L-Karnitin supplementlerinin karaciğere zararı var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bambu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bambu

Üye
Merhabalar:

Yaptırdığım check-up sonrası karaciğerimde yağlanma başlangıcı tespit edildi. Doktor bunu hareketsizliğe ve alkol tüketimine bağladı. Aynı zamanda diyet yapmam gerektiğini söyledi.

Daha önce l-karnitine supplement kullanıyordum yağ yakmak için. Yine onu kullansam karaciğerimi kötü yönde etkiler mi?

karaciğere zarar vermez fakat, l-carnitine gibi gereksiz bir ürüne para vermek yerine, düşük kalorili&kaliteli beslenme ile yine aynı kiloyu verebilirsiniz...

Merhabalar:

Yaptırdığım check-up sonrası karaciğerimde yağlanma başlangıcı tespit edildi. Doktor bunu hareketsizliğe ve alkol tüketimine bağladı. Aynı zamanda diyet yapmam gerektiğini söyledi.

Daha önce l-karnitine supplement kullanıyordum yağ yakmak için. Yine onu kullansam karaciğerimi kötü yönde etkiler mi?

Tezatlık:

Alkol tüketiyorum = Karnitin Karaciğere zarar verir mi ? ( Alkolü kes önce karnitinden zarar gelmez biryerine )

Benim anlamadığım nokta bu forumda 1000 tane supplementlerin zararları diye konu açıldı. Sigara ve alkolün sağlığa ve spora etkileri hakkındaki tüm soru ve konu başlıklarını toplasan iki elin parmaklarını geçmez.

koşu+ağırlık idmanı yapabilirsiniz, tabi bir hoca gözetiminde olmasında fayda var, o sizi daha bilinçli yönlendirir, yağ yakımı ise amaç , idman esnasında nabzı belli bir yükseklikte tutmak gereklidir, fakat sizin vücudunuz ham olduğundan bir anda yüksek nabızlı bir idman bünyeyi rahatsız edebilir, bir salona yazılıp hocanızdan program alıp,burda yayınlarsınız o zaman tavsiyeler netleşir, şimdi şunu yap bunu yap demenin mantığı,manası yok...

Bazı doktorlar karaciğer yağlanmasına carnitin öneriyorlar, ayrıca l-carnitin'in gereksiz olduğuna inanmıyorum, tabiki mucize bir ürün diil, spor yapmadan diyet yapmadan almadanda bir anlamı yok fakat bu kadarda aşşalamaya gerek yok.

Bazı doktorlar karaciğer yağlanmasına carnitin öneriyorlar, ayrıca l-carnitin'in gereksiz olduğuna inanmıyorum, tabiki mucize bir ürün diil, spor yapmadan diyet yapmadan almadanda bir anlamı yok fakat bu kadarda aşşalamaya gerek yok.

Evet bunu bende duymuştum. Belirli bir yaştan sonra vücutta karnitin azalıyormuş. Bir nevi vitamin desteği gibi oluyor yani. Denemekte fayda var.

Back
Yukarı