GrudgeR
Yeni Üye
1.5-2 aylık, Ramazan ayından sonra uygulayacagım yeni programım olarak bunu hazırladım öncelikli amacım hacim sağlamak 7. ayımdayım ama ilk 3 ay dışında pek verim alamadım çalışmalarımdan hareketleri nizami sekilde yapmadıgım için olabilir artık bu konuya önem verecem, tecrübeli arkadaşların yorumların bekliyorum. Her bölgedeki kas gruplarına eşit önem veriyorum. Fakat soracagım birkaç soru var. Set konusunda kararsızım 12-10-8 vb. şekilde karar verdim sırt ve biceps'e ama 4 set mi yapmalıyım bilmiyorum bu set ve sayı konusunda yardım bekliyorum diğer bölgeler de dahil. Bu zamana kadar 8x4 yaptım genelde bunu değiştirmek istiyorum.
Omuz da yazdıgım 2. hareket enseye omuz press hareketi tam olarak nereyi etkiler ön-yan-arka bölümlerin hepsini de genel olarak etkiler mi yani ana hareket mi, birde ? olarak koydugum bölüme arka omuz için hareket istiyorum sağlam bir hareket söylerseniz sevinirim arka omuz hareketlerinde pek bilgim yok.
Tricepsle göğüsü aynı güne koydum bunu yapmamın 2 sebebi var 1.si triceps göğüs çalısmasından sonra ısınmış olur, tekrar ısınmasına gerek kalmaz (dezavantajı ise fazla yorulmuş olması), diğer sebep ise dips,pullover gibi çift etkili bölgelerden ortak yarar sağlamak. Tabi böyle yazması kolay ama çalışırken çok zorlarsa günlerini değiştirecem artık.
Göğüs A Günü
Bench Press
Dumbellfly
Incline Bench Press
Dumbbell Pullover
Cable Crossover
Triceps A Günü
-Dips
-Lying Triceps Extensions (Skull Crushers / Nose Breakers)
-Standing One Arm Dumbbell Extensions (One Arm French Press)
-Bench Dips
Omuz B Günü
?
Stead Behind the Neck Press (Oturarak enseye omuz press)
Lateral Raises
Front Dumbbell Raises
Upright Barbell Rows
Biceps B Günü
Barbell Curl
Hammer Curls
Concentration Curls
Sırt C Günü
Wide-Grip Front Lat Pulldown
Wide-Grip Rear Lat Pulldown
Seated (Cable) Row
Lying T Bar Rows
Bacak C Günü
Leg Press
Barbell Squat
Dumbbell Lunges
Barbell Deadlift
Omuz da yazdıgım 2. hareket enseye omuz press hareketi tam olarak nereyi etkiler ön-yan-arka bölümlerin hepsini de genel olarak etkiler mi yani ana hareket mi, birde ? olarak koydugum bölüme arka omuz için hareket istiyorum sağlam bir hareket söylerseniz sevinirim arka omuz hareketlerinde pek bilgim yok.
Tricepsle göğüsü aynı güne koydum bunu yapmamın 2 sebebi var 1.si triceps göğüs çalısmasından sonra ısınmış olur, tekrar ısınmasına gerek kalmaz (dezavantajı ise fazla yorulmuş olması), diğer sebep ise dips,pullover gibi çift etkili bölgelerden ortak yarar sağlamak. Tabi böyle yazması kolay ama çalışırken çok zorlarsa günlerini değiştirecem artık.
Göğüs A Günü
Bench Press
Dumbellfly
Incline Bench Press
Dumbbell Pullover
Cable Crossover
Triceps A Günü
-Dips
-Lying Triceps Extensions (Skull Crushers / Nose Breakers)
-Standing One Arm Dumbbell Extensions (One Arm French Press)
-Bench Dips
Omuz B Günü
?
Stead Behind the Neck Press (Oturarak enseye omuz press)
Lateral Raises
Front Dumbbell Raises
Upright Barbell Rows
Biceps B Günü
Barbell Curl
Hammer Curls
Concentration Curls
Sırt C Günü
Wide-Grip Front Lat Pulldown
Wide-Grip Rear Lat Pulldown
Seated (Cable) Row
Lying T Bar Rows