslında daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda suda kaynatılıp özü çıkartılıp içilebilir.

    Tere: Daha çok tohumu kullanılır. Tadı buruk, acımtıraktır. Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir. Bir parça balla birlikte kullanılabilir. Funda ve tere ayrıca piyasadaki bazı doğal desteklerin içinde de bulunmaktadır.

    Zencefil: Yemeklerin daha iyi hazmedilmesine yardımcı olur. Soğuk olan sindirim sistemini ısıtır. Anti enflamatuar özelliği de vardır.

    Zerdeçal: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur.

    Sivri biber: Tüm acılarda olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.

    Wasabe: Japonlar’ın geleneksel olarak kullandığı bir acıdır.
    Metabozilmanın hızlanmsına canlanmasına yardım eder.

    Kırmızı pul biber: Metabolizmayı canlandırır, yağları yakar ama iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.

    Karanfil: Toksin atmaya yardımcıdır.

    Mercan Köşk: Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardım eder.


    Yemekleri çok daha yavaş yememiz gerektiğini öğrendim 10 dk da yiyorsak 13-14 hatta 15 dk da yemeliyiz ki bünyemiz yediğimiz şeyi algılasın ve çalışmaya başlasın .


    Doymuş yağlardan mümkün oldukça uzak duralım

    Nedenini hemen açıklamak istiyorum bir paragraf ile

    Vücudumuzda bulunan carnitine oranını çoğaltmak , dışarıdan alınan L-Carnitine ler değil . Doğal yollardan et ürünleri tüketerek .


    Şimdilik öğrendiğim yeni bilgiler bunlardı thums:
     
    letsgoheat96, Sainted, mehmetanil ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Wasabi degisik birsey yedikten sonraki burunda yarattigi etki hosuma gidiyor.Valla o burundaki yanma hissi eminim metabolizmanin hizli calismasina yariyordur. Eline saglik.
     
  3. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    yemek yeme olayında 20 dk bilimsel olarak kanıtlanmıs bunu bende denedim 15 dk oldugunda ciddi anlamda doymaya basladıgımı hisettim ve 20 dk gectiginde 2 ci dilim ekmegimi daha zor yedigimi gördüm
    baharat cok kullanırım hemen hmen herseyin icine sabah kahvaltısında isot biberi yerdim ama annem kızdıgından dolayı isotun yerini yine acı yesil biber aldı:)
     
    sthammer, El Diablo ve John399 bunu beğendi.
  4. tarık_bugra
    Offline

    tarık_bugra Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    John399 bu içilen çaylar yeşil çay veya karışım olarak içilen dogadan 7 otlu var mesela bunları sürekli içmek sıkıntı yaparmı vucuttaki organlarda tembellik falan gibi ;)
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Abartmadan gunde bir-iki icilirse sikinti olmayacaktir.

    Yesil cay icin ornegin gunluk tuketim 1-2 olarak onerilir.
     
  6. John399
    Offline

    John399 Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    920
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    103


    Canım atalarım ne güzelde sözler söylemiş .

    '' Her şeyin fazlası zarardır '' bunu bilerek bir şeyi yapalım . Brhmcr 'in dediği gibi günde maximum 2 defa içmeliyiz fazlası zarar ...
     
    Son düzenleme: 1 Kasım 2012
    tarık_bugra ve (silinen üye bunu beğendi.
  7. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Acı veren besinlerin vücudda bir metabolizma hızlanması yarattığını önceden biliyordum.Evet daha buraya aslında birçok şey ekliyebiliriz.
    Keten tohumu: Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir , kemikleri güçlendirir.
     
  8. Sainted
    Offline

    Sainted Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2012
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    53
    7 otlu çay ve kırmızı pul biber günlük tükettiğim besinler arasında. Yemek süresini bende denedim 15 dakikaya yayınca artık boğazdan inmiyor lokmalar. Metabolizma hızlandırma anlamında sabahları sek nescafede işe yarıyor.
     
  9. Scoobz
    Offline

    Scoobz Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    940
    Beğenileri:
    386
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    hergünüm et yiyerek geçiyor ve yemekleri 20-25dkda anca yiyorum hatta bazen yemeğimi bitiremiyorum sonlarına yaklasınca tokluk hissediyorum. asla hiç bir öğünde ekmek tüketmiyorum.

    birde fazla su içmeninde faydalı olabileceğini okumuştum 2.5-3litre arasında. öğünlerin yanında su tüketmekte az yemeyi sağlıyor yavaş yemeyi sağlıyor buda metabolizma hızını etkileyebilir ?
     
  10. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Yemeklerin yanında su içmek sindirimi negatif etkiler.

    Kilo başına ise 30 ml su günlük ihtiyacımızdır.İçtiğiniz çayları da aynı miktarda s alarak karşılamanız gerekir.Yetersiz su alımı metabolizmayı yavaşlatır.
     

Sayfayı Paylaş