Kardiyo Zaman Kaybı(mı)dır??

Forumdan bir beklentim yok. Ne olabilir ki? Şimdi link link isim isim verirsem işin içinden çıkamayız. Hergün onlarca bro post okuyoruz, direkt olarak seni hedef almadım neden bu tepki?
Ayrıca şunud belirteyim bir çok şey denedim kaynakta böyleyse böyledir demedim, elimden geleni denedim. Bu bir deney sporu ben böyle yaparken keyif alıyorum herhangi bir hedefim yok. Bugünlerde de yeni şeyler deniyorum. Eğitimden kasıt sertifika ise, deadlift yapma bel kırar diyen hocalarda da sertifika var. Öyle sınava girmekle olmuyor bazı şeyler, belki alabilirim diploma sertifika herneyse. Benim tanıdığım en iyi hocaların "eğitimi" yok, ancak Youtube egobro'larından kat kat fazla tecrübe ve bilgiye sahip.
Ben bu zamana kadar her sorunumu kendim çözdüm deneyerek, izleyerek. Kendimi böyle eğitiyorum. Her bildiğim doğru mu? Tabi ki hayır, asla dar fikirli değilim, her zaman daha kaliteli bilgi için uğraşırım. Ancak forum düzenli bir bilgi kaynağı değildir maalesef. Benim burada yazdıklarım tamamen bro elemanlaraydı, alındıysan sen bilirsin, birsey diyemem.

Tanrı Türk'ü Korusun.

Forum dediğinizin %80 i zaten broscience tır diyorum ben zaten. Alındığımdan değil. Son zamanlarda bir ''broscience'' lafı aldı başını gidiyor. bir popülasyon oluştu ki, %70i Stanford kürek takımı antrenörü veya Rus halter antrenörü, IFBB pro.... işin garibi bu terimi kendisi bizzat uygulayan adamlar da başkalarına yönelik kullanmaya başladılar. Bana göre o ''broscience'' üstten bakışını anca kaynak vererek konuşanlar, yıllarını okullarda harcamış kişiler veya üst statü sayabileceğimiz adam gibi hocalar veya adı geçince durulacak kişiler kullanabilir. Bana pek doğru gelmiyor.

Neyse, benim bahsettiğim budur umarım anlatabilmişimdir. Neredeyse hiç birimiz ne eğitimliyiz, ne IFBB zırt pırt profesyoneliyiz, ne de adı duyulmuş antrenörüz, bu durumda burada ''ciddi yanlışlar, uydurmalar veya absürd klişeler'' olmadıkça birilerine ''broscience'' damgası vurmanın doğru olmadığını ve ofansif bir hareket olduğunu düşünüyorum.

Spora yeni baslamis birine 5x5 onerip savas cebeciyi begenmiyorsun :D

Konuya gelirsek videoda her sey anlatilmis zaten. Agirlik calismasi ve haftada birkaç kez kardiyo + duzgun beslenme ile istediginizi alirsiniz
spora yeni başlayan kişi eğer squat, deadlift ve bench pressin formunu oturtmuşsa en iyi program 5x5. Savaş cebeci hakkında ise arkadaş haklı bence. Fazla güvenmemek lazım ona, çünkü bazı videoları ben yaptım oldu tarzında.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar kardiyoyu ayni anda yapıyorsan sen ağırlık antrenmanına Nasıl giriyorsun hocam. ? Hıtt kardiyo sistemini dene koşu bandına çık 30 sn koş 30 sn yürü bunu 14 tur yap 2 dakika da soğuma yap yeter . Haftanın diğer iki gününde de 3-4 haraketten oluşan mide antrenmanı yap yeter de artar bile ... Tabi beslenmene kesin dikkat etmen gerekiyor .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Forum dediğinizin %80 i zaten broscience tır diyorum ben zaten. Alındığımdan değil. Son zamanlarda bir ''broscience'' lafı aldı başını gidiyor. bir popülasyon oluştu ki, %70i Stanford kürek takımı antrenörü veya Rus halter antrenörü, IFBB pro.... işin garibi bu terimi kendisi bizzat uygulayan adamlar da başkalarına yönelik kullanmaya başladılar. Bana göre o ''broscience'' üstten bakışını anca kaynak vererek konuşanlar, yıllarını okullarda harcamış kişiler veya üst statü sayabileceğimiz adam gibi hocalar veya adı geçince durulacak kişiler kullanabilir. Bana pek doğru gelmiyor.

Neyse, benim bahsettiğim budur umarım anlatabilmişimdir. Neredeyse hiç birimiz ne eğitimliyiz, ne IFBB zırt pırt profesyoneliyiz, ne de adı duyulmuş antrenörüz, bu durumda burada ''ciddi yanlışlar, uydurmalar veya absürd klişeler'' olmadıkça birilerine ''broscience'' damgası vurmanın doğru olmadığını ve ofansif bir hareket olduğunu düşünüyorum.

Birsey broscience ise broscience'tır. Ne diyelim? Ne desek birsey fark etmeyecek maalesef. En basidinden bir örnek; elemanın biri boy uzama programı diye başlık açmış, ve millet ciddiye almış baş aşağı sarkıyolar, bilek aparatları falan satın almışlar şaka gibi. Savaş Cebeci konusuna girmiyorum bile verdigi programlar ortada.

Tanrı Türk'ü Korusun.

9.4. Kişilere kullanıcı adları ile hitap ediniz
Kural; sokak ağzı-argo (usta,birader,kanka vb.) yada sözlük jargonu (panpa,hacım,vb) gibi durumlarda geçerli olup, aynı zamanda karşısındaki üyeye rahatsızlık verdiğinde yada tacizkar-kışkırtıcı durum oluşturduğunda uygulanacaktır. Günlük kullanımda geçen yada karşısındakine saygı amaçlı söylenmiş üstad,kardeşim hocam gibi art niyet taşımayan yada forumun seviyesini düşürmeyen kullanımlara izin verilecektir.
Forum yönetiminin üyelerin kullandıkları farklı hitap şekillerine müdahale hakkı saklıdır.Ayrıca yukarda bahsedilen saygı amaçlı hitap şekillerinin mesaj içinde alay etme,yargılama, ötekileştirme ya da herhangi bir şekilde art niyetli kullanılmaya çalışılması durumunda da yönetimin müdahale hakkı saklıdır.

Kural ihlali durumunda üye uyarı alır ve tekrarı halinde süreli uzaklaştırılır.

spora yeni başlayan kişi eğer squat, deadlift ve bench pressin formunu oturtmuşsa en iyi program 5x5. Savaş cebeci hakkında ise arkadaş haklı bence. Fazla güvenmemek lazım ona, çünkü bazı videoları ben yaptım oldu tarzında.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Spora yeni başladım ve terminolojiden çok uzağım yani burada yazılanların yarısını anlamadım. Simdi 5x5 nedir anlatabilir misiniz :)

Öncelikle herkese merhaba.

Bu siteyi spor yapmaya başladığımdan beri takip ediyorum. Bugün üye oldum ve aklıma çokca takılan bir konuyu sizlere açmak istedim görüşlerinizi almak için.

Spora başlayalı 15 16 gün oldu bir spor salonuna yazıldım ilk bir ay için bana yazılan program şu şekilde;

-Yürüme 20'
-Eliptik 20'
-Bisiklet 20'
-1 Kiloluk ağırlıklarla yanlara eğilme 3*60
-Sopa çevirme 3*60
-Twist 3*60
-Sehpada Diz Kaldırma 3*20
-Sehpada Bacak Kaldırma 3*20
-Sehpada Palet 3*20
-Basmalı Steper 10'

23 Yaşında bir bayanım 106 kiloydum şu an 104 kiloyum. Ama istediğim zayıf olmak değil. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Yani zayıf olayımda ne olursa olsun demiyorum. Zaten psikolojik olarak sıkıntılı zamanlardan geçtim bu kiloyu da o dönemlerde aldım.

Gittiğim salon çok güzel ve ilgili bir salon değil. Bana gösterilenleri yapıyorum ama pekte içime sinmiyor açııkcası. Bu yüzden sürekli araştırma yapma gereği duyuyorum. Bugün gene araştırma yaparken youtube da bir videoya denk geldim. Videonun başlığı "Kardiyo Zaman Kaybıdır." İsteyenler bakabilir. Benim sorum gerçekten böyle midir sizce? Kardiyo için harcadığım zamanı ağırlık yaparak mı geçirmeliyim? Yağ yakayım derken kaslardan olmakta istemem. Söylediğim gibi amacım zayıf olmak değil sağlıklı olmak.

Şimdiden teşekkürler.
Kardiyoyu cok fazla abartmadan yapabilrisinz(günlük 20 dk bisiklet veya eliptik)
önemli olan sadece zayıflamak değil zayıflarkende vücudu şekillendirebilmek yani kas kütlesini arttırmak..
uygun yazılmış bir diyetle beraber düzenli ağırlık çalışması yaparak hem yağlarınızda kurtulabilirsinz hem de kas kütlenizi arttırarak şekilli bir vücuda sahip olabilirsiniz.
kas yapmaktan korkmayın;zira ne kadar ağırlık çalışırsanız çalışın öyle iri yarı kaslara bir bayanın sahip olması zaten çok zor,elinizden geldiğince kas kütlenizi arrtırmaya çalışın(korkmayın istesenizde zaten öyle büyük itici kaslara sahip olmazsınız)
kas kütlenizin artması demek,bazal metabolizmanında hızlanması demektir,yani;hareketsiz haldeyken bile kas lifleri vücudunuza yağ hücrelerine nazaran 4 kat daha fazla kalori yaktırır..
özetle ;uygun diyet,uygun bir ağırlık antremanı yağlarınızı yakarken vücudunuzunda şekillenmesini sağlar..
kolay gelsin..

Back
Yukarı