ujohnz
Üye
Forumdan bir beklentim yok. Ne olabilir ki? Şimdi link link isim isim verirsem işin içinden çıkamayız. Hergün onlarca bro post okuyoruz, direkt olarak seni hedef almadım neden bu tepki?
Ayrıca şunud belirteyim bir çok şey denedim kaynakta böyleyse böyledir demedim, elimden geleni denedim. Bu bir deney sporu ben böyle yaparken keyif alıyorum herhangi bir hedefim yok. Bugünlerde de yeni şeyler deniyorum. Eğitimden kasıt sertifika ise, deadlift yapma bel kırar diyen hocalarda da sertifika var. Öyle sınava girmekle olmuyor bazı şeyler, belki alabilirim diploma sertifika herneyse. Benim tanıdığım en iyi hocaların "eğitimi" yok, ancak Youtube egobro'larından kat kat fazla tecrübe ve bilgiye sahip.
Ben bu zamana kadar her sorunumu kendim çözdüm deneyerek, izleyerek. Kendimi böyle eğitiyorum. Her bildiğim doğru mu? Tabi ki hayır, asla dar fikirli değilim, her zaman daha kaliteli bilgi için uğraşırım. Ancak forum düzenli bir bilgi kaynağı değildir maalesef. Benim burada yazdıklarım tamamen bro elemanlaraydı, alındıysan sen bilirsin, birsey diyemem.
Tanrı Türk'ü Korusun.
Forum dediğinizin %80 i zaten broscience tır diyorum ben zaten. Alındığımdan değil. Son zamanlarda bir ''broscience'' lafı aldı başını gidiyor. bir popülasyon oluştu ki, %70i Stanford kürek takımı antrenörü veya Rus halter antrenörü, IFBB pro.... işin garibi bu terimi kendisi bizzat uygulayan adamlar da başkalarına yönelik kullanmaya başladılar. Bana göre o ''broscience'' üstten bakışını anca kaynak vererek konuşanlar, yıllarını okullarda harcamış kişiler veya üst statü sayabileceğimiz adam gibi hocalar veya adı geçince durulacak kişiler kullanabilir. Bana pek doğru gelmiyor.
Neyse, benim bahsettiğim budur umarım anlatabilmişimdir. Neredeyse hiç birimiz ne eğitimliyiz, ne IFBB zırt pırt profesyoneliyiz, ne de adı duyulmuş antrenörüz, bu durumda burada ''ciddi yanlışlar, uydurmalar veya absürd klişeler'' olmadıkça birilerine ''broscience'' damgası vurmanın doğru olmadığını ve ofansif bir hareket olduğunu düşünüyorum.