Selam,
Hyperextension'dan baslayayim. Benim belim guclu degildir, yani eminim ki alt sirtin benimkinden cok daha iyi durumdadir. Ancak ben zor da olsa 3x20 cikarabiliyorum, bence makineyi boyuna gore ayarlamamissin. Ben bu hareketi yapmadan once her zaman iyice ayarlamaya calisiyorum, kontrol ediyorum vs. Ondan sonra harekete basliyorum.
Acaba sen mi nizami yapmiyorsun diyebilirsin bana, ona da aciklik getireyim. Ben nizami yaptigimi dusunuyorum. Hani o hamlik agrisi olur ya, gelisme agrisi diye de tabir edilir, bu hareketten sonra onu siklikla yasiyorum. Yani hedef bolgeyi tam olarak calistirdigima dair bir kanit olmali bu diye dusunuyorum.

Hamstring olayi enteresan, soyledigim gibi ben sadece alt sirtimi hissediyorum ve hedef bolge icin cok etkili bir hareket. Bence bir sonraki idmanda makinenin ayarini boyuna gore iyice ayarla ve oyle dene. Egilebildigin kadar egil, yavas kalkmaya gayret et. 3x15 de yeterli olur elbette ama ben bu hareketi ilk olarak Phil Heath'de gormustum, 3x20 yapiyordu, oradan kalma bir takinti diyeyim benimkisi icin. Yoksa 15 tekrarin yetersiz oldugunu dusunmuyorum.
Sirt programina geleyim.
Bence sirt piramit sete olumlu tepki veren bir kas grubu. Hareketlere dair bir sey soylemeyeyim. En bastan enseye cekilen barfiks ya da lat pulldown enseye gibi hareketlerden hicbir zaman verim almadigimi/alamadigimi biliyorsun.

Tekrar sayilarina dair, soyledigim gibi, mesela v bar lat pulldown uc set olacaksa, 12/10/8 uygun olur diye dusunuyorum. Sirt icin 6 tekrara kadar dusmemek gerek diye dusunuyorum. Bu kadar az tekrarlar sadece gogus, biceps'te uygulanmali.
Bu arada bugunku programin bence gereksiz olmus. Avuclar birbirine bakacak sekilde barfiksten sonra v bar ile lat, birebir ayni bolgeyi vuran hareketler. Yani amac, latlarin farkli bolgelerini vuran hareketler olmali diye dusunuyorum. Genis tutus barfiksten sonra, nasil ki front lat pulldown'a gerek yoksa, bence uyguladigin programda iki hareketten birine de gerek yoktu. Tabii bu benim dusuncem.
Yazdigin program iyi. Onun uzerinden devam edilebilir. Hardcore calisiyorsun. Bence deadlift programinda bulunmaliydi. Ah bir de t-bar olsa salonunda. Deadlift, weighted pull ups ve t-bar row ile efsanevi idmanlar atardin.
Her neyse, tebrikler, basarilar.
PS: Belki biraz ugrastirici ama suna bir goz at.
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=5LY6eogGNA4[/YOUTUBE]