Madensuyu İçmek

içeriginde cok fazla sodyum yok. bunu 1 lt ye vurdugunuzda ortalama 0,25 gr veya daha az gibi bir deger cıkıyor. buradan bakıldıgında korkulacak bir degerın olmadıgı anlaşılabilir. yuksek tansıyon hastaları için burada dikkat edilmesi gereken nokta, alırken sodyum oranı düşük olan maden suları tercih edilmeli. kısacası, besin içeriklerine bakarak alım yapılmalı. ama yuksek tansıyon gibi bir sorun yoksa, özellikle gencler istedigi kadar alım yapabilir. bunu 200ml-400ml gibi kısıtlayanları görunce bu olayı "komik ötesi" olarak nitelendirmek istiyorum artık.

post-workout olayına gelince, cok büyük miktarları aynı anda vücuda sokmadııgnızda bunun bir sorun oluşturmasına imkan yok. maden suyu cok basit birşey arkadaşlar, bu kadar büyütmeye kesinlikle gerek yok. kışın hacim almanızda yardımcı olabilir, spor sonrası kaybedılen mineral kaybı için size destek saglar. maden suyunu ufak miktarlarda çeşitli mineralleri içeren küçük bir ekbesin destegi gibi düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
senin de söylediğin gibi pH 7 olan suyun bile gereğinden fazla alımı sindirimi yavaşlatıyor. Zayıf bile olsa bazik bir maddenin sindirim üzerinde etkisi daha yüksek olacaktır. Ben zaten özellikle post workout için bunu diyorum. Eğer tavuk yemek yerine whey alarak zaman kazanmayı amaçlıyorsak, bunun yanında maden suyu alıp süreci az da olsa yavaşlatmak saçma olacaktır.

Peki midenin pH'i ne kadar yukseliyor? Benim bildigim kadari ile mide son derece asidik (1.5'tu galiba) ve icilecek bir bardak maden suyunun cok ciddi bir degisim yapacagini zannetmiyorum (1.5 litre iciyorsaniz o baska, zaten yemekle beraber su icmenizi de tavsiye etmem. Sonucta mide asidini seyreltiyorsunuz cok fazla sivi tuketirseniz yemek sirasinda). Zaten maden suyu da zayif baz. Kuvvetli baz olsa haklisin ama zayif baz ile kuvvetli asidin bilesiminde midenin pH'inin cok fazla yukselecegini dusunmuyorum.

almanyada gittiğim çoğu restoranda yemekten önce neredeyse orda bulunan herkez bizim maden suyu dediğimiz (onlar köpüklü su gibi birşey diyorlar tam çeviremedim) mineralli sudan içiyordu..yani yemekten önce içmek gibi bi alışkanlıkları var sanırım.bu ne kadar zararlı ya da faydalıdır bilmiyorum ama vardır bir bildikleri.sonuçta sağlıklarına türkiyede olduğundan daha çok dikkat ediyorlar.bende çok faydalı birşey olduğunu düşünüyorum ama maden suyu alırken çok dikkat etmelisiniz.içinde nitrit denilen madde ciddi kanserojen etkilere sebep olabiliyormuş.

Arkadaslar çok fazla gaz sıkıntısı olan birisi olarak soruyorum;
2-3 ayda bir karnımda yoğun bir gaz birikintisi oluyor ve 2 haftaya yakın bir süre çıkmıyor. Maden suyu içerken çıkardığımız gaz, vucudumuzda zaten mevcut olan gaz mi, yoksa maden suyu ile birlikte vucudumuza giren gaz mi?

Ayrıca yıllar önce akupunktur tedavisi uygularken doktorum günde 3-5 tane maden suyu tüketmemi önermişti, nedenini araştırmamıştım fakat araştıracağım, değerli birşey bulursam sizlerle paylaşacağım.

maden suyu bazik olduğu için midede proteinlerin sindirilmesi için gerekli olan asidik ortamın pH'ını yükseltir. bu da proteinlerin sindirimini yavaşlatır. antreman sonrası kas dokusuna bir an önce aminoasit ulaştırmak için protein tozu kullandığımızı düşünürsek, post workout dönemi için maden suyu uygun değildir arkadaşlar.
Antrenmandan sonra kas dokusuna bir an önce aminoasit ulaştırılması gerekliliği falan diye bir şey yok dostum, o aminoasitler depolanıp uyku halinde kas onarımı için kullanılıyor lütfen bilmeden yorum yapma. Protein tozları bu yüzden antrenmandan hemen sonra alınması gerekli değildir bir boka yaramazlar.

Üyelere kullanıcı isimleriyle hitap ediniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı