komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

• Total voters
    405
Sabahları yulafı yoğurtla karıştırıp üzerine biraz fındık ve badem atıyorum öyle yiyorum. Öğle yemeginde de makarnayı tercih ediyorum.
Yulafın pişirilmeden tüketildiğinde tam olarak hazmedilemediğini söylediler. Bu doğru mudur?
Pişirilmediğinde tam olarak hazmedilir mi bilmem ama ingiltere de yaşayan akrabalarım, genelde insanlar yulafı orda pişirip yiyor sabahları demişti hatta bana bir yulaf getirdi birer porsiyonluk paketler halinde belirli bir ölçek süt koyuyorsun mikrodalgada pişirip öyle yiyorsun. :)

Sıcak yaz aylarında complex karb antremandan önce daha fazla almanızı öneririm malum iki harekette enerjinimiz bitiyor ;) bende işe yaradı şahsen :)

Bir kase pilavın yanına yarım muz gibi :)

yemek yapmaya zamanım varsa tabi ki pirinç ve ya bulgur pilavı ama yoksa tabi ki imdadıma her zaman yulaf ezmesi yetişir

Günlük 300 gram çiğ bulgur(değirmenden) + iki adet 220'şer gramlık kepekli ekmek tüketirim, ekmeği bakkaldan almam gider en kaliteli yapan fırından alırım, Yarı yarıya una kepek koyuyorlar. Yukarıdaki yorumlarda belirtildiği gibi has kepekli ekmek taş gibi olur, GI bakımından çok iyidir. Eğer definisyon dönemi değilse ekmek öğünde olmalı B vitamini açısından da tatminkar. ŞAHSİ fikrim kilo almaya çalışan bulk dönemindeyim diyen adam yemeli has kepekli ekmeği.

1-Günün hangi aralarında ve nekadar yulaf almalıyız ?
2-Ben i aydır antremandan once 1 normal tabak ve antremanda sonra da 1 normal tabak olarak tavuk veya ton balıgı ile beraber lapa pilav yiyordum ama 1 ayda 8 kilo aldım acayip yaglandım.

Peki bunların miktarı nasıl olacak?Mesela kilo almak isteyen 70kilo olan bir kişinin öğle yemeğinde alması gereken bulgur yada makarna miktarı nasıl olmalıdır? Atıyorum 1 bardak bulgur yeterlimidir yada makarnanın ölçütü ?

sabah muz, 100gr yulaf, az süt, neskafe karışımı. öğlen,akşam kepekli bulgur yoksa iki dilim kepekli ekmeği ekmek kızartma makinasında ısıtıp yiyorum.

Back
Yukarı