Merhabalar,
Öncelikle gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.Burası tüm umutlarımın artık tükendiği ve yapabilecek birşeyim olmadığına inandığım anda ilaç gibi geldi.Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim normalde çok fazla bir iştahım yoktur ve metobolizmam müthiş derecede hızlı.Ramazan ayı olduğu için günde sadece sahur ve iftar olmak üzere iki öğün yiyorum.Yediklerime dikkat etmiyorum açıkçası.Sadece zamandan kazanmak için kolay hazırlanan pilav,tarhana çorbası ve yanında kuru fasulye yada nohut bazen kızartma,zamanımın olduğu günler balık yemeye gayret ediyorum ama bu yediklerimin kesinlikle yeterli olmadığını biliyorum.Geçen yıl salona gitmiştim hatta bunu arkadaşlarımdan gizlemiştim ama sonsuza kadar gizleyemezdim tabi ortaya çıkınca dalga geçmişlerdi benimle.Sohbet içerisinde bazen konu kilodan açılıyor ve ben kaçacak delik arıyorum ama dönüp dolaşıp soru bana geliyor tabi."Sen kaç kilosun?"Ahiret sorusu gibi geliyor bana çünkü ağzımdan çıkacak elliüç kelimesi çoğu insanın yüzünde şaşkınlık ifadesi ile birlikte birazda acıma hissi uyandırıyor.Acınmak en nefret ettiğim şeylerden biridir.Bu soruya karşılık tabiki kilomu söylemeden bir şekilde geçiştiriyorum.Gülüp geçiyorum,takmıyormuş gibi gözüküyorum ama resmen koyuyor bana.Salona 4-5 ay kadar devam ettikten sonra biraz etkisini görmeye başlamıştım yada öyle sanıyorum ama yine ümidimi yitirip vazgeçtim.MeTaLLiCaT arkadaşımız yine aklımdan geçenleri okumuş çünkü çevremdekilerin söyledikleri hep olmaz,bu genetiktir kilo alamazsın ve en sinir olduğum soru da belki sizlerinde başınıza geliyordur yada gelmiştir.Yeni bir arkadaş ortamına girdiğiniz zaman önce sizi fiziksel olarak değerlendirirler ve bana tanıştığım birinin ilk sorduğu soru "ya sen çok zayıfsın neden kilo almıyorsun?".Bazen alay konusu yapıp çevredekilerin dikkatlerini kendi üstlerine çekmek için bazen ise samimiyetle sorulan bir soru ama yine de sevmiyorum bunu.Bu yıl tekrar başlamaya karar verdim spora çünkü ikansız değilmiş sanırım.Ramazandan sonra ilk işim salona yazılmak olacak ayrıca yediklerime özen göstericem umarım beni anlayan ve gerçekten profesyonel bir diyetisyen bulabilirim.Ayda bir kilo alabilsem keşke 2 yıl bir süre içerisinde normal bir kiloya ulaşabilirim ki o zaman dünyalar benim olur.Hsd arkadaşımızında sabırsızlıkla önerilerini bekliyorum çünkü benim durumumda olup bunu yenmiş olmanız beni çok ama çok sevindiriyor.Kendinize güven kazanmanız ve hayata daha farklı ve geniş bir açıdan bakmanızı sağlamıştır.Umarım bunu birgün bende başarabilirim.