Mastırbasyon Ne Sıklıkla Yapılmalıdır

Evet arkadaşlar, mastırbasyon vücut geliştiren kişiler için haftada kaç kez yapılmalıdır?
Herkez yapılması veya yapılmaması gibi bilgiler paylaşmış ama kimse bu suali sormamış. Özellikle vücudu iyi gelişmiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum?

konuyu sosyal sorumluluk hissiyle ve gerçekten ciddi olduğunuzu varsayarak bir sağlık personeli olarak cevaplamak isterim. gençlerimiz bu çeşit konularda ne yazıkki pek ciddi olmayan medya tarafından bilgilendiriliyor. bahsettiğiniz aktivite sağlığınıza zarar vermez ancak bunu çok sık tekrarlamak(sık kavramı yaşa ve psikolojik yapıya göre değişir.15 yaşında günde birkaçkez olabilirken 25 yaşında günde1 ve daha sonraki yaşlarda daha da seyrekleşir.insan biyolojik yapısı böyledir.) . hiç kimsenin net bir sayı veremeyeceği kanaatindeyim sonuçta medya vasıtasıyla bu kadar cinsel uyaran oldukça gençlerimiz bu ihtiyaçlarını eskiye göre daha fazla gidermek zorunda. ve bu konuyu da en iyi bir ürolog cevaplar kanaatindeyim.

Uzmanlar 1 yumurta beyazı ile kaybolan proteini tedarik edersiniz diyor, bu 1 yumurta beyazı kadar sperm, kaç güne tekamül ediyo bunu söylemiyorlar.

Uzmanlar 1 yumurta beyazı ile kaybolan proteini tedarik edersiniz diyor, bu 1 yumurta beyazı kadar sperm, kaç güne tekamül ediyo bunu söylemiyorlar.
1 gündür diğer gün yeniden yemen gerekicek . Kısacası ben çok takılma derim mastürbasyonun bizden aldığı protein dikkat edilmiycek kadar az

önemli olan 3-5 gr protein kayibi degildir. Asıl sorun antreman gunlerinde yapilan masturbasyonun testo seviyesini alt üst etmesi.

Arkadaşlar bana kendinizden örnekler verin özellikle profosyonel ve uzun zamandır spor yapan kas kutlesi çok gelişmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Artık forumda bu konuya bi açıklık getirilmeli kanaatindeyim.

psikolojik olarak antremana odaklanmayi etkiliyor en azindan ben oyle hissediyorum antreman istegim kalmiyor

Bildiğim kadariyla orgazmdan sonra vücut kaslarin gevşemesini sağlayan bi salgi uretiyormus bu sebepten antreman günleri yapilmamasi öneriliyor

Evet kollar gevşiyor bunu farkettim (uyku hormonu salgılıyor) o sertlik yok oluyor ama belli bi süre sonra gene sertleşme gerçekleşiyor yaklaşık olarak 2 saate tekamul ediyor.

Biraz gec oldu ama benim okuduğum bir yazıda idman öncesi 8 saat ve idman sonrası 8 saat yapılmaması gerekiyormuş

Genelde yorumlar idmana zarar verdiği yönünde ama ben söyle birşey düşündüm antrenman öncesi izlenilen konulu film testo seviyesi artirir gibi izleyip gitsek antrenmana etkisi olurmu deneyen varmı ;)

Antreman sonrası testo yüksekken ve kas yıkımı yaşanırken mastürbasyon yapmak ne derece mantıklı siz karar verin. Bence antreman sonrası kesinlikle yapılmamalı. Onun dışında sık olmadığı müddetçe zarar gelmez düşüncesindeyim.

@wrath06 ' nın dediği gibi, bu konuda önemli olan protein kaybı değil, testosteron düşüşüdür. Boşaldıktan sonra testosteron seviyesi kişinin en düşük doğal eşiğine geriler. Daha sonra da her gün artarak devam eder, yapılan araştırmalara göre bu artış 1 hafta sürüyor, yani daha fazla beklemek daha fazla testosteron demek anlamına gelmiyor. Mastürbasyon veya seks farketmez, kişinin psikolojik durumu da göz önüne alındığı vakit haftada 2 defa iyidir. Ayrıca antrenman öncesi kişinin aklına gelen erotik düşünceler, ' boşalma olmaksızın ' süre gelen herşey, testosteron artışı demek.

Back
Yukarı