Kieser-Training System-High Intensity Training

exsisman

forum Kurdu
Selam,

dün gece @Dr.Steelhammer ile uzun uzun kieser training hakkinda konusduk. Bende biraz arastirdim. Biraz degisik bir sistemleri var, anlatayim.
Almanya'da Werner Kieser tarafindan kurulan bir fitness-zinciri.

Kieser%2BTraining%2BFitnessstudio%2BHamburg-126-126420.jpg

Suan Almanyada 115 yakin Kieserin fitness salonu var. Kieserin salonlarinda bildigimiz cardio ,serbest agirliklar yok. Arthur Jones'un tarafindan icat edilen Nautilus ve Medx istasyonlarinda calisiliyor.

Antrenman Sistemi
-Antrenman süresi 30 dakika olmakla ile birlikte Kieser Training bir High intensity Training sistemidir.
-Egzersizler 60-90 saniye (4 saniye pegativ-2 saniye statik-4 saniye negativ) 1x tükenis setler ile yapilmakta.
-Sabit Antrenman programlari disina cikmak yasak. Yani biraz kafama göre mantigina izin verilmiyor. Kendi antrenman programlarini uygulanlari salondan atiyorlarmis. (ne kadar dogru bilemem)
-Salonlarda muzik, tv, cardio, sauna, supplement hizmeti yasak.
-Haftada 3 den fazla antrenman yasak ve 30 dakikadan fazla calismak yasak.

Genelde Kieser salonunda orta yaslarda kisiler (bel sorunu olan genelikle) calisiyor. Kieser her salonunda doktor calisiyor. Belirli günlerde rendavu ve terapi yapiyorlar.

uzun arayislar sonrasi örnek bir program bulabildim baska bi forumda

1xHyperextention makinesi
1xMekik
1xLeg Extension
1xLeg Curls
1xPullover
1xRowing
1xChestpress
1xCalf Raises

Program da genelikle bel, karin, bacak önem vermisler. Forumlarda yorumlari okuduguma göre cogu kisi aynisini demisdi.

Yani kisaci. Orta yaslarda bel sorunlari olan, doktor ve antröner esliginde calismak istiyenler icin güzel mekan.

exsisman in emeğine sağlık diyelim.. kieser training hakkında tek Türkçe kaynak bu konu oldu.. 60-90 saniye arasında tek sette tükenişlere dayalı bir sistem, zaman zaman bu şekilde antrenman yaptım serbest ağırlıklarla..

1xMekik
1xLeg Extension
1xLeg Curls
1xPullover
1xRowing
1xChestpress
1xCalf Raises

Set sayısı, tekrar ve seçilecek kilo konusuna gelince tek set olacak, tekrar sayısı 60-90 saniye arasında tükeneceğiniz kadar tekrarı, 60-90 saniye arasında tükeneceğiniz kiloda yapacaksınız.. olay bu..
Ex in dediği gibi katı kuralları ve çalışma istasyonları vs. varmış.. Daha farklı bir hit sistemi, ağır kilolar hedeflenmiyor.. antrenman programları, çalışma prensipleri konusunda farklı bakış açısı kazandırabilir.. benim gibi bir iki harekete entegre edilebilir bu sistem.. jump squat ta kullandım epey zaman.. hatta @Balboa7 mentzer gibi kendi sistemini icat etmiş demişti.. o zamanlar haberim yoktu bu sistemden..
@tnakresss sen de bir göz at, 21 bb curlden sonra tam senlik :)

exsisman in emeğine sağlık diyelim.. kieser training hakkında tek Türkçe kaynak bu konu oldu.. 60-90 saniye arasında tek sette tükenişlere dayalı bir sistem, zaman zaman bu şekilde antrenman yaptım serbest ağırlıklarla..

1xMekik
1xLeg Extension
1xLeg Curls
1xPullover
1xRowing
1xChestpress
1xCalf Raises

Set sayısı, tekrar ve seçilecek kilo konusuna gelince tek set olacak, tekrar sayısı 60-90 saniye arasında tükeneceğiniz kadar tekrarı, 60-90 saniye arasında tükeneceğiniz kiloda yapacaksınız.. olay bu..
Ex in dediği gibi katı kuralları ve çalışma istasyonları vs. varmış.. Daha farklı bir hit sistemi, ağır kilolar hedeflenmiyor.. antrenman programları, çalışma prensipleri konusunda farklı bakış açısı kazandırabilir.. benim gibi bir iki harekete entegre edilebilir bu sistem.. jump squat ta kullandım epey zaman.. hatta @Balboa7 mentzer gibi kendi sistemini icat etmiş demişti.. o zamanlar haberim yoktu bu sistemden..
@tnakresss sen de bir göz at, 21 bb curlden sonra tam senlik :)

dr.steelhammer tesekkürler. :)

kilolar 6-9 rep (4-2-4) de tükenis olarak seciliyor. Normel volume training den H.I.T gecenler kilolara fazla takilmamasi lazim. Ben 50% kilolarla indirdigim oluyor
6-9 tekrar 60-90 saniye arasındaysa benim uyguladığım kieser den farklı.. ben kendi sistemimi tavsiye ederim :) tekrar sayma huyum yok pek, benim mantıkla 15-20 rep en az..

deadlift, squat haric 4-2-4 tavsiye ediliyor. istersen birde postiv ve nagativ dahada kontolü yapmaya dene.

Markus Reinhardt(Mentzer eski ögrencisi) H.I.T upper/lower takiliyordu arastirabilirsin. Hatta kendisi bodybuilding.com'a günlük acmisdi
Ben biraz daha kardiyovasküler etkisini de arttırdığımı düşünüyorum bu şekilde.. iki farklı versiyon sunmuş olduk :) orjinale sadık kalmak gerekli tabi..

Bu programı uygulamak için illa kieser in salonlarına gitmeye gerek yok o zaman. Hatta leg ext ve leg curl ü saymazsan evde bile yapılabilir :)

BİM mantığında bir işletme gibi geldi bana. Az masraf, az eleman, sürüm.. Galiba üyeleri 30 dk da paketliyorlar ki salonda kalabalık yapmasın.

Bazi kurallar banada sacma geliyor. Ama H.I.T uyguluyanlar zaten 30 dk max. 40dk fazla calisamaz. Eger fazla calisa bile muhtemelen overtrainig a girebilir

Gesendet von meinem LT26i mit Tapatalk

Back
Yukarı