t
Sabah kahvaltisinda ve ara ogunun birinde bolerek tuketebilirsin yulafi.
telefonun akilliysa fatsecret indir.Olmadi zaten yukarda soylenmis fatsecret in sitesine fir.1 tabak makarnayida hesapliyor 1 kasik pekmezide.İyi diyosunuz güzel diyosunuzda ben lise hayatı boyunca kahvaltı yapmamış adamım.Kilo verme diyeti demişsiniz.Ben daha önce bunları bile yemiyordum.Yıllardım kilom 55.Şimdi bianda benden 1 öğünde 2 tabak diğer öğünde 2 tabak makarna veya başka bişey yememi beklemeyin.Kızmakta haklsınız elbet ama kendini alıştırmaya çalışıyorum.Zaten bunları bile midem kalka kalka yiyorum.Sabah kahvaltısı özellikle.Midem almıyor.Anlatabiliyomuyum ? Ben yemeyi istemediğimden değil.Öğürücem nerdeyse o derece oluyor.Yavaştan başlamak istedim.Bugün gidip yulaf ezmeside aldım.Maddi durumu çok iyi olan bi insan değilim.Hergün et,sucuk tarzı şeyler tüketme şansım yok.ki evdeki tek ben değilim 1 abim ve kardeşim var.Söylemesi çok kolay geliyor tabi ama yapmaya çalıştığım şey etkileyen durumlarda var.Ha diyceksiniz ki karbonhidrat soruyosun.Onuda taksitle alıcaktım zaten.Fakat vazgeçtim.Burdaki çoğu arkadaş haklı.Yememi içmemi düzeltmeden karbonhidrat kullanmamın bir anlamı yok.Şimdi tekrar şimdilik olan öğünlerimdem bahsedicem.
Sabah "şimdilik" 2 yumurta yiyorum haşlanmış olarak.Beraberinde yeşil siyah zeytin,peynir reçel tarzı şeyler oluyor.Annem genelde ekmeği kendisi yapar.O yüzden ekmek doyurucu oluyor.Bende 2 yada 3 büyük dilim ekmek yiyorum.Birde ben sabahları çaysız yapamam.Bunu değiştirmem gerekir mi ? Yani çay yerine başka bişey içmem şartmıdır ?
Öğlen(genelde saat 1de) ise dediğim gibi 1 büyük tabak makarna ve bolca yoğurt oluyor.Onun dışında yeşil elma yiyorum genelde.Sabah kahvaltıdan sonra ve öğlen yemekten sonra çikolatalı süt içerim.3 gibi antramana gider programımı tamamlarım.Ardından eve gelir duruma göre ne yemek varsa yemeye çalışırım.Yine yanında yoğurt olur.
Dediğiniz gibi miktarları arttırmaya çalışıcam.Fakat benide anlayın.Benim bunu yavaştan yapmam gerek.Yoksa bigün yemek masasına çıkarıcam ne varsa.Birde kalori hesabı hakkında.Örneğim ben yediğim zeytinin peynirin ekmeğin kalorisini nasıl hesaplıycam yahu ? Böyle bir araç mı var ben mi bilmiyorum.Sonuçta tartarak yemiyorum hiçbişeyi.Ne bileyim yani 1 tabak makarna ve yoğurt yiyorum.Ben bunun kalorisini nasıl hesaplıyayım ? Neyse.
Sormak istediğim bi kaç birşey var.Gördüğüm kadarıyla yulaf ezmesinin içinde epey bir karbonhidrat var.Benim bunu ne zaman tüketmem gerek ? Yani antramandan önce veya sonra.Sütle yemeyi düşünüyorum.Tatsız tutsuz birşey.Neyle tüketmemi önerirsiniz süt haricinde ?
Sabah kahvaltisinda ve ara ogunun birinde bolerek tuketebilirsin yulafi.