Kafayı yemek üzereyim dambıl kol biceps.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 9PS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

9PS

Üye
Öncelikle bu forumu çok beğeniyor ve seviyorum ve burdakilere güveniyorum
Öncelikle biraz özelliklerimi söyliyeyim.
Boyum 170cm
55 kiloyum ve arttırıyorum
16yaşındayım yaklaşık 8-9 yıldır yüzüyorum ve aynı zamanda şınav çekiyordum son üç dört aydır dambıl ve göğüs yayıyla çalışıyorum ayrıca barfiks el yayı kum torbamda var
Beslenmemin iyi olduğunu düşünüyorum gerekli karbonhidrat protein ve az miktarda yağ alıyorum tavuk eti yumurta salam süt lor peyniri en sevdiklerim ve en çok tükettiklerim suyuda bol bol içerim

Sorunum ise sanırım kendime olan ağırlığı bulamadım ama bundan emin değilim. Şöyle anlatayım üç hafta önce 8 kilo ile çalışıyordum ilk başlarda bicepslerim patlıyor gibi ağrıyordu sonra bu etkisizleşti yani spor yaptıktan üç dört saat sonra kollarım neredeyse tamamen normaldi hiç ağrı halsizlik olmuyordu acımıyordu ağırlıkları 10 yaptım yine değişmedi ve böyle devam etti farklı hareketler yapıyorum sonuç aynı bugün en son 14-15kgye çıkardım ancak bu seferde yine aynısı oldu ve cidden zorlandım. Yani bicepslerim çok gelişik değil daha çok triceps özellikle göğüslerim çok gelişik karın kasımın önünde biraz yağ var yağsızken oda çok çıkıktı herneyse biraz uzun oldu ama anlayamıyorum nerde yanlış yaptığımı kolum ertesi gün acımayınca ağrımayınca gelişmemiş gibi hissediyorum ve yaptığım herşeyin boşa olduğunu düşünüyorum ki buda motivasyonumu tamamen bitiriyor.

kardeşim bende yeni sayılırım o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim ama şunu sorgulamak istiyorum. Ağrı eşittir gelişim midir?

Tabi ki hayır. Ha biceps'te 55 kiloda 15 kilo ile çalışıyorsan var orda bi sorun orası ayrı bi konu.

Ağır kaldırmaksa derdiniz ve kaç kilo kaldırmam gerekiyor diyorsanız Tek seferde maksimum kaldırabileceğiniz ağırlığın %70-80 ile setleri tamamlaman gerekiyor diyelim tek seferde maksimum 10kg ez bar yapabiliyorsun o zaman 8 yada 7 kilo ile 3set12 artık programına göre ayarlarsın

Ayrıca senin sorunum dediğin şeyin çözümü disiplinli yıllarca emek gerektiren bir kas kütle kazanımıdır aksini itiraz edenin spor bilgisine şaşarım. Antrenman esnasında biceps çalışırsan kan o bölgeye daha yoğun gittiğinden zaten şişkin olur bu her bölge için geçerli antrenmandaki pump hali saatlerce günlerce kalsın yok öyle bir hikaye :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Uzun süredir şınav çekip yüzdüğümü söyledim sanırım onun biraz etkisi var çok araştırdım 1 RAMin %80ni kadar kaldırmaya çalışıyorum ki hani 18-20 kiloyla iki üç tekrar yapabilirim yani maksimum o kadar kaldırabiliyorum o yüzden 14-15 çalışmaya başladım setlerde tam geliyor zaten hani okuduğum heryerde kasın gelişmesi için acıması gerekiyormuş sınıftan bi arkadaşım da var ondada ağrı oluyormuş bende olmayınca gelişmediği düşündüm cevaplarınız için teşekkür ederim ayrıca 55 kiloda 15 ağır mı hafif mi internette izlediğim adamlar ellerinde orta boyda dambılla yapıyor da o ağırlıkla her set otuz tekrar yaparım ki buda zaman kaybı olur
15 kg ile 8 tekrar yapabiliyorum her setide tamamlıyorum

Sayin, 9ps tekrar bandını 6-8 aralığında tut.Çok ağır kaldırmak kas gelişimini arttırır diye bir düşünce çok yanlıştır.Kişi çok ağır kaldırmakla değil vücuduna uygun olan kiloyu 6-8 tekrar bandında yaparak kas inşa eder.Bu sporda devamlılık çok çok önemlidir.Bir anda arnold schwanzegenner gibi olamaz hiç kimse.Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi 50 küsür kg civarında birinin 15kg ile biceps yapıyorum demesi çok düşündürücü.10 yıllık fitnesciyim henüz 15 kg ile biceps çalışmış değilim bir kaç istisna dışında.Başarı devamlılık disiplin iyi beslenme ,düzenli bir uyku ,gün içinde yeteri kadar (3-4lt) su içmekle gelir.Yoksa çok ağır kaldırmak ilerde belki bu sporu yapamayacak hale getirecek çok ciddi eklem ,kas sakatliklarina ortam yaratır.

Tanıdığım çok sporcu var hafif kilo çalışan tekrar sayıları 20-30 arası hafif kilo derken zorlamayan ağırlık değil %60 gelişimleri benim gibi ağır kilo çalışanlara oranla daha hızlı oluyor bana göre hemde sağlık açısından sakatlanma riski az kas gelişimi zamana yayılan bişey dostum sana tavsiyem düzenli uzun vadede çalışmalarına devam et

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı