şüphe yok tabiki kalori hesabının önemli olduguna dair,ama proteini düşük tutup kalori eksigini abur cuburla tamamlamak(ki verdiği diyet programında adam akıllı 1 tane bile yağ kaynağı yok)da bana pek mantıklı gelmiyor,kilo vericez diye bas bas saglıksız diye bagırdıgımız kaçındıgımız şeyleri yemektense vücudumun harcayabileceği miktarda proteine ve yeterli miktarda kaliteli yağa biraz dokunarak hem kalorimi tamamlarım,hemde sağlıklı kilo veririm,ince kalori hesabı yapan birine zor gelmese gerek.diğer türlü basite kaçayım ve kalori kalıbına beslenme düzenini oturtayım diye çöp yemek,işte bu bana saçma gelen kısımKonu sahibi gayet güzel konuşmuş, konunun mantığını anlamış. Yanlış anladığı bir şey vardı (o da senin söylediğin değil) onu da başka bir başlıkta düzelttik. Gerçi kendisi de konunun tartışmaya dönmemesi için uzatmamış, nezaket göstermiş ama kırk yılın başı yağ yakımının mantığını çözmüş birileri denk geliyor, onu da harcamayalım. En azından en önemli şeyin kalori hesabı olduğunu anlamış.
Google playerde fatsecret diye program var isinize yarayabilir..Yediğim besinleri kalori değerlerini tam olarak bilmiyorum bu yüzden kalori değerlerini tam olarak bildiğim paketlenmiş ürünleri tercih etsem olur mu? Örneğin 1200 kalorilik kepekli eti form (düşündüğüm kadarıyla paketlenmiş olsa da zararlı bir şey değil ve glisemik indeksi de düşük) 300 kalorilik de ceviz ya da fıstık tüketsem de güzel bir sonuç almaz mıyım?