komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve OvO tarafından 15 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

  1. Makarna

    20,7%
  2. Kepekli Makarna

    5,9%
  3. Beyaz Pirinç

    13,8%
  4. Esmer Pirinç

    3,0%
  5. Patates

    5,4%
  6. Yulaf

    29,1%
  7. Bulgur

    19,8%
  8. Digerleri

    2,2%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 62 üye.
  1. Shredded2
    Offline

    Shredded2 Yeni Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    ya ben pirinci haşlattırıyorum suyunu döktürmüyorum şişiyor o şekil.Yani yağ yok kesinlikle thums:
    Esmer pirincide bakacağım ama Türkiye'de yok demiş arkadaşlar.
     
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Beyaz pirinç hemen hemen şeker :) en azından hafif yağlı yapın ki sindirimi yavaşlasın.

    Bulgur en temiz tercih bence
     
  3. Shredded2
    Offline

    Shredded2 Yeni Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    İyi güzel diyorsunuzda benim bünye değişik :D yani şimdi evdeyim tüketebilirimde, yaz bitince üni başlayınca tüketemem heralde hiç.
    Abartısız doğal gaz kaynağı gibi çalıştırıyor vücudu :D
     
  4. khephnes
    Offline

    khephnes Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2012
    Mesajlar:
    2.323
    Beğenileri:
    2.644
    Ödül Puanları:
    123
    Lapa seklinde yapip tuketmek bu anlamda yanlis mi? Turkiye'deki yarismacilarin hepsinin temel carb kaynagi lapa pilav. Forumdan Duratec'le de konusmustuk yarisma oncesi dahi hepsinin ellerinde bir kap ve icerisinde lapa pilav. Bana da Izmir'den yarismaci bir abim carb ihtiyacimin cogunlugunu lapa pilavdan karsilamam gerektigini ogutlemisti ve ben de denedim, pek hosuma gitti. Yogurtla karistirip bulamac haline getirince inanilmaz guzel bir tadi oluyor.

    Isin enteresan yani, lapa pilav vucuda enteresan bir doluluk veriyor. Daha once ben de bulgur tuketirdim ancak bulgurda oyle bir sey olmadi, bilemiyorum psikolojik olmadigindan eminim nitekim psikolojik olmasini gerektirecek bir neden de yok ancak sundan eminim ki lapa pilav, vucuduma enteresan bir doluluk katiyor.
     
  5. semih03
    Offline

    semih03 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    afyonkarahisar
    Pirinc ve patates sabah kahvaltidan sonra karbonhidrat tozu aliyorum bide yatarken hafif yaglanma olsada kilo aldiriyo
     
  6. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Tecrübeler ile sanırım bazen bilimin çatıştığı oluyor :)

    Glycemic Index Of Brown Rice Vs. White Rice | LIVESTRONG.COM

    Güzel makale :)

    Esmer pirinç glisemik indeksi 55 ken beyazın ki 70. Bence asıl konu Glisemik indeksten ziyade glisemik yüke dayaniyor bu durumda, definasyonda zaten az aldıkları için beyaz pirinç her ne kadar Gi olarak yüksek olsa da miktar olarak az alınduğı için Glisemik yük bakımından insülin az etkiliyor diye bir yorum getirebilirim senin dediğin duruma.

    Benim takip ettiğim proların çoğu esmer pirinç ve patates (sweet potatoes) tüketiyorlar.
     
  7. Shredded2
    Offline

    Shredded2 Yeni Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Patates nasıl sizce cidden uzun süre tok tutuyor ve tad olarakta baya hoş.Püre şeklinde yedim bugün.
     
  8. Kursat38
    Offline

    Kursat38 Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Genel bulgur ve yulafı tercih ediyorum ama ağırlıklı bulgur

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:42 ----------

    Patatesin glisemik indeksi çok yüksek kan şekerini dalgalandırıyor ama yanında glisemik indeksi düşük bir yiyecek yenilirse bir sorun olucağını sanmam dengeler birbirini.
     
  9. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Patates yenilecekse soğuk tüketilmeli, soğuk iken glisemik indeksi daha az oluyor.
     
  10. silverstar
    Offline

    silverstar Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ticaret
    ben yulafı hep sütle pişirerek yiyorumk.yanlış mı yapmışım bunca zaman?
     
  11. RoLL
    Offline

    RoLL Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Ben Yulafı tercih ediyorum hazırlanışı basit biraz süt muz ve balla güzel bir karışım oluyor.
     
  12. REAL Pumpforever
    Offline

    REAL Pumpforever Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    hepsinin yeri farklı ancak, yulaf ve esmer pirinç bambaşkaa
     
  13. kbsy23
    Offline

    kbsy23 Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2013
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    viyana
    esmer bulgur öneririm. normal bulguru sade yapınca çok lezletsiz oluyor ama esmer bulgur öyle değil kendine has bi tadı var tabak tabak yiyorum. :D

    daha sağlıklı olması da ayrı bi avantaj tabiki. hakettiği değer verilmiyor nedense esmer bulgura baksanıza ankete bile konulmamış :p
     
  14. Enjyu
    Offline

    Enjyu Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2010
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Student
    Yer:
    İstanbul
    75 gram bulgur 1 su bardağı mıdır ?
     
  15. chocolatecolic
    Offline

    chocolatecolic Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2013
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bunların mıktarı ne olmalı .Örneğin günlük karb.ihtiyacımız 300 gr sa haşlanmış bulgurun yağsız ve tuzsuz ) 100 gr daki karb.değeri 70 gr dır.Buna bağlı olarak günde 400 gr bulgur pilavı yememiz yeterlimi ve yağlı olarakmı kutle kazanırız?
     
  16. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    1 su bardağı 140-160 gr arası olur.
     
    Enjyu bunu beğendi.
  17. Boromir
    Offline

    Boromir Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2012
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Ankara
    Yabancılar genelde karb kaynagı olarak tatlı patates tercih ediyorlar (cutting de genellikle) bunu Türkiyede bulabilmiyiz bulan varmı.
     
  18. Ninares
    Offline

    Ninares Yeni Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2012
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilisim
    Yer:
    Istanbul
    Beyaz Pirinc , Makarna ve Bulgur

    Bilmiyorum sayin forum arkadaslarim sadece banami oyle geliyor , beyaz pirinc yedikten sonra antremanda daha enerjik buluyorum kendimi. Sanki diger complex.carb`lardan farkli bi etkisi varmis gibi :)
     
  19. cangok
    Offline

    cangok Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2012
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Ben yulafı sabahları whey süt muz ile blenderla karıştırıp içiyorum. Bazen de ara öğün olarak yoğurt ile çiğ olarak tüketiyorum. Yulafın pişirilmeden tüketildiğinde tam olarak hazmedilemediğini söylediler. Bu doğru mudur?
     
  20. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Beyaz pirinç daha hızlı sindirilir, daha hızlı enerji için kullanılmaya hazır hale gelir.
    Bulgur,makarna,yulafa göre 100 gramında karbonhidratı biraz daha fazladır (15-20gr kadar)
     

Sayfayı Paylaş