verdiğin bilgiler için teşekkürler radyomundo,
ben de bu konuyu yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum, sorum l-carnitine ile ilgili değil tam olarak, anabolik diyet diye adlandırılan bir çalışma sistemi var, yani aldığımız karbonhidrat miktarını en aza indirgeyip, idman sırasında l-carnitine ile birlikta yağ yakımı gerçekleşiyor, fakat burda aslı sorun cardio yapılmadan, gerçekten de ağırlık çalışırken yağ asitleri enerji için kullanılıyor mu ve antrenman sonrasında da bu böyle devam ediyor mu.
kısacası eğer yağ oranı yüksek kaslı bir vücuda sahipsek, ağır bir idman için karbonhidrat desteği almadan, l-carnitine desteğiyle hem yağ yakımı hem de vücut gelişimi mümkün mü
anabolik diyet:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/anabolik-diyet-yag-yakimi-beraberinde-t6441.html
Öncelikle Mourndare teşekkürler,
Metabolizma gerçekten çok karışık ve sürekli keşfedilmesi gereken bir yapıdır.Anabolik dieti bilmiyordum ve sayende onuda görmüş oldum.

İnanılmaz sayıda diet örnekleri ve uygulamaları var bir organizmada denenmiş ve uygulanmış diet bir başka organizmada uyum sağlamayabilir.Bu yüzden en güzel diet bir beslenme uzmanına başvurularak organizmadaki yağ,kas,su,kemik oranları hesaplanarak yani organizmanın anatomisi incelenerek belirlenmelidir diye düşünüyorum.Bu dieti birçok beslenme uzmanının onaylamayacağını düşünüyorum.Çünkü diette su alımı az bu yüzden vücuttaki su atılıyor ve zayıflama gerçekleşiyor.Ama unutulmaması gereken bişey var!!! Su Hayattır!!!Susuz bir organizmanın etkileri ayrıca tartışılmalıdır.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:04 ----------
internetten kilo vermek ile ilgili bişeylere bakarken l-carnitine'i keşfettim spor yaparken kullanılması gerektiği belli almadan önce araştırmaya devam ediim dedim en çok bilgiyi sizin forumunuzda görüyorum çok tecrübeli arkadaşlar var anladığım kadarıyla.sizede danışmak istedim
benim boyum 1.62 kilom 63 bacaklarım kalın olduğu için spora başlıycağım ama ayaklarımdaki ortopedik rahatsızlıktan dolayı uzun süre yürüyemiyorum bile.l carnitine bu anlamda dayanıklılığımı artırır mı sizce?birde araştırmaya devam ederken CLA ile ilgili konulara da baktım.ama l-carnitine daha çok aklıma yattı siz ne dersiniz?yararı dokunurmu?
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
Merhaba;
L-Carnitin dayanklılık arttırma veya protein desteği olarak kullanılamaz.Sadece yukarıda da açıklamasını yaptığım gibi yağ yakımında devre elemanıdır diyebilirim. Eğer yağ yakmak istiyorsanız öncelikle bir beslenme uzmanından destek almanızı tavsiye ederim.Yağ yakımında uzun süreli cardio şart size tavsiyem sağlık probleminiz ortopedik olduğu için imkanınız varsa yüzme tavsiye edebilirim.CLA'nın yan etkileri günümüzde çokça bilinmektedir, yararı yok diyemem ama yan etkileride azımsanmayacak derecede.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:47 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:20 ----------
L-Carnitine'in vücuda olan zararları, yan etkileri nelerdir? Karaciğeri ne ölçüde zorlar?
(Fazlası atılır denmiş, zararsız denmiş ama tekrardan sorma gereği hissediyorum sonuçta doğal olmayan şekilde, üretimi dışında alıyoruz vücuda)
Mayıs gibi definiton yapmayı planlıyorum fakat, L-Carnitine kullanmak istemiyorum! Sizce kullanılmalı mıdır?
Merhaba;
Eğer bol miktarda kırmızı et tüketiyorsanız L-carnitin desteği yapmanıza gerek kalmayabilir.Ama haddinden fazla kırmızı etinde malum yan etkileri vardır.En güzeli dengeli beslenmektir.
Yada kas kütlenizin oranı vücut kütlesi dağılımı oranının üstündeyse; organizmanın ürettiği L-carnitin yeterli olacaktır.Çünkü L-carnitin en çok kas yoğunluğu yüksek olan bölgelerde bulunur.Fazla kas = fazla yağ yakımı diyebiliriz.
Eğer yoğun definasyon yapacaksanız öncelikle bir beslenme uzmanına başvurmanız, kalp doktoruna başvurmanız ve kan değerlerinizi ölçtürmeniz olacaktır(kolestrol gibi).Aslında eğer imkanınız var ise bir check-up en güzeli olacaktır.
L-carnitin'in karaciğere bir zararı olmadığı gibi yararı vardır.Kaslarda yoğun çalışmalarda laktik asit birikecektir.Karaciğer, kaslardaki yüke yardımcı olmak için laktik asitleri glukojene dönüştürür.L-carnitin ise kaslardaki laktik asit oluşumunu azaltır.Bu yüzden karaciğere yardımcı olduğuda söyleniyor.Ama blimsel bir veri var mıdır bilemiyorum.Araştırmak gereklidir.
L-carnitine'in bilimsel araştırmalarda henüz yan etkiye rastlanmamıştır.
Teşekkürler iyi çalışmalar.