komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

• Total voters
    405
başlığı yanlış açmışsın. komplex karbonhidrat icin en çok hangi besini tercih ediyorsunuz ?

olmalıydı. neyse benim cevabım yulaf sonra makarna yulafı zati standart her sabah yerim ondan sonra makarna gelir ama papates pilav bulgurunda makarnadan çok geride olduğunu söyleyemem onlarıda neredeyse makarna kadar tüektiyorumdur.

Bir avuç derken bu yulaf süte falan karıştırılmadan kuru olarakta yenilebiliyor mu?

Tabiki kuru yiyebilirsiniz hiçbir problem olmuyor hatta ben daha hiç sütle veya başka bir sıvıyla birlikte denemedim ama eminim öylede güzel oluyodur :) size tavsiyem meyve suyuyla(tercihen üzüm suyu ama hepsi olur) birlikte tüketmeniz.tabi bu sabah için

Tabiki kuru yiyebilirsiniz hiçbir problem olmuyor hatta ben daha hiç sütle veya başka bir sıvıyla birlikte denemedim ama eminim öylede güzel oluyodur :) size tavsiyem meyve suyuyla(tercihen üzüm suyu ama hepsi olur) birlikte tüketmeniz.tabi bu sabah için
Hocam sen ne diyon ya tadı yok bu yulafın neyse yedik 1 su bardağı :D ağaç yiyormuş gibi hissettim, iğrenç değildi ama tad yok yani.

Hocam sen ne diyon ya tadı yok bu yulafın neyse yedik 1 su bardağı :D ağaç yiyormuş gibi hissettim, iğrenç değildi ama tad yok yani.

Uzun zamandır

100gr yulaf
1/2 ölçek çilekli whey protein
Biraz tarçın
Biraz hindistan cevizi tozu
5-6 adet kuru siyah üzüm
Aldığı kadar süt

Bu şekilde tüketiyorum, yulaflıkdan çıktı artık çilekli puding gibi birşey oldu :) bazen yulafı blender ile un haline getirip öyle ekliyorum bu karışıma. o halde de acayip güzel oluyor.

Uzun zamandır

100gr yulaf
1/2 ölçek çilekli whey protein
Biraz tarçın
Biraz hindistan cevizi tozu
5-6 adet kuru siyah üzüm
Aldığı kadar süt

Bu şekilde tüketiyorum, yulaflıkdan çıktı artık çilekli puding gibi birşey oldu :) bazen yulafı blender ile un haline getirip öyle ekliyorum bu karışıma. o halde de acayip güzel oluyor.

Senin ki cidden tatlı olmuş ama iyidir sabah ve idman sonrası zaten şeker almak lazım :) güzel bir tarife benziyor en kısa zamanda denemeye çalışacağım :)

Valla neden bu kadar sevmıyorsunuz benımde damak tadım farklı demekkı

Yulafı keyıfye yıyorum sütle sade bir şekıled Tavuk göğsünü ise neredeyse ağlaya ağlaya yıyorum cok garıp :D

Bulgur tercih edenlerde gaz problemi oluyor mu ? Ben daha fazla yememeye karar verdim makarnaya yöneliyorum.5 öğünde yulaf yenmez ya hadi sabah tamamda.

Evet aslında bugurda gaz normaldir çünkü şişkinlik yaratan bir besindir ancak bu şişkinliğin sebebi dozunu fazla kaçırman olabilir mi?Yani bende çok tüketiyorum nadire şişkinlik oluyor.Birde bu şişkinliği bulgura bağlamamak lazım o an sindirim sisteminde bir problem olmuş olabilir,ya da başka bir sebepten gaz olabilir.Kendimden örnek vereyim mesela çok az yediğim bazı günlerde neredeyse karnımın patlayacak duruma geldiğini bilirim :) bunu tek bir besine bağlamamak lazım genel olarak dieti kontrol etmek lazım

Bende yulaf taraftarıyım.Çok fazla enerji verdiğini söyleyebilirim.Vikinglerde fiziki güçlerini porridge adlı bir besinden sağladıklarını dile getirmişler.Ve yulaf ezmesinden oluyormuş.

Evet aslında bugurda gaz normaldir çünkü şişkinlik yaratan bir besindir ancak bu şişkinliğin sebebi dozunu fazla kaçırman olabilir mi?Yani bende çok tüketiyorum nadire şişkinlik oluyor.Birde bu şişkinliği bulgura bağlamamak lazım o an sindirim sisteminde bir problem olmuş olabilir,ya da başka bir sebepten gaz olabilir.Kendimden örnek vereyim mesela çok az yediğim bazı günlerde neredeyse karnımın patlayacak duruma geldiğini bilirim :) bunu tek bir besine bağlamamak lazım genel olarak dieti kontrol etmek lazım
Benim bünye hassas bayağı sorun süt+bulgurdan kaynaklanıyormuş.Süt ve bulguru kestim beyaz pirince başladım artık sorun yok :D

Benim bünye hassas bayağı sorun süt+bulgurdan kaynaklanıyormuş.Süt ve bulguru kestim beyaz pirince başladım artık sorun yok :D

Beyaz pirinci lapa olarak tüketirsen daha verimli olur.Esmer pirinç tüketme imkanın olursa çok daha iyi olur :) ama yoksa böyle bir imkan beyaz pirinci lapa olarak tüketmek gerekli çünkü zaten sporcular için pek tercih edilir bir besin değil beyaz pirinç pilavı(yağda yapılandan bahsediyorum).

Back
Yukarı